Recept afdrukken
No ratings yet

Iris stew

Recept categorieën: Lamsvlees, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Ierland

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de kruiden in het thee-ei en hang dit in de bouillon
  • Doe de laurierblaadjes er ook bij
  • Braad nu het vlees bruin aan.
  • Voeg alle groente toe en schep deze goed door het vlees en laat 15 min meebakken
  • Voeg nu de kruidenbouillon toe tot alles onder staat.
  • Hang het thee-ei ook weer n de pan en eveneens de laurierblaadjes.
  • Laat dit geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit in de laagste stand, zodat het vlees goed gaar is.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met een romige puree

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado gado

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: China
porties: 6

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool fijn,
  • Breek de boontjes
  • Snij de winterwortel in schijfjes
  • Snij de komkommer in blokjes
  • Kook nu de boontjes, wortel en spitskool gaar
  • Kook de eieren hard gekookt
  • Leg nu de groenten op een schaal, ook de komkommer en de taugé
  • Snijd de eieren in 4en en leg op de groenten
  • Maak de satesaus warm en verspreid deze over de groenten
  • Bovenop de satesaus leg je stukjes kroepoek

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti bolognese uit de AllerHande van 2004

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en ui, wortel en bleekselderij 3 minuten zachtjes bakken.
  • Spek en gehakt toevoegen en 5 minuten roerbakken tot gehakt rul is.
  • Tomatenpuree en oregano toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Wijn erbij schenken en 5 minuten laten sudderen.
  • Bouillon en tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en saus 15 minuten laten sudderen.
  • Saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Spaghetti afgieten (niet met koud water afspoelen!) en over vier diepe borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.
Dit is een snelle versie van de klassieke 'Ragú Bolognese'.
De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige winterse groentesoep

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk.
  • Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig.
  • Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur.
  • Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 l water bij.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert.
  • Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van.
  • Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Schep de helft van de soep in een grote diepvries bak en vul die tot 2-3 centimeter onder de rand (tijdens het invriezen zet vloeistof uit).
Sluit de bak af en vries 'm in.
Bevroren soep kan twee maanden worden bewaard.
Ontdooi de soep in de koelkast voor je 'm opnieuw verwarmt.
Deze hoeveelheid soep is voldoende voor 2 x 4 personen.
Gebruik dan 1 eetlepel chilipoeder.
Liever geen vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes.
En gebruik groentebouillontabletten in plaats van vleesbouillon.

Recept afdrukken
No ratings yet

Muesli kaneel muffins

AllerHande 2006
Recept categorieën: Brunch, Cupcakes / Muffins, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Roer in een grote kom zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en winterwortel door elkaar.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
  • Smelt de boter en roer deze met de losgeklopte eieren door het melk mengsel.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische wontons

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien en afdekken met vochtige theedoek.
  • Wortel schillen en grof raspen.
  • Peper schoonmaken en fijnhakken.
  • Koriander fijnhakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne reepjes van 3 cm snijden.
  • Blokjes tofu grof hakken.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten en rode peper, bosui, wortel en tofu ca. 3 minuten roerbakken. Koriander erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • Filodeeg met vochtige theedoek afdekken.
  • Elke plak filodeeg een voor een in 3 lange stroken snijden en stroken met water bestrijken.
  • Op elke strook onderaan 1 eetlepel tofuvulling scheppen.
  • Punt van deeg schuin erover vouwen, zodat driehoekje ontstaat.
  • Driehoekje zigzag naar boven opvouwen, zodat het rondom omhuld wordt door filodeeg.
  • Op zelfde manier andere wontons maken.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.
  • In wok rest van olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
  • Wontons met ca. 6-7 tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin bakken.
  • Met schuimspaan in vergiet scheppen en laten uitlekken.

Tips / Opmerkingen

Op schaal leggen en serveren met chilisaus of sesamdip.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolsalade van Allerhande

AllerHande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Bloemkoolroosjes in kleinere roosjes verdelen en wassen.
  • In pan met ruim water en zout bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen wortel schillen en grof raspen.
  • Stoneleeks in de lengte halveren en in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • In zeef bloemkoolroosjes onder koud stromend water afspoelen.
  • Laten uitlekken en afkoelen.
  • In (sla)schaal bloemkoolroosjes en wortel door elkaar scheppen.
  • Gemberbolletjes fijnsnijden.
  • Azijn, olie, gember en suiker in (steel)pan doen en aan de kook brengen.
  • Warme saus door salade scheppen.
  • Salade ca. 1/2 uur wegzetten.

Bereiden:

  • Sesamolie over salade sprenkelen.
  • Salade omscheppen.
  • Garneren met stukjes stoneleek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wittebonensoep met crostini

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Intussen venkelknol schoonmaken, wassen en in reepjes snijden (groen bewaren voor garnering). Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen. 1 teentje knoflook pellen en fijnhakken.
  • In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Venkel, wortel, ui, knoflook en keukenkruiden toevoegen en afgedekt ca. 10 minuten laten smoren, af en toe omscheppen.
  • Intussen ciabatta schuin in sneetjes snijden.
  • Rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Rest van olie erdoor roeren.
  • Sneetjes ciabatta bestrijken met knoflookolie.
  • In midden van oven sneetjes op ovenrooster in ca. 8 minuten goudbruin bakken (= crostini). Intussen bonen en 1 liter water aan groentemengsel toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
  • Soep afgedekt -ca. 5 minuten zachtjes koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Crostini iets laten afkoelen en bestrijken met pesto.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met venkelgroen en kaas.
  • Serveren met crostini.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saladecup met wortelsalade

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes
Dieët: Vegetarisch
porties: 20 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Wortel schoonmaken en grof raspen.
  • Bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • In kopje helft van koriander fijnknippen.
  • In kom citroensap en roerbakolie tot dressing kloppen.
  • Wortel, bosui en fijngeknipte koriander erdoor scheppen.
  • Ca. 1/2 uur laten staan.
  • Cashewnoten grof hakken.

Bereiden:

  • Cashewnoten door salade scheppen.
  • Salade in saladecups scheppen.
  • Garneren met blaadje koriander.
  • Op schaal zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenpannenkoek

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boven kom bloem zeven.
  • Eieren, melk, zout en peper toevoegen en tot glad beslag kloppen.
  • Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Helft van kruiden door beslag roeren.
  • Courgette wassen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
  • Wortel schillen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
  • In roerbakpan 1 eetlepel boter verwarmen.
  • Knoflook pellen en erboven pan uitpersen.
  • Courgette en wortel toevoegen en al omscheppend in ca.3minuten zachtjes bakken.
  • Rest van kruiden erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en rest van kruiden.
  • Groenten afgedekt warm houden.
  • Intussen in koekenpan met anti-aanbaklaag 1/2 eetlepel boter verhitten.
  • Helft van beslag over panbodem laten uitvloeien.
  • Bakken tot bovenkant droog is, pannenkoek keren en onderkant goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 1 pannenkoek bakken.
  • Pannenkoeken op twee borden laten glijden.
  • Courgette en wortel in midden scheppen.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 365 kcal
eiwit 19 g
koolhydraten 26 g
vet 20 g