Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk Saté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Porties: 4
calorieën: 580kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
  • Maak de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 cm en marineer ze gedurende 15 minuten in de marinade.
  • Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Was en snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit een wok en voeg een scheutje wokolie toe.
  • Roerbak hierin de broccoli gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gesneden paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
  • Dep de biefstukspiesjes droog en gril ze in een grillpan of onder de grill gedurende 3-5 minuten, keer ze regelmatig.
  • Meng ondertussen de geraspte gember met de ketjap en lente-uitjes.
  • Voeg de helft van dit mengsel toe aan de groenten en roer goed door.
  • Verdeel de gekookte rijst en de gewokte groenten over 4 borden.
  • Leg de gegrilde biefstukspiesjes op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
  • Serveer met Conimex Sambal Brandal voor wie van extra pit houdt.

Notities

Je kunt ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet gebruiken in plaats van biefstuk voor de saté.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een lichte Shiraz past goed bij dit gerecht en vult de smaken mooi aan.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 72g | Protein: 33g | Vet: 17g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Sesamkip Hawaï

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de kipfilet in lange repen en marineer ze 10 minuten in de sojasaus.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Maak het pepertje schoon en hak het fijn.
  • Hak de koriander fijn.
  • Kook de rijst gaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Haal intussen de repen kipfilet door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het sesamzaad.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok.
  • Bak de repen sesamkip in enkele minuten goudbruin en gaar.
  • Voeg de inhoud van de pot saus toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes koken.
  • Meng de rijst met de mango, peper en koriander en serveer met de sesam kip in saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met Aziatische kruiden met groente en basmati rijst

Recept categorieën: Rijst, Vis, Zalm
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en leg de zalm erin om te marineren.
  • Laat zeker 1 uur staan!
  • De groente wokken in wok olie en de rijst koken
  • De zalm even op keukenpapier leggen en doe de saus bij de groente
  • De zalm in gloeiend hete olie bakken, 5 min.
  • Zet het vuur uit en draai de zalm.
  • 2 min laten liggen.
  • De huid eraf halen!
  • Opdienen samen met de groente en de rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella met vis

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis
Land van herkomst: Spanje
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Rijst met bouillontablet volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Zeevruchtencocktail, enkele minuten in warm water onderdompelen om te ontdooien.
  • In vergiet laten uitlekken en goed droogdeppen.
  • Olie in wok verhitten en groentemix met courgetteblokjes 5 minuten roerbakken.
  • Rijst en zeevruchten door groenten mengen en het gerecht al omscheppend enkele minuten
  • verwarmen.
  • Paella over vier borden verdelen en koriander erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroerbakte Pittig Gekruide Sojastroken met Aziatische Groenten en Boekweitnoedels

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Snijd de broccoli in stukken en blancheer ze gedurende 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Laat ze schrikken in ijskoud water om de kleur en bite te behouden.
  • Leg vervolgens de broccoli op keukenpapier.
  • Maak een saus voor de broccoli van sojasaus, droge sherry, suiker en sesamolie.
  • Verwarm de olie in een wok tot middelmatige hitte en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spaanse peper toe.
  • Roerbak dit gedurende 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya reepjes toe.
  • Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
  • Voeg naar smaak zout of citroensap toe.

Noodlesalade:

  • Kook de boekweitnoedels volgens de instructies (meestal 4 minuten in kokend, gezouten water).
  • Giet de noedels af en voeg de gesnipperde lente-ui, zoete chilisaus en een beetje citroensap toe naar smaak.
  • Serveer de geroerbakte Chinese groenten samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maiskoekjes van Hennie Berretty-Fockens

Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Glutenvrij
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Ui fijnhakken en bakken, als de ui geel is de knoflook erbij.
  • Eventueel groenten erbij (b.v. prei, paprika).
  • Van dit en alle overige ingrediënten een deeg roeren en koekjes bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi pangang met rijst

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
calorieën: 617kcal

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de wokolie in een hapjespan.
  • Roerbak de reepjes gaar en goudbruin.
  • Voeg de wokgroenten toe.
  • Bak de wokgroenten 3 minuten mee.
  • Voer de roerbaksaus toe.
  • Voeg 100 g uitgelekte atjar tjampoer toe.
  • Laat het geheel doorwarmen.
  • Serveer de rijst met de saus op de borden.
  • Serveer de rest van de atjar tjampoer er apart bij.

Nutrition

Calories: 617kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 39g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Woknoedels met paