Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise basilicumnasi met barbecue viskoekjes en satésaus

Recept categorieën: Rijst, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Maak de marinademix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maal de visfilet en de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn.
  • Snijd de helft van de basilicum fijn.
  • Meng het visgehakt goed met de fijngesneden basilicum,
  • 2 tl sambal en de marinademix.
  • Vorm er met natte handen platte koekjes van.
  • Laat de viskoekjes op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Verhit een wok, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten.
  • Schep 1 theelepel sambal en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 minuten mee.
  • Schep de rijst erdoor en warm goed door.
  • Schep de rest van de blaadjes basilicum door de nasi.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de nasi en de viskoekjes over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Geef er de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij voor een lekker knappertje.
Variatietip: De viskoekjes zijn ook lekker als je ze maakt van alleen vis of alleen garnalen.
-------------------------------------------------------------------------

Recept afdrukken
No ratings yet

Seroendengvleesrolletjes met zoete sojarijst en peultjes

Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd de puntjes van de peultjes en de uien in partjes.
  • Meng de peterselie met de seroendeng.
  • Bestrijk de schnitzels aan beide kanten dun met wat woksaus en verdeel het peterselie-seroendeng mengsel in een egale laag over 1 kant van het vlees.
  • Rol de schnitzeltjes zo strak mogelijk op en prik ze vast met een cocktailprikker.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de rolletjes in ca.
  • 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok.
  • Roerbak de peultjes en de ui ca.5 miuten.
  • Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Verdeel de rijst over de borden of kommen.
  • Haal de prikkers uit de seroendengvleesrolletjes en leg op elk bord of kom een rolletje.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef de rest van de Conimex Smaakmaker Seroendeng erbij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de schnitzels door in de lengte in dunne plakken gesneden kipfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng met mini saté & smaakmaker kroepoek bali dips

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Meng de mix met 100 ml kokend water, tenminste 10 minuten laten staan.
  • Snijd de komkommer in plakken en het vlees in heel kleine stukjes (ca.1 cm).
  • Meng het vlees met de boemboe en 1 eetlepel olie.
  • Rijg het vlees aan de cocktailprikkers (3-4 stukjes per stokje).
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
  • Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee.
  • Schep de rijst en 1-2 theelepels sambal erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Gril de mini-sateetjes in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 5 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmakers Gebakken Uitjes, Ketjap Asin en Sambal Manis bij.
Variatietip:
Paprika, bleekselderij en worteltjes erbij zijn ook heerlijk om in de satésaus te dippen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Badjak met barbecue kip & satésaus ketjap manis

Recept categorieën: Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Maak de kruidenmix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg 1 theelepel Sambal Badjak toe.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de kipfilet in dikke plakjes, meng deze met de marinade en laat ze minstens 10 minuten marineren.
  • Laat de plakjes kip op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca.
  • 10 minuten gaar worden.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en de uienringen 8 minuten
  • Schep 2 theelepels Sambal Badjak en de groentenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 minuten mee.
  • Schep de rijst erdoor en warm goed door.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de nasi en de BBQ-kip over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart b

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
De kip is ook lekker in blokjes gesneden en om en om met een partje (rode) ui aan satéstokjes geregen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Limoennasi met ham, Chinese kool & smaakmaker gebakken uitjes

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Was en rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit.
  • Snijd de andere limoen in partjes.
  • Snijd de Chinese kool in smalle repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en geraspte limoenschil 3 minuten.
  • Meng de ham, de boemboe, het limoensap en 2 eetlepels water erdoor en wok nog 3 minuten.
  • Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Breng op smaak met 1-2 eetlepels ketjap.
  • Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor.
  • Verdeel over de kommen of borden en strooi de rest van de uitjes en de koriander erover.
  • Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er lekker zoetige Conimex Smaakmakers Sambal Manis en Ketjap Asin bij.
Variatietip:
Vervang Chinese kool door gemengde roerbakgroenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte garnalen zoete soja nasi met koriander

Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Hak de koriander grof.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten.
  • Schep 1 theelepels sambal, de garnalen en de knoflook erdoor en wok 3 minuten mee.
  • Schep de rijst en de woksaus erdoor en warm goed door.
  • Schep ¾van de koriander door de nasi.
  • Verdeel de nasi over 4 kommen of borden en bestrooi met de rest van de koriander.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de garnalen door gemengde zeevruchten (ontdooid, diepvries).

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte babi pangang met citroen en knoflookgroenten

Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.
  • Snijd de hamlapjes in lange smalle repen.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie, de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap.
  • Voeg de vleesrepen toe en marineer 5 minuten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
  • Bak de knoflook snel lichtbruin.
  • Voeg de groenten toe, bedruppel met 2 theelepels citroensap, omscheppen en met het deksel schuin op de pan, op een laag vuur, in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Roer de sambal erdoor.
  • Verhit ondertussen een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesrepen 8 minuten.
  • Roer er 275 ml koud water, de sausmix (uit het pakje) en de rest van het citroensap door.
  • Breng al roerende aan de kook en verwarm een paar minuutjes.
  • Verdeel de rijst over 4 borden.
  • Schep de groenten ernaast, leg de vleesrepen erbij, schep de saus erover en bestrooi met de bieslook.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Traditioneel wordt bij babi pangang lekker frisse Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer gegeten. Geef er ook de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij.
Variatietip:
Rooster de vleesrepen op de barbecue in plaats van ze te wokken. Voor een verrassende combinatie kan het vlees in dit recept worden vervangen door stevige visfilet zoals pangasius.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes

Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Pel en rasp of snijd de uien fijn.
  • Meng de kip met de ui, 1 eetlepel olie en de boemboe.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 5 minuten de kip rondom lichtbruin.
  • Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
  • Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 minuten gaar worden.
  • Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.
  • Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
  • Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst.
  • Verdeel de rijst over de borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.

Variatietip:

Vervang de kippenvleugeltjes door drumsticks of in stukjes gesneden kipfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng met saté

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm, meng ze met de wok marinade, een paar minuten laten staan en rijg ze aan Conimex satéstokjes.
  • Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Verhit een wok en bak spekblokjes in 3 minuten uit.
  • Voeg de groenten toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe. Goed mengen.
  • Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de nasi, saté en atjar op 4 borden.
  • Schep daar wat saus en seroendeng over.
  • Geef de rest van de saus erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte tjap tjoy met gemberrijst

Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de marinade.
  • Laat 10 minuten marineren.
  • Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur.
  • Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe, goed omscheppen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Meng de rijst met de gembersiroop.
  • Schep rijst en tjap tjoy met vlees op de borde