Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappel Coupes met amandel

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Noten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of partjes.
  • Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de witte basterdsuiker op.
  • Neem de geweekte gelatine uit het water.
  • Knijp goed uit en los deze al roerend van de warmtebron af op in het warme sap.
  • Laat het sap met de gelatine afkoelen in een bak koud water.
  • Klop de crème fraîche op en spatel hier het sinaasappel-gelatinemengsel door.
  • Schep deze crème in coupes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • Schep de bruine suiker erdoor.
  • Bestrooi de toetjes hiermee en garneer met sinaasappel.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

IJstulband

Recept categorieën: Dessert, IJs, Nagerecht
porties: 12 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rum verwarmen.
  • Abrikozen en dadels 30 minuten in rum weken.
  • Helft van koekjes grof breken.
  • In boter 5 minuten zachtjes bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Gelatine in ruim koud water 5 minuten weken.
  • Dooiers met suiker en 3 el water au bain-marie in 8-10 minuten dik kloppen.
  • Gelatine al roerende erin oplossen.
  • Mengsel al roerende laten afkoelen.
  • Slagroom stijfkloppen en door dooiermengsel roeren.
  • Abrikozen, dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en gekonfijte schilletjes erbij doen.
  • Vorm met plasticfolie bekleden,15 cm over rand laten hangen.
  • Mengsel in delen erin doen, regelmatig aandrukken.
  • Bovenkant gladstrijken.
  • Hele koekjes erin drukken.
  • Folie erover vouwen.
  • Minstens 1 nacht in diepvriezer zetten.
  • Voor serveren vorm op grote schaal keren.

Tips / Opmerkingen

Idee:
Geef er chocoladesaus bij.
Breng 100 gr cacao met 50 gr suiker en ¼ lt water al roerende aan de kook.
Roer er ⅛ lt slagroom door.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vanillepudding met gemarineerde aardbeien

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd 2 vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
  • Breng de melk met 50 g suiker, de vanillestokjes en de helft van het vanillemerg aan de kook, laat een tijdje trekken.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water, neem de melk van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Zet de pan met het melkmengsel in een grote bak met ijswater om af te koelen.
  • Klop intussen de slagroom stijf en klop in een andere, vetvrije kom het eiwit met 2 eetlepels suiker en een mespunt zout tot stijve pieken.
  • Spatel, zodra het melkmengsel lobbig begint te worden, voorzichtig de slagroom en daarna het eiwitschuim erdoor.
  • Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
  • Halveer intussen de aardbeien, meng de rest van het vanillemerg door de rest van de suiker en schep deze vanillesuiker om met de aardbeien.
  • Laat de aardbeien 2 uur marineren.
  • Dompel de puddingvorm even tot de rand in een bak met heet water.
  • Leg een schaal op de vorm, draai ze samen om en laat de pudding uit de vorm glijden.

Tips / Opmerkingen

Serveer de aardbeien apart erbij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Panna cotta ai frutti di bosco

AllerHande 2004
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vanillestokje in lengte open snijden en met punt van mes merg eruit schrapen.
  • In een steelpan slagroom met vanillemerg en -stokje aan de kook brengen.
  • Suiker al roerend erin oplossen.
  • Room op heel laag vuur nog 5 minuten tegen de kook aan houden.
  • Intussen gelatine weken in koud water.
  • Pan van vuur nemen en vanillestokje uit room nemen.
  • Gelatine uitknijpen en al roerend in hete room oplossen.
  • Pan in bak ijskoud water zetten en 5-10 minuten laten afkoelen tot room lobbig begint te worden (zo dik als yoghurt).
  • Roommengsel over vormpjes verdelen, afdekken met plasticfolie en 2-3 uur in koelkast laten
  • opstijven.
  • Kroontjes van aardbeien verwijderen, grote exemplaren halveren.
  • Aardbeien met rest van fruit mengen.
  • Vormpjes uit de koelkast nemen en folie verwijderen.
  • Op elk vormpje een dessertbord leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bord laten glijden.
  • Fruitsalade rond panna cotta leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse lemon jelly met basilicum

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • Breng 400 ml water met de suiker aan de kook.
  • Knijp de gelatine uit, neem het suikerwater van het vuur en los hierin de gelatine op.
  • Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen, tot het lobbig begint te worden.
  • Snijd de basilicum in ragfijne reepjes.
  • Roer de fijngesneden basilicum door het lobbige gelatinemengsel.
  • Zo zakt de basilicum straks niet naar de bodem van de puddinkjes.
  • Vet de vormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover.
  • Laat de jelly in de koelkast in ongeveer 2 uur opstijven.
  • Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk te
  • storten.
  • Leg een bord op elk vormpje, draai ze een voor een om en laat de jelly uit elk vormpje glijden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chipolatapudding van Allerhande

