Recept afdrukken
No ratings yet

Pekingmie met knoflook en sesam

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Mie
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de kip in stukjes.
  • Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
  • Voeg de kool en de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
  • Schep de mie erdoor, voeg de oestersaus en de sesamzaadjes toe en wok nog 2 minuten.
  • Breng eventueel op smaak met wat peper.
  • Schep de pekingmie in de diepe borden of kommen en geef de uitgelekte atjar er apart bij

Recept afdrukken
No ratings yet

Paksoi met citroensaus en ketjapvlees

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg vleesreepjes toe.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Maak de paksoi schoon en snijd in brede repen.
  • Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de peperringetjes 1 minuut.
  • Wok de paksoi 2 minuten mee.
  • Voeg 350 ml water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Laat een paar min. pruttelen.
  • Voeg naar smaak citroensap toe.
  • Bestrooi met citroenrasp.
  • Verhit een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de vleesreepjes ca. 5 minuten.
  • Voeg de ketjap toe en warm goed door.
  • Schep de mie, het vlees en paksoi op de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met lente uitjes en gamba’s

Recept categorieën: Noedels, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd de lente-ui in stukjes.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Breng 750 ml water met de bouillontablet aan de kook.
  • Roer tot de tablet is opgelost.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
  • Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • Voeg zodra deze kookt de lente-ui, de kerstomaatjes en de noedels toe en laat 2 minuten meekoken.
  • Schep de noedelsoep in de kommen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Minikipsaté met sambal satésaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in zeer kleine blokjes van ca. ¾ cm en meng ze met de marinade, 2 eetlepels olie en de bieslook.
  • Rijg ze aan 20 cocktailprikkertjes.
  • Gril de saté in ca. 4 minuten bruin en gaar.
  • Verwarm de pinda satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Roer de sambal erdoor.
  • Schep wat saus over de saté en geef de rest erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookboontjes met sambalvis

Recept categorieën: Groenten, Vis
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de boontjes schoon en kook ze in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar.
  • Afgieten.
  • Wrijf de visfilets in met de sambal. Wentel ze door de bloem.
  • Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
  • Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook en de boontjes ca. 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe en warm goed door.
  • Verdeel de warme mie over de borden, leg de visfilets erop en geef de knoflookboontjes erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook koriander kippen noedelsoep

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Was en snijd de paksoi in repen.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de kipfilet 5 minuten.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en doe zodra deze kookt de paksoi en de noedels erbij.
  • Kook alles nog 2 minuten.
  • Schep de noedelsoep in 2 kommen en strooi de koriander erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Ketjap Asin en Sambal Manis op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerriegroenten met noten en kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Noten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd elke kipfilet in 6 stukjes. Meng de kipstukjes met de wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de kipstukjes in ca. 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Verhit een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 3 minuten.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook.
  • Ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kipstukjes en de kerriegroenten ernaast.
  • Bestrooi de groenten met de cashewnoten.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Vervang de gemengde groenten door in halve plakjes gesneden winterwortel (5 minuten wokken!) en/of grofgesneden kool zoals spitskool of Chinese kool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte vleesreepjes met ananas

Recept categorieën: Fruit, Roerbakken / Wokken, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de boontjes schoon, kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten.
  • Afgieten.
  • Kerstomaatjes ondertussen halveren.
  • Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en roerbak vleesreepjes 3 minuten.
  • Voeg tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee.
  • Voeg boemboe en de ananas met sap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verdeel de rijst over 4 borden of kommen.
  • Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop.
  • Strooi de gebakken uitjes erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte tjap tjoy met gemberrijst

Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de marinade.
  • Laat 10 minuten marineren.
  • Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur.
  • Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe, goed omscheppen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Meng de rijst met de gembersiroop.
  • Schep rijst en tjap tjoy met vlees op de borde

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte pinda nasi met koriander

Recept categorieën: Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Klop de eieren met de kerrie en eventueel wat zout los in een kommetje.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijst, de helft van de pinda’s en de helft van de koriander erdoor, warm goed door.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een omelet.
  • Laat de omelet uit de pan glijden, rol deze op en snijd in plakjes.
  • Schep de pinda-nasi op de borden, verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de rest van de pinda’s en de koriander.