Wit Brood

Wit Brood

Lekker en gemakkelijk brood !
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 ml lauw water
  • 15 gram verse gist
  • 10 gram boter
  • 15 gram zout
  • 750 gram bloem

Instructies

  • Meng gist en water totdat de gist is opgelost.
  • Doe de rest van de ingrediënten in een kom en laat dit al even draaien.
  • Voeg de opgeloste gist met water toe en laat de machine ongeveer een 25 minuutjes kneden.
  • Haal het deeg uit de kom en kijk of het deeg soepel genoeg is ( als je het deeg uit rekt zou je een dun vlies moeten krijgen waar je door heen kunt kijken ).
  • Laat het deeg een 10 minuutjes rusten onder een vochtige doek.
  • Kneed het deeg met de hand nog eens door en maak er een bol van.
  • Laat een 20 minuutjes rijzen.
  • Kneed opnieuw lichtjes het deeg en maak opnieuw een bol.
  • Maak met een scherp mesje enkele inkepingen in het brood en laat het brood nog ca 1 uur rijzen.
  • Bak het brood af op een bakplaat ca 45 minuten op 220 graden.
  • Zet in je oven een vuurvast schaaltje met water om stoom te bekomen.
  • Na 30 minuten bakken een houten lepel tussen de ovendeur plaatsen zodat het vocht weg kan. Je brood is gaar als het hol klinkt als er vanonder op klopt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood