Witloof naar Vlaamse trant

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 struikjes witlof á 50-60 gr
  • zout
  • versgemalen peper
  • muskaatnoot
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eieren hardgekookte
  • 2 eetlepels peterselie gehakte

Instructies

  • Reinig het witloof, verfris het onder koud stromend water en laat het uitlekken.
  • Strijk een kookpot in met een noot boter en schik er het witloof in.
  • Kruid met zout, versgemalen peper en een snufje muskaatnoot.
  • Besprenkel met het citroensap, bevochtig met water tot op halve hoogte van het witloof en laat opkoken.
  • Plaats het deksel op de kookpot en gaar het witloof op een klein vuurtje.
  • Haal het witloof uit de kookpot en houd het warm, terwijl het kookvocht wat uitlekt.
  • Plet de hardgekookte eieren.
  • Smelt 250 gr boter en giet alleen het olieachtige gedeelte zachtjes over in een steelpannetje.
  • Voeg de geplette eitjes bij de geklaarde boter.
  • Aromatiseer met een beetje muskaatnoot en kruid met versgemalen peper.
  • Meng de gehakte peterselie onder de botersaus.
  • Controleer de kruiding en kruid eventueel bij met peper, zout of muskaatnoot.
  • Schik het witloof op een serveerschotel of bord.
  • Lepel de saus over de struikjes witloof, maar zorg dat ze goed zichtbaar blijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Schenk hierbij een frisse Pinot Blanc, Elzasser.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst België