Bramentaart met munt
Allerhande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 500 g bramen
- 2½ eetlepels wodka
- 4 eieren
- 75 g witte basterdsuiker
- 100 g bloem
- 50 g boter gesmolten
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml volle melk
- poedersuiker
- 2 eetlepels verse munt in dunne reepjes
Bereidingswijze
- Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
- Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel.
- Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, ½ theelepels zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
- Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover.
- Druppel de rest van de boter erover.
- Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
- Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker.
- Schep de zachte taartpunten uit de vorm.