Recept afdrukken
No ratings yet

Citroen Balsam

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Pers de citroen uit en meng de ingrediënten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Antipasti gemarineerde oesterzwammen

Allerhande 2003
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de oesterzwammen in brede repen en kook ze 2-3 minuten in een mengsel van balsamicoazijn en 300 ml water.
  • Giet het vocht af en meng er de peterselie en knoflook door en laat enkele uren afgedekt marineren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat olijfolie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Artisjokkensalade

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwijder het velletje van de tomaat, haal de zaden eruit en snijd in dunne partjes.
  • Snijd de ui in dunne partjes.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze ook in parten.
  • Meng alle ingrediënten van de dressing.
  • Roer de bonen door de groentes en giet de dressing erover.
  • Laat de smaken min.
  • 30 minuten intrekken.
  • Snijd de oregano fijn en strooi over de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Meloen met Stilton en sinaasappeldressing

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Fruit, Voorgerechten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiden:

  • Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
  • Klop in een kannetje de balsamicoazijn en olie tot een dressing.
  • Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken.

Bereiden:

  • Snijd de meloen in 4 parten.
  • Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees van de schil.
  • Snijd de parten in heel dunne plakjes.
  • Spreid de plakjes meloen uit op 4 borden.
  • Verkruimel de kaas of snijd het in heel kleine blokjes.
  • Strooi de kaas over de meloen.
  • Leg op elk bord een toef waterkers.
  • Druppel de dressing over de meloen en serveer direct.

Notities

Een even simpel als onverwacht gerecht door de combinatie van goed rijpe, liefst gekoelde meloen met stilton en een aromatische sinaasappeldressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Huzarensalade van de Keurslager

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Breng de aardappelblokjes aan de kook in ruim water met zout en laat ze niet langer dan 2 minuten koken.
  • Giet de blokjes af en spreid ze uit op een schoon dienblad om goed en gelijkmatig af te koelen.
  • Giet kokend water op de doperwtjes en laat zo 5 minuten staan.
  • Gièt af en leg ze bij de aardappelblokjes.
  • Als de aardappelblokjes en doperwten goed zijn afgekoeld kunnen ze met de ham, augurk, appel, zilveruitjes en kappertjes in een grote kom met elkaar vermengd worden.
  • Snijd de eieren door en haal het eigeel eruit.
  • Vermeng in de keukenmachine het eigeel met de mayonaise, azijn, peper en zout tot een smeuïge gele saus (bij gebrek aan handige machine kan dit ook met de hand geprakt en geklopt worden).
  • Snijd het eiwit in kleine blokjes en vermeng die samen met de saus door de aardappelsalade.
  • Maak op een grote schaal de salade mooi op en decoreer naar eigen smaak met plakjes rauwkost, eieren, enz.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissalade met zoute croutonrepen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Ingrediënten

Instructies

  • Grill op hoogste stand voorverwarmen.
  • Korsten van brood snijden en brood in repen snijden.
  • Van olijfolie 4 eetlepels mengen met molenzout.
  • Broodrepen op bakplaat leggen, met zoute olijfolie besprenkelen en in ca. 5 minuten goudbruin roosteren.
  • Bonen laten uitlekken.
  • Tomaten schoonmaken en in partjes snijden.
  • Sla, tomaten, bonen,en fruits de mer door elkaar scheppen en over 4 borden verdelen.
  • Dressing roeren van rest van olijfolie met azijn, zout en peper.
  • Salade serveren met broodrepen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipfilet in olijfolie met kokosschuim

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Porties: 4 personen
Auteur: Arlette Swartjes

