Hartig zoet cashewnotentaartje
Allerhande 2003
porties: 8 personen
Equipment
- springvorm Ø 22 cm
ingrediënten
- 150 g bloem + extra om te bestuiven
- 150 g extra belegen kaas geraspt
- mespunt witte peper
- 125 g boter koude
- 3 el honing puur
- 125 ml slagroom
- 200 g gezouten cashewnoten grof gehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng in een kom de bloem, kaas en peper.
- Snijd met twee messen de boter erdoor.
- Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
- Laat 15 min. rusten in de koelkast.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
- Bekleed de springvorm hiermee.
- Verwarm de honing in een steelpan.
- Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
- Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor.
- Strijk het notenmengsel uit over het deeg.
- Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.
Tips / Opmerkingen
U kunt de taart een dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Serveer koud of warm op de dag zelf op in een voorverwarmde oven op 160 °C.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Serveer koud of warm op de dag zelf op in een voorverwarmde oven op 160 °C.