Allerhande 2004
Recept categorieën: Dessert
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vanillestokje opensnijden.
  • In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 minuten zachtjes laten trekken.
  • Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
  • Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen.
  • Gelatine 5 minuten in koud water weken.
  • Eierdooiers met maïzena losroeren.
  • Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren.
  • Van melk 2 eetlepels iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren.
  • Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel 'hangt' aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
  • Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen.
  • Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 minuten lobbig wordt.
  • Af en toe roeren.
  • Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen.
  • Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen.
  • Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen.
  • Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen,gladstrijken en in koelkast in ca. 2
  • uur laten opstijven.
  • Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm.
  • Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden.
  • Pudding met rest van mandarijn garneren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Terrine van vers fruit

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pan al roerend kokosmelk met suiker verwarmen en laten smelten.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af gelatine al roerend in hete melk oplossen.
  • Limonadesiroop erdoor roeren.
  • In bak met koud water kokosmengsel in ca. 20 minuten laten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
  • Terrine bekleden met plasticfolie.
  • Mango dun schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
  • 2 Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen.
  • Dun laagje gelei in terrine scheppen.
  • Hierop plakjes mango leggen.
  • Hierop weer dun laagje gelei en laagje vruchtvlees van passievrucht.
  • Hierop weer kokosgelei uitstrijken.
  • Deze volgorde herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met laagje gelei.
  • Terrine in koelkast in ca. 3 à 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Rest van passievruchten in vieren snijden.
  • Limoen in 12 partjes snijden.
  • Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
  • Plank op terrine leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
  • Terrine met vochtig, scherp mes in 12 plakken snijden.
  • Op zes borden dakpansgewijs elk 2 plakken terrine leggen.
  • Garneren met passiefruit, limoen en aardbei.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Soesjes met sinaasappelroom

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Gebak
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • In pan 1 dl water aan de kook brengen.
  • Boter toevoegen en laten smelten.
  • Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot bal deeg ontstaat.
  • Van vuur af eieren één voor één door deeg roeren.
  • Met behulp van 2 dessertlepels 20 bergjes deeg op bakplaat scheppen.
  • In midden van oven soesjes in 15 à 20 minuten lichtbruin en gaarbakken, na 10 minuten baktijd oventemperatuur verlagen naar 200 °C of gasovenstand 4.
  • Oven uitschakelen en soesjes nog ca. 5 minuten laten staan.
  • Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
  • Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • 1 Sinaasappel goed schoonboenen.
  • Schil eraf raspen. Sinaasappels uitpersen en 11/2 dl sap afmeten.
  • In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Al roerend gelatine in heet water oplossen.
  • Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden.
  • Intussen 11/2 dl slagroom stijfkloppen met 1 eetlepel suiker.
  • Sinaasappelmengsel door vla roeren.
  • Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen.
  • In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Soesjes aan zijkant opensnijden.
  • Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak. Sinaasappelroom in soesjes spuiten.
  • Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
  • Soesjes over vier bordjes verdelen.
  • Bestrooien met poedersuiker.
  • Garneren met slagroom en zilverpillen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Saladetaart met Danish Blue

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
  • Met vork gaatjes in bodem prikken.
  • In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Peultjes schoonmaken en wassen.
  • In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
  • Afgieten.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Maïs afgieten.
  • In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In steelpan melk aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Zure room erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel over taartbodem uitstrijken.
  • Salade erop scheppen.
  • Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Kaas in stukjes verdelen.
  • In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.

Bereiden:

  • Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roompudding met aardbeien

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken.
  • In pan helft van slagroom met 50 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. 4 minuten heel zachtjes laten koken.
  • Gelatine goed uitknijpen en al roerend in roommengsel oplossen.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Timbaaltjes invetten.
  • In kom rest van slagroom stijfkloppen.
  • Lauwwarm room-suikermengsel luchtig erdoor spatelen.
  • Roommengsel in timbaaltjes schenken en in koelkast in 11/2 uur stijf laten worden. Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
  • In kom balsamicoazijn en rest van suiker door elkaar roeren.
  • Aardbeien erdoor scheppen.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Basilicum in fijne reepjes snijden.
  • Timbaaltjes enkele seconden in heet water houden.
  • Bord erop zetten, samen keren en timbaaltje op bord laten glijden.
  • Andere timbaaltjes op zelfde manier storten.
  • Aardbeien erlangs scheppen.
  • Basilicum erover strooien.