Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Albondigas van Astrid Veltman

Gehaktballetjes in tomatensaus
Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Spanje
porties: 6

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper.
  • Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
  • Vorm van het mengsel ± 40 balletjes.
  • Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Bak de ui ± 5 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.
  • Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes.
  • Strooi er 2 eetlepels peterselie over.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Toast met gebakken champignons

Recept categorieën: Broodjes, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In (brede) broodrooster of onder ovengrill brood aan beide zijden goudbruin roosteren.
  • Toast laten afkoelen.
  • Champignons schoonvegen en halveren.
  • In de koekenpan de helft van boter verhitten en uisnippers glazig bakken.
  • Champignons door ui scheppen en vuur hoog zetten.
  • Champignons roerbakken tot ze bruin en gaar zijn.
  • Met zout en peper op smaak brengen en iets laten afkoelen.
  • Toast met de rest van boter besmeren, op bord leggen en met champignons beleggen.
  • Toast met peterselie en paprikapoeder bestrooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

AllerHande 2004
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot.
  • Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.
  • Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook.
  • Laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten en het basilicum toe.
  • Rooster ondertussen het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 minuten in de oven omkrullen.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 eetlepels bieslook.
  • Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde.
  • Verdeel de soep over 4 (hittebestendige glazen) kommen.
  • Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel.
  • Strooi de rest van de bieslook erover.
  • Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met gegrilde biefstuk en blauwaderkaas

AllerHande 2006
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm een grillpan op hoog vuur, smeer de biefstukken in met olie en bestrooi ze met zout
  • en peper.
  • Gril ze kort aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn en een streepjesmotief hebben.
  • Laat de biefstukken op een koud bord even afkoelen.
  • Besmeer de boterhammen met een dunne laag boter.
  • Verdeel de rucola over 4 boterhammen.
  • Schaaf dunne plakken van de blauwaderkaas en verdeel deze over de rucola.
  • Snijd de biefstukken in dunne repen en leg ze op de kaas.
  • Dek het geheel af met een nieuwe snee brood.
  • Doorsnijden, inpakken en naar buiten!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kropsla met croutons

AllerHande 2006
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de kropsla in een grote bak water, laat de blaadjes aan de stronk zitten.
  • Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken.
  • Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter.
  • Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin, schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor.
  • Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen, zodat ze knapperig worden.
  • Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig.
  • Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink.
  • Breng de dressing daarna op smaak met zout en peper.
  • Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes.
  • Leg de kropsla op een schaal en bedruppel 'm met de dressing.
  • Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Klassieke appeltaart van Allerhande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  • Schep het bakmeel met de citroenrasp door de suiker.
  • Kneed de boter door het bakmeelmengsel tot een soepel deeg ontstaat.
  • Wikkel het in huishoudfolie, laat het tot gebruik in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren).
  • Schep de rozijnen om met de custard, kaneel, suiker en stukjes appel.
  • Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de
  • springvorm.
  • Leg de stukjes brood op de bodem en verdeel hier het appelrozijnenmengsel over.
  • Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart.
  • Meng de abrikozenjam met twee eetlepels heet water en besmeer de taart hiermee.
  • Bak de appeltaart in 60 minuten gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsalade met croutons

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan 500 ml water met verkruimeld bouillontablet aan de kook brengen.
  • Pan op zeer laag vuur zetten, kipfilet erin leggen en in 12-14 minuten gaar laten worden (als
  • kip niet volledig onder bouillon staat, halverwege keren).
  • Intussen in droge koekenpan blokjes brood op matig vuur in 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Paprika en kaas in smalle reepjes snijden.
  • Sinaasappels dik schillen, partjes halveren.
  • Kip uit bouillon nemen, iets laten afkoelen en in stukjes snijden.
  • Worteltjes van veldsla verwijderen en sla in schaal mengen met kip, sinaasappel, paprika- en kaasreepjes.
  • Salade omscheppen met dressing en over vier diepe borden verdelen.
  • Croutons erover strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerstkalkoen met pancetta en salie

