Recept afdrukken
No ratings yet

Honingtoast

AllerHande 1996
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand. Korstjes van brood snijden.
  • Sneetjes op grillplaat ca. 5 cm onder grill in ca. 2 minuten goudbruin laten kleuren, halverwege keren.
  • Sneetjes bestrijken met honing en nog ca. 1 minuut onder grill verwarmen.
  • Bresse bleu in plakjes snijden en over vier bordjes verdelen.
  • Honingtoastjes diagonaal halveren en naast kaas leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme ham kaasragoûtbroodjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Béchamelsaus met melk volgens gebruiksaanwijzing Bereiden: .
  • Hamreepjes en geraspte kaas erdoor roeren.
  • Ragoût over sneetjes brood verdelen en bestrooien met paneermeel.
  • Broodjes ca. 10 cm onder hete grill in ca. 3 minuten laten kleuren.

Tips / Opmerkingen

Warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatentaartje met kappertjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Met uitsteekvormpje 8 rondjes uit brood steken.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
  • water en ontvellen.
  • Tomaten in blokjes snijden van ca. 1 cm. In wok of hapjespan olie verhitten.
  • Tomatenblokjes met snufje zout in ca. 5 minuten op middelhoog vuur al omscheppend bijna gaar bakken.
  • Intussen broodrondjes roosteren.
  • Van oregano 4 kleine topjes van takjes afknippen voor garnering.
  • Rest van blaadjes van takjes rissen.
  • Tomatenblokjes op smaak brengen met zout, peper en oregano.
  • Broodrondjes dik besmeren met tomatenmengsel.
  • Kappertjes erover verdelen.
  • Telkens twee broodrondjes als taartjes op elkaar zetten.
  • Taartje op bordje zetten.
  • Garneren met oregano.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich vitello tonnato

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding:

  • Tomaten wassen en in 16 plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In keukenmachine tonijn met citroensap, mayonaise en basilicum pureren (of in kom met vork fijnprakken).
  • Kappertjesdoor tonijnmengsel roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Korstjes van brood snijden en sneetjes dun besmeren met boter.
  • 8 Sneetjes brood op besmeerde kant beleggen met helft van tomaatplakjes.
  • Telkens 2 plakjes kipfilet erop leggen.
  • Tonijnmengsel erover verdelen.
  • Afdekken met rest van tomaatplakjes.
  • Rest van sneetjes brood met besmeerde kant naar beneden erop leggen.
  • Met scherp mes sandwiches diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmterrine met paling

AllerHande 1996
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
  • Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen paling in stukjes snijden.
  • In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
  • Palingstukjes erdoor roeren.
  • In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
  • Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
  • Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
  • Rest van
  • plakjes zalm erover verdelen.
  • Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
  • Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • In broodrooster brood roosteren.
  • Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
  • Plank op vorm leggen.
  • Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
  • Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
  • Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmterrine met paling

AllerHande 1996
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
  • Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen paling in stukjes snijden.
  • In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
  • Palingstukjes erdoor roeren.
  • In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
  • Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
  • Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
  • Rest van
  • plakjes zalm erover verdelen.
  • Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
  • Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • In broodrooster brood roosteren.
  • Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
  • Plank op vorm leggen.
  • Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
  • Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
  • Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm sandwichrepen

AllerHande april 2000
Recept categorieën: Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sla wassen, nerf eruit scheuren en sla droogdeppen.
  • Bosui schoonmaken en fijn snijden.
  • Citroenschil onder koud stromend water schoonboenen en raspen.
  • Roomkaas en bosui met citroenrasp gladroeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Helft van sneetjes brood dun met roomkaas besmeren.
  • Blaadjes sla en plakjes zalm erover verdelen.
  • Andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas besmeren en op met zalm belegde sandwiches leggen.
  • Korsten van sandwiches snijden.
  • Sandwiches elk in 3 repen snijden.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Toost kannibaal

Recept categorieën: Brood, Voorgerechten
Land van herkomst: België
porties: 16 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rooster het brood lichtbruin, besmeer het dun met mayonaise en snijd elk sneetje in 4 driehoekjes.
  • Meng de filet américain met de sjalot, augurk en kappertjes, verdeel dit mengsel over de driehoekjes en maal er peper boven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegraitineerde venkel met ham en gratins

Italianen zijn gek op venkel. Knapperig rauw in salades, boterzacht in pasta en risotto. Of geroosterd, zoals in deze ovenschotel met krokant broodkruim of 'pangrattato' zoals ze dat zo mooi noemen. Lekker met romige aardappelgratins met tijm en rozemarijn.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: Aviko

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Maak de venkel schoon en snijd in partjes.
  • Rooster de venkel op de barbecue in 8-10 minuten aan beide kanten bruin en beetgaar.
  • De venkel kan ook in 10-12 minuten gaar worden gekookt.
  • Leg ook de sneetjes brood op de barbecue en rooster ze kort zonder te kleuren, zodat ze makkelijken verkruimelen.
  • Licht roosteren in een koekenpan of broodrooster kan ook.
  • Zet intussen de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • De gratins kunnen ook op de barbecue geroosterd worden.
  • Verkruimel het geroosterde brood zo fijn mogelijk en doe in een schaal.
  • Pers de knoflook boven het broodkruim.
  • Rasp er ook de gele schil van de citroen boven en vervolgens de kaas.
  • Schep er de olijfolie met zout en peper naar smaak door.
  • Leg de venkel in de ovenschaal.
  • Scheur de parmaham grof of snijd de beenham in blokjes.
  • Strooi de ham tussen de venkel.
  • Bestrooi met het broodkruim.
  • Neem de gratins uit de oven.
  • Verhit de ovengrill
  • Schuif de schaal venkel onder de grill en rooster het broodkruim in 3-4 minuten goudbruin en krokant.
  • Serveer de krokante venkel met de gratins en bestrooi eventueel met wat apart gehouden venkelgroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtomaten

snel te maken
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Helft van rucola over vier borden verdelen.
  • Onderste plakje van tomaat erop leggen.
  • Plakje besmeren met sandwichspread, plakje tomaat erop leggen, beleggen met zalmsnippers
  • en blaadje rucola, plakje tomaat erop leggen, zo blijven herhalen tot tomaat weer is opgebouwd met laagjes sandwichspread en zalm ertussen.
  • Eindigen met lepeltje sandwichspread.
  • Brood lichtbruin roosteren.
  • Brood diagonaal doorsnijden.

Tips / Opmerkingen

Tomaten serveren met geroosterd brood.