Iris stew
Equipment
ingrediënten
- 600 gram lamsvlees of rundvlees in blokjes
- 1 ui fijn gesneden
- 1 winterwortel in blokjes
- 4 stengels selderij in plakjes
- 2 bosjes Bosui in ringetjes
- 1½ L runderbouillon
- Tijm
- peper
- tijm
- zout naar smaak
- 3 laurierblaadjes
- 6 jeneverbessen
- 1 bosje peterselie fijn geknipt
- ½ knolselderij in blokjes
- ½ witte kool fijn gesneden
- 2 zoete aardappels in blokjes
Bereidingswijze
- Doe de kruiden in het thee-ei en hang dit in de bouillon
- Doe de laurierblaadjes er ook bij
- Braad nu het vlees bruin aan.
- Voeg alle groente toe en schep deze goed door het vlees en laat 15 min meebakken
- Voeg nu de kruidenbouillon toe tot alles onder staat.
- Hang het thee-ei ook weer n de pan en eveneens de laurierblaadjes.
- Laat dit geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit in de laagste stand, zodat het vlees goed gaar is.
Tips / Opmerkingen
Opdienen met een romige puree