Recept afdrukken
No ratings yet

Bramentaart met munt

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  • Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel.
  • Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, ½ theelepels zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover.
  • Druppel de rest van de boter erover.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
  • Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker.
  • Schep de zachte taartpunten uit de vorm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appel amandeltaart

Allerhande 2005
Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg.
  • Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 minuten laten opstijven.
  • Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 minuten in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen.
  • Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen.
  • Kruim over deegbodem verdelen.
  • Amandelspijs erboven verkruimelen.
  • Appelmengsel erover verdelen.
  • Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden.
  • Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken.
  • Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei.
  • Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 minuten taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).

Recept afdrukken
No ratings yet

Advocaatmuffins

Allerhande 2004
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • (In magnetron) boter zachtjes laten smelten.
  • In schaal bakmeel mengen met suiker, bakpoeder en mespunt zout.
  • In andere kom eieren loskloppen met melk.
  • Gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen.
  • Eimengsel met vork of houten lepel snel door bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg).
  • Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen.
  • Rest van advocaat op beslag in holtes scheppen.
  • Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 25-30 minuten goudbruin en
  • gaar bakken.
  • In vorm 5 minuten laten afkoelen.
  • Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbelgebakken chocoladekoekjes

Allerhande 2003
Recept categorieën: Chocolade, Koek
porties: 24 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom boter en suiker met mixer licht en romig kloppen.
  • Eieren een voor een toevoegen en tot homogeen mengsel kloppen.
  • Zelfrijzend bakmeel en 1/2 tl zout boven kom zeven en geheel tot soepel deeg kneden. Chocolade fijnhakken en brokjes door deeg mengen.
  • Van deeg 2 staven vormen van 8 x 20 cm en op ruime afstand van elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Deeg met achterkant van natgemaakte lepel gladstrijken.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in 20 min. lichtbruin bakken.
  • Bakplaat uit oven nemen en bakpapier met deegstaven op werkvlak leggen.
  • Bakplaat opnieuw bekleden met bakpapier.
  • Deegstaven in plakjes van 2 cm dik snijden en koekjes op bakplaat leggen.
  • Koekjes nog ca. 20 min. bakken, halverwege voorzichtig omkeren met paletmes.
  • Bakplaat uit oven nemen en koekjes laten afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Koekjes zijn nog een week houdbaar in luchtdicht afgesloten koektrommel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zwavelstokjes met chocolade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 20 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3).
  • Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven.
  • Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen.
  • Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden.
  • Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden.
  • Deegbal in 20 stukjes verdelen.
  • Aanrecht bestuiven met rest van bloem.
  • Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang.
  • Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
  • Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten.
  • Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taart met limoen en aardbeien

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem.
  • Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.
  • Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot
  • een crèmekleurige massa.
  • Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor.
  • Schenk het beslag in de vorm.
  • Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  • Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
  • Snijd de taart overlangs door.
  • Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
  • Leg de bovenste taarthelft erop.
  • Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
  • Garneer met limoenrasp en aardbeien.

Tips / Opmerkingen

Deze taart heeft het allemaal: luchtige lagen cake, frisse lemon curd en fluweelzachte kwark.
variatietip:
In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken

Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse appeltaart met gember

AllerHande 1996
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 10 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 200 g bloem met snufje zout boven kom zeven.
  • Suiker erdoor roeren.
  • Boter toevoegen en met twee messen tot erwtjesgrootte door bloem snijden.
  • 1 Eetlepel koud water toevoegen en geheel snel tot samenhangend deeg kneden.
  • Deeg afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten rusten.
  • Vorm invetten.
  • In kom ei met vanillesuiker en 25 g bloem gladkloppen.
  • In pan melk aan de kook brengen.
  • Hete melk door eimengsel roeren.
  • In pan terug doen en al roerende verwarmen tot licht gebonden vla ontstaat.
  • Vla laten afkoelen, regelmatig roeren.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • In zeef gember laten uitlekken.
  • Appels schillen en in partjes snijden.
  • Met citroensap besprenkelen.
  • Aanrecht en deegroller met bloem bestuiven.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dik.
  • Vorm met deeg bekleden met opstaande rand van ca. 3 cm.
  • Vla over bodem van vorm uitstrijken.
  • Appelpartjes in cirkel op vla rangschikken.
  • Gember tussen appel scheppen.
  • Taart in midden van oven in ca. 1 uur gaar en bruinbakken.
  • Direct uit oven bestrijken met abrikozenjam.
  • Taart in vorm ca. 10 minuten af laten koelen.
  • Rand verwijderen en taart verder laten afkoelen.
  • Vlak voor serveren kaneel erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zabaione freddo

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voor Bereiden: :

  • In grote pan ruim water aan de kook brengen.
  • In ronde (metalen) kom dooiers, basterdsuiker, vanillesuiker, marsala, citroenrasp en kaneelpoeder door elkaar roeren.
  • Kom in kokend water hangen en eiermengsel in ca. 15 minuten tot luchtige, gebonden vla
  • kloppen (= zabaoine).
  • Kom uit water nemen en zabaoine laten afkoelen.
  • In andere kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Slagroom luchtig door zabaoine spatelen.
  • Overdoen in schaal.
  • Zabaoine in diepvries in ca. 3 uur licht aanvriezen, tot romig, schepbaar ijs ontstaat, af en
  • toe doorroeren.
  • Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
  • Van munt enkele toefjes afnemen.

Bereiden: :

  • Zabaione uit diepvries nemen en in coupes scheppen.
  • Garneren met aardbeien en munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met aardbeiensaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Pasta
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Tagliatelle met suiker beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In vergiet tagliatelle afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  • Tagliatelle in schaal doen en 4 eetlepels likeur erdoor roeren.
  • Laten afkoelen, af en toe omscheppen.
  • Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in vieren snijden.
  • In keukenmachine helft van aardbeien met basterdsuiker pureren.
  • Aardbeienpuree boven kom door zeef wrijven.
  • Crème fraîche en rest van likeur erdoor roeren.

Bereiden:

  • Aardbeiensaus door tagliatelle scheppen.
  • Over vier borden verdelen.
  • Garneren met munt en rest van aardbeien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimtaartjes met citroenroom

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Op bakpapier 8 cirkels van ca. 8 cm doorsnede tekenen.
  • In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
  • Van suiker 1 eetlepel bewaren, rest van suiker lepel voor lepel door eiwit kloppen. Azijn erover sprenkelen en erdoor spatelen.
  • Maïzena boven eiwitschuim zeven en erdoor spatelen.
  • Eiwitschuim binnen rondjes op bakpapier scheppen en gladstrijken.
  • Eiwitschuim in midden van oven ca. 1 uur bakken.
  • In uitgeschakelde oven laten afkoelen.
  • Bakpapier voorzichtig van schuimpjes aftrekken.
  • Schuimpjes in plastic zak in trommel tot gebruik bewaren.

Bereiden:

  • Citroen goed schoonboenen.
  • Van citroen (met citroentrekker) reepjes van schil raspen.
  • Citroen uitpersen.
  • In pannetje wijn, citroensap en - rasp met rest van suiker aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 3 minuten laten inkoken.
  • Pan van vuur nemen en tot gebruik laten afkoelen.
  • In kom slagroom stijfkloppen.
  • 2 Eetlepels wijn-citroensaus erdoor scheppen.
  • Slagroommengsel tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Op vier borden elk 1 schuimrondje leggen.
  • Slagroommengsel erover verdelen, afdekken met andere schuimpjes.
  • Wijn-citroensaus erover en omheen sprenkelen.