Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruiten-wortelenstamp

Recept categorieën: Stamppot, Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de puree met de spruiten, wortelen, spekblokjes, ui en verse worst.
  • Doe dit alles in een ovenschaal
  • Leg bovenop de blokjes rustique Münster en pijnboompitten
  • Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Tips / Opmerkingen

Serveer er een droge witte wijn bij!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ethiopische stoofschotel

Recept categorieën: Kip, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Ethiopië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de kipstukjes in de pan met olie en even aanbraden.
  • Doe nu de Spekreepjes erbij en even aanbraden
  • Doe de kippenbouillon met alle groenten erbij en laat dit alles 3 uur stoven op een kleine vlam met vlamverdeler.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sajoer lodeh

(met basmati rijst) = hoofdgerecht
Het is een groentenschotel, maar ik heb er varkenshaas bij gedaan. Dat smaakt voortreffelijk!

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles snijden en in de groentebouillon koken
  • Lekker laten sudderen.
  • Doe op het laatst de boemboe en de santen erbij en nog 5 minuten koken zodat de boemboe en santen goed er doorheen is gekookt, af en toe roeren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse groentesoep

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Brood in blokjes snijden.
  • In soeppan sjalot in olie 2 minuten fruiten.
  • Winterpeen en bleekselderij erdoor scheppen.
  • Groentesap erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten.
  • Brood met knoflook omscheppen en op laag vuur al omscheppende goudbruin bakken.
  • Met zout en peper naar smaak bestrooien.
  • Broccoli en tuinerwten door soep roeren en geheel onafgedekt nog 5 minuten zachtjes laten
  • doorkoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen.
  • Knoflookcroutons en blokjes kaas over soep verdelen.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Maak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook.
Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispakketjes met sinaasappel

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schaaf de aardappelen met een dunschiller in de lengte van boven naar beneden.
  • Snijd de sinaasappel in plakken. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Scheur 4 vellen aluminiumfolie af van 60 cm en vouw elk vel dubbel.
  • Plaats 2 vellen op het werkvlak en leg in het midden van elk vel het aardappelschaafsel.
  • Leg de vis erop met de tijm en bestrooi met de knoflook en peper en zout.
  • Beleg dan met de wortel, ui en de sinaasappelplakjes.
  • Plaats de andere 2 dubbelgevouwen vellen folie erop en vouw 3 zijkanten enkele malen om
  • zodat er een zakje ontstaat.
  • Schenk nu voorzichtig de bouillon erbij en vouw de pakketjes helemaal dicht.
  • Laat ze in de oven in 15 minuten gaar worden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Victoriabaarsfilet in witte wijn

Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vis in 4 gelijke stukken verdelen en droog deppen.
  • Vis met mespunt zout, peper en bloem bestrooien.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten en vis in 8 minuten gaar bakken,
  • halverwege keren.
  • Vis in diepe schaal overdoen. In koekenpan 1 eetlepel olie verwarmen en ui, knoflook en
  • winterpeen goudbruin fruiten.
  • Groenten uit pan nemen en op vis leggen. Helft van peterselie over groenten strooien.
  • Ansjovis in koekenpan in rest van olie fruiten.
  • Wijn erbij schenken, laurierblad toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Wijn Mengsel 10 minuten koken en op smaak brengen met peper.
  • Wijn mengsel over vis schenken, geheel laten afkoelen en vis in marinade in minstens 24 uur in koelkast bewaren.
  • Rucola over borden verdelen en vis erop leggen.
  • Ui, knoflook en winterpeen erop scheppen.
  • Enkele eetlepels marinade erover schenken.
  • Rest van de peterselie erover strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met wortellinten en tonijn

AllerHande 2006
Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken.
  • Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  • Klop een dressing van 4 eetlepels olie, de azijn en 1 theelepel mosterdzaad.
  • Breng op smaak met zout en de pepermix.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan.
  • Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren).
  • Laat de tonijn even rusten, snijd 'm in plakken en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing.
  • Verdeel de salade over twee borden en verdeel de tonijn erover.
  • Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige wortelsoep met tuinbonen

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In Soeppan olie verhitten en ui goudbruin fruiten.
  • Sambal en komijn toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Winterpeen scheppen door uimengsel.
  • Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en soep 10 minuten laten doorkoken.
  • Met staafmixer of keukenmachine soep pureren.
  • Soep opnieuw aan de kook brengen, tuinbonen toevoegen en 3 minuten meeverwarmen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier kommen of diepe borden scheppen.

Tips / Opmerkingen

Met stokbrood serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 ºC.
  • Knolselderij in plakken snijden, deze dun schillen en in blokjes snijden.
  • Ook winterpeen dun schillen en in blokjes snijden.
  • Groenten in braadslede omscheppen met helft van olie.
  • Zout en peper erover strooien.
  • In oven groenten in 20-25 minuten lichtbruin en gaar roosteren.
  • Af en toe omscheppen.
  • Intussen pasta beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Pasta afgieten, overdoen in slakom en laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Olijven halveren en rucola grof scheuren.
  • Geroosterde groenten, olijven, rucola, citroensap en rest van olie door pasta scheppen.
  • Geitenkaas erboven verkruimelen en salade losjes omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lauwwarm serveren bij gegrild varkensvlees.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagna met groenten AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Venkel in lengte halveren en in dunne plakjes snijden.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten en venkel, wortel, sperziebonen, ui en rozemarijn hierin 3-4
  • minuten roerbakken.
  • Scheutje water erbij schenken en groenten in nog 5 minuten gaar laten worden.
  • Ansjovis afgieten boven steelpan en deze olie verwarmen.
  • Ansjovis fijnhakken en al roerend in warme olie laten smelten.
  • Slagroom en melk toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Enkele lepels van dunne roomsaus over bodem van ingevette ovenschaal uitstrijken.
  • Twee lasagnavellen erop leggen.
  • Kwart van groenten, enkele lepels roomsaus en 50 g kaas erover verdelen.
  • Deze volgorde drie keer herhalen.
  • Over laatste laag van groenten en roomsaus 100 g kaas verdelen.
  • In midden van oven lasagna in 20-25 minuten gaarbakken.
  • Lasagna uit oven nemen en 5-10 minuten laten staan, zodat hij stevig wordt