Thaise basilicumnasi met barbecue viskoekjes en satésaus
Equipment
ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 1 pakje Conimex Mix voor Thaise Nasi
- 300 g visfilet
- 150 g gepelde garnalen
- 15 g verse basilicum
- Conimex Sambal Manis
- Conimex Wok Olie
- 600 g Thaise wokgroenten
- ½ pot Conimex Satésaus Pikant
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Maak de marinademix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Maal de visfilet en de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn.
- Snijd de helft van de basilicum fijn.
- Meng het visgehakt goed met de fijngesneden basilicum,
- 2 tl sambal en de marinademix.
- Vorm er met natte handen platte koekjes van.
- Laat de viskoekjes op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar worden.
- Verhit een wok, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten.
- Schep 1 theelepel sambal en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 minuten mee.
- Schep de rijst erdoor en warm goed door.
- Schep de rest van de blaadjes basilicum door de nasi.
- Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de nasi en de viskoekjes over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart bij.
Tips / Opmerkingen
Serveertip: Geef er de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij voor een lekker knappertje.
Variatietip: De viskoekjes zijn ook lekker als je ze maakt van alleen vis of alleen garnalen.
-------------------------------------------------------------------------