Recept afdrukken
No ratings yet

Stokbrood met braadworst en witlofsla

AllerHande 2006
Recept categorieën: Broodjes, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braadworsten wellen en in boter bakken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Witlof in de lengte in dunne reepjes snijden.
  • In grote kom azijn met olie, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en komijnzaad erdoor roeren.
  • Witlof met dressing omscheppen.
  • Braadworsten in de lengte doormidden snijden en in hete grillpan aan beide kanten even
  • roosteren, zodat ze een mooi bruin grillpatroon krijgen.
  • Stokbroden halveren, opensnijden en op vier borden leggen.
  • Witlofsla over stokbrood verdelen en braadworsten erop leggen.
  • Piccalilly naar smaak erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Vervang de witlof door spitskool of gekookte wijnzuurkool met spekjes (goed uitgelekt).

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van paling met appelstroop

AllerHande 2006
Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de appelstroop met een eetlepel kokend water en teken met een theelepel die je in de
  • stroop doopt een vierkant op elk bord.
  • Leg binnen dit vierkant dakpansgewijs een kleiner gesloten vierkant van de plakjes radijs.
  • Klop een dressing van 2 eetlepels olie, witte wijnazijn, suiker en mosterd en meng dit met de
  • veldsla.
  • Leg op ieder vierkant van radijs een handje veldsla.
  • Snijd de paling in stukken die even groot zijn als het radijs vierkant en leg op elke salade 4 stukjes paling naast elkaar.
  • Bestrooi de salade met zout, peper en citroenrasp naar smaak.
  • Leg een knoopje in elk sprietje bieslook en doe op elke salade een sprietje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rendang met gele rijst en atjar

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan ui 1 minuut in olie fruiten.
  • Vlees erbij doen en 1 minuut bakken.
  • Boemboe en kokosmelk toevoegen.
  • Geheel goed omscheppen en aan de kook brengen.
  • Vlees met deksel op pan 2 uur (op vlamverdeler) laten sudderen, regelmatig omscheppen.
  • Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Intussen komkommer schillen en in plakjes snijden.
  • In pannetje azijn met suiker, rode peper, 1 theelepel zout en 4 eetlepels water zachtjes aan de kook brengen.
  • Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen.
  • Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen.
  • In schaal komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui mengen.
  • Azijnmengsel over groenten schenken en minimaal 30 minuten laten staan (= atjar).
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Rendang verwarmen en over vier borden verdelen.
  • Rijst en atjar ernaast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige pastasalade met tortelloni en pesto

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tortelloni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken; 3 minuten voor einde kooktijd sugar
  • snaps toevoegen.
  • Tortelloni en sugar snaps in vergiet laten uitlekken.
  • Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Peper zeer fijnsnijden.
  • In wijde schaal pesto mengen met rode peper, olie en azijn.
  • Tortelloni en sugar snaps met pestodressing omscheppen.
  • Pastasalade in 30 minuten tot kamertemperatuur laten afkoelen terwijl smaken intrekken.
  • Tomaten wassen en halveren, rucola doormidden scheuren.
  • Tomaten en rucola voorzichtig door pastasalade scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Salade op kamertemperatuur serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsalade met kip en roquefort

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de avocado in kleine blokjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snijd de kip in kleine plakjes.
  • Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper.
  • Schep de sla om met de helft van de dressing.
  • Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en kip en druppel de rest van de dressing erover.

Tips / Opmerkingen

Lekker met grove sneden ciabatta of volkoren brood.
Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoot en peer

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Noten, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Ciabatta volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Walnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Azijn met olie, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • In grote kom slamelange, peer, bleekselderij, gorgonzola, walnoten en dressing voorzichtig door elkaar scheppen.
  • Ciabatta erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme groentesalade met geitenkaas

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren, uit pan nemen en laten afkoelen.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In wok helft van olie verhitten en roerbakgroenten met tijm al omscheppend 5 minuten bakken.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Pan van vuur nemen.
  • Rest van olie en azijn door groenten scheppen.
  • Couscous over twee borden verdelen.
  • Groenten salade erover scheppen.
  • Geitenkaas grof verbrokkelen en samen met amandelschaafsel over salade strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kropsla met croutons

AllerHande 2006
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de kropsla in een grote bak water, laat de blaadjes aan de stronk zitten.
  • Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken.
  • Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter.
  • Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin, schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor.
  • Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen, zodat ze knapperig worden.
  • Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig.
  • Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink.
  • Breng de dressing daarna op smaak met zout en peper.
  • Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes.
  • Leg de kropsla op een schaal en bedruppel 'm met de dressing.
  • Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige kipfilet met een korstje van cornflakes

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 4 eetlepels olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het
  • losgeklopte ei en wentel ze door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.
  • Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in
  • 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar.
  • Schep de azijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Tips / Opmerkingen

Serveer de krokante kip en de krieltjes met appelmoes en komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken, afgieten en in
  • vergiet laten uitlekken.
  • Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen.
  • In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren.
  • Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 minuten laten staan.
  • Peterselie en 3 eetlepels olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met ½ theelepel zout en peper bestrooien.
  • Vis op plak parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8
  • minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen.
  • Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen.
  • Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tagliatelle.