Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurtsalade

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom yoghurt mengen met kristalsuiker en djinten.
  • Op smaak brengen met zout en chilipoeder.
  • Druiven wassen en van takjes nemen.
  • Walnoten grof hakken.
  • Bananen pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Druiven, walnoten en bananen door yoghurt scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalensalade met rauwe ham

Recept categorieën: Salade, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdeel de rucolasalade over de borden.
  • Snijd de rauwe ham in stukjes of reepjes.
  • Leg de garnalen en de rauwe ham op de salade.
  • Halveer de druiven en leg ze erbij.
  • Roer een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.
  • Sprenkel de dressing over de garnalen, ham, druiven en rucolasalade.
  • Garneer met reepjes zongedroogde tomaten.

Tips / Opmerkingen

Serveer er in plakken gesneden ciabattabrood bij.
Het is erg lekker om de garnalen maximaal 2 minuten te bakken in olijfolie met een geperst teentje knoflook. Serveer ze dan lauwwarm op de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cake met verse druiven en crème fraîche

Recept categorieën: Cake, Fruit
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 170 °C. voorverwarmen.
  • Vorm uit pak invetten en met bloem bestrooien.
  • Druiven schoonmaken en halveren.
  • Helft van deeg (uit pak) in vorm schenken, beleggen met laagje witte en blauwe druiven.
  • Rest van deeg erop gieten en cake in midden van oven in ca. 50 minuten gaar en bruin bakken.
  • Cake 5 minuten laten afkoelen.
  • Crème fraîche met 3 eetlepels poedersuiker luchtig kloppen.
  • Cake omgekeerd op bord leggen en vorm verwijderen.
  • Cake met rest van poedersuiker bestrooien.
  • Cake in punten snijden en met crème fraîche en rest van druiven serveren.

Havermoutpap met vers fruit
Recept afdrukken
No ratings yet

Havermoutpap met vers fruit

van Furdjel Narsinghs moeder
Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: Plus Supermarkten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de melk met de havervlokken aan de kook en kook 5 tot 10 minuten.
  • Meng er honing en een beetje kaneel door.
  • Schep de havermoutpap in een kom en verdeel de frambozen, druiven en pompoenpitten erover.

Tips / Opmerkingen

Zaden zijn een lekkere toevoeging aan havermout en bevatten essentiële vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.