AllerHande 2005
Recept categorieën: Kalkoen
Feestdagen etc: Kerst
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  • Maak het vel van de kalkoen (ook bij de poten) los door je vingers voorzichtig onder het vel te schuiven.
  • Bedek de buik en poten van de kalkoen met de helft van de pancetta.
  • Neem de salie uit het zakje Italiaanse kruiden; dit zijn de takjes met de zachtgroene, grote
  • fluweelachtige blaadjes.
  • Maak de blaadjes los van de takjes en leg ze op de pancetta.
  • Trek het vel van de kalkoen voorzichtig over de pancetta en salie terug en steek het eventueel vast met cocktailprikkers.
  • Hak de rest van de Italiaanse kruiden fijn.
  • Snijd de rest van de pancetta in kleine stukjes.
  • Verwijder het vel van de saucijsjes.
  • Week de sneetjes brood even in een bord met water en knijp ze uit.
  • Meng het brood, de appel, knoflook, kruiden en pancetta door het vlees van de saucijzen.
  • Vul de buikholte van de kalkoen met het vleesmengsel en steek die dicht met cocktailprikkers.
  • Bekleed de braadslede kruislings met twee flinke stukken aluminiumfolie.
  • Laat de stukken royaal overhangen.
  • Bestrijk de kalkoen royaal met olijfolie en strooi er naar smaak zout en peper over.
  • Leg de kalkoen met de rug naar beneden in de braadslede.
  • Vouw de aluminiumfolie zo boven de kalkoen dicht dat er voldoende ruimte tussen de kalkoen en de dichtgevouwen aluminiumfolie overblijft.
  • Schuif de braadslede in de oven en braad de kalkoen 30 minuten.
  • Schakel de oven van 225 ºC terug naar 175 ºC en braad de kalkoen in 2-2 ½ uur gaar.
  • Vouw de aluminiumfolie open en schakel de oven op 200 ºC.
  • Laat de kalkoen in 30 minuten knapperig bruin worden.
  • Bestrijk de kalkoen de laatste 30 minuten regelmatig met braadvet.
  • Leg de kalkoen op een schaal en laat hem onder aluminiumfolie minstens 1 kwartier rusten
  • (dat komt de smaak van het vlees ten goede).
  • Schenk het braadvocht in een pan, klop de bloem en fond erdoor en verwarm het geheel op zacht vuur tot een lichtgebonden jus ontstaat.

Tips / Opmerkingen

Een kalkoen is gaar als je de poten gemakkelijk kunt bewegen.
En als je het vlees met eenhouten prikker in prikt, moet het vocht dat eruit loopt helder en goudgeel zijn.
Zo weet je zeker dat je kalkoen niet droog wordt.
Het enige wat je hoeft te doen, is eenovenschaal met heet water onder de braadslede in de oven zetten.
De vrijkomendewaterdamp voorkomt dat de kalkoen uitdroogt.
En heel belangrijk vergeet niet de kalkoen, zeker het laatste halfuur, regelmatig te bestrijken met braadvet.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenfilet met een citroenkorst

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rooster het brood en maal het fijn in de keukenmachine.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf.
  • Meng de citroenrasp met het broodkruim, breng op smaak met peper en zout en schep het
  • mengsel op een bord.
  • Klop het ei los en schenk dit op een ander bord.
  • Paneer de lapjes kalkoenfilet door ze eerst door het ei te halen en vervolgens door het citroën broodkruim.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet aan iedere kant in 2-3 minuten op
  • middelhoog vuur goudbruin.
  • Sprenkel nog wat citroensap over de krokant gebakken filets.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een gemengde salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentefriet

AllerHande 2006
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breek de worteltjes van de bos (laat een klein stukje groen zitten) en schil ze met een dunschiller.
  • Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de uiteinden eraf.
  • Kook de wortels, asperges en broccoliroosjes in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • Spoel de groenten in een vergiet af onder koud stromend water en dep ze droog.
  • Verwarm de olie in een frituurpan tot 175 °C.
  • Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine en meng de kaas erdoor.
  • Doe dit mengsel over op een bord.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er met een heel fijne rasp af.
  • Meng op een bord de bloem met de sinaasappelrasp,de kerriepoeder,1-2 theelepels zout en peper naar smaak.
  • Klop in een diep bord de eiwitten los.
  • Wentel de groenten stuk voor stuk door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en haal ze dan door het eiwit en vervolgens door het broodmengsel.
  • Het laagje mag niet te dik worden; je moet de groenten nog kunnen zien.
  • Leg 4-5 stuks groenten in het frituurmandje en laat ze in het hete vet zakken.
  • Frituur ze in 2-3 minuten knapperig en bruin.
  • Laat de groenten uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Tips / Opmerkingen

Zoete chilisaus, gemengd met een scheutje sinaasappelsap en fijngehakte koriander, smaakt lekker bij de krokante groenten.