Stokbrood met braadworst en witlofsla
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 braadworsten
- 25 g boter
- 4 struikjes witlof
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- ½ eetlepel djinten
- 2 kleine stokbroden
- 150 g piccalilly
Bereidingswijze
- Braadworsten wellen en in boter bakken volgens aanwijzing op verpakking.
- Witlof in de lengte in dunne reepjes snijden.
- In grote kom azijn met olie, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en komijnzaad erdoor roeren.
- Witlof met dressing omscheppen.
- Braadworsten in de lengte doormidden snijden en in hete grillpan aan beide kanten even
- roosteren, zodat ze een mooi bruin grillpatroon krijgen.
- Stokbroden halveren, opensnijden en op vier borden leggen.
- Witlofsla over stokbrood verdelen en braadworsten erop leggen.
- Piccalilly naar smaak erop scheppen.
Tips / Opmerkingen
Vervang de witlof door spitskool of gekookte wijnzuurkool met spekjes (goed uitgelekt).