Winterwortel met pittige gehaktballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel pindakaas met stukjes noot
  • peper zout, nootmuskaat
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 500 gram dunne winterwortel
  • 2 bolletjes stemgember
  • 3 bosuitjes
  • 1 kruidentablet knoflook-peterselie
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Snipper de ui.
  • Meng de helft van de ui samen met de sambal, de pindakaas, wat peper, zout en nootmuskaat en het paneermeel door het gehakt en vorm er balletjes van ter grootte van een stuiter.
  • Schrap de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd de gember in reepjes en de bosuitjes in ringetjes.
  • Verhit de helft van de olie in een wok of ruime braadpan, bak de balletjes al omscheppend in ± 10 minuten bruin en gaar en neem ze met een schuimspaan uit de pan.
  • Veeg de pan met keukenpapier schoon en verhit de rest van de olie.
  • Fruit de rest van de ui al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de wortels toe en bak die al omscheppend ± 5 minuten mee.
  • Schep de gember erdoor en voeg 1 dl heet water en het kruidentablet toe.
  • Laat de wortel in ± 5 minuten beetgaar worden.
  • Schep de balletjes en de bosui erdoor en warm alles goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  • Lekker met gekookte mie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees / Vlees