Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse Salade met Rucola, Oesterzwammen en Mozzarella

Dit snelle en smaakvolle voorgerecht combineert de pittige rucola met de romige mozzarella en de hartige oesterzwammen, perfect voor een authentieke Italiaanse smaakervaring.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Instructies

  • Meng de rucola in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie en een mespunt zout.
  • Scheur de buffelmozzarella tussen duim en vingers in grove stukjes.
  • Kook de stoneleeks in ruim kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
  • Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Scheur de oesterzwammen in grove repen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur gedurende 2-3 minuten.
  • Blus de oesterzwammen af met de azijn en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel de rucola over vier borden.
  • Leg de stoneleeks en oesterzwammen er bovenop en verdeel de mozzarella over de salade.
  • Maal een beetje zwarte peper erboven.

Notities

 
Wijnadvies:
Een frisse Pinot Grigio

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g