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 75 °C.
  • Bestrooi de kipfilets royaal met zout.
  • Leg ze met de teentjes knoflook en de tijm in een pan.
  • Schenk olijfolie op de kip zodat deze net onderstaat.
  • Steek de thermometer in het dikke deel van het vlees.
  • Laat de kip op een niet al te hoog vuur zo gaar worden dat de kerntemperatuur 60 °C is.
  • Zet de pan in de oven.
  • Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een zeef.
  • Vul de holletjes van een eierdoos met rookmot.
  • Steek dit aan en zet dit in een vrij diepe pan.
  • Wacht tot de rookmot smeult.
  • Hang de zeef met tomaat in de pan en leg het deksel erop.
  • Rook de tomaat 3 minuten.
  • Neem de zeef uit de pan en doof de rookmot met water.
  • Meng voor de antiboise de tomaat met het basilicum, de koriander en naar smaak azijn, 50 ml kippenbouillon, peper, zout en olie waarin de kip is gegaard.
  • Steek rondjes uit de lasagnevellen en kook ze volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de kokosmelk met 100 ml bouillon.
  • Laat het beslist niet koken!
  • Bak de kipfilets in een scheutje olie bruin en bestrooi ze met grove zwarte peper en zout.
  • Halveer de little gems en bak ze heel even in een beetje olie.
  • Schenk de gembersiroop erover en laat dit even karameliseren.
  • Breng op smaak met balsamicoazijn en zout.
  • Schep een mooi randje van de antiboise op het bord.
  • Snijd de kipfilets in plakken en leg in het midden.
  • Leg een halve little gem op het bord.
  • Garneer met waterkers.
  • Schep de rest van de waterkers door de rest van de antiboise en verdeel ze met de lasagne over vier schaaltjes.
  • Klop de kokosmelk met de staafmixer schuimig en schep dit over de borden en schaaltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde witlofsalade met krokante ham en amandeldressing

AllerHande 15 2004
Recept categorieën: Groenten, Salade, Varkensvlees, Vlees
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Amandelen in droge koekenpan met anti-aanbaklaag lichtbruin roosteren.
  • Grapefruit schillen en boven kom partjes tussen vliezen uit snijden (1 eetlepel van sap bewaren).
  • Amandelen in keukenmachine tot poeder malen.
  • In kom amandelmeel mengen met vanillesuiker, kurkuma, azijn, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel grapefruitsap en ⅔ van bieslook.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Dressing en grapefruit tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Droge koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten en serranoham krokant uitbakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Blaadjes van witlof losmaken en dun met 2 eetlepels olie bestrijken.
  • Witlof in droge koekenpan lichtbruin roosteren en met zout bestrooien.
  • Witlof en grapefruitpartjes over twee borden verdelen.
  • Amandeldressing opnieuw doorkloppen en over salade scheppen.
  • Ham erop leggen en salade bestrooien met rest van bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitsalade met balsamicosiroop

AllerHande april 2003
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Vanillestokje opensnijden.
  • In steelpan azijn met vanillestokje, laurierblad en suiker aan de kook brengen en tot helft laten inkoken.
  • Regelmatig roeren.
  • Pan van vuur nemen en siroop laten afkoelen.
  • Vanillestokje en laurierblad verwijderen.
  • Meloen halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Aardbeien schoonmaken en halveren.
  • Druiven van tros plukken en wassen.
  • Mango schillen en met scherp mes vruchtvlees langs pit wegsnijden.
  • Mango in blokjes snijden en besprenkelen met limoensap.
  • Fruit in (glazen) schaal door elkaar scheppen.
  • Balsamicosiroop erover sprenkelen.
  • Garneren met blaadjes munt.

Bloemkoolsalade met gerookte eendenborst
Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolsalade met gerookte eendenborst

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Eend, Gevogelte, Lunch, Salade, Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Zet een pan met water met het kippenbouillonblokje op.
  • Zodra het water kookt doe je de bloemkoolroosjes in de pan.
  • Kook een minuut of 10.
  • Giet af en spoel koud.
  • Laat uitlekken in een vergiet.
  • Kook de eieren 10 minuten.
  • Spoel ze koud en pel ze.
  • Snijd ze doormidden.
  • Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn en de olijfolie.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over de borden.
  • Verdeel de eendenborstplakjes over de borden.
  • Giet over elk bord wat van de dressing.
  • Leg 2 halve eieren op elk bord.
  • Doe wat zout op elk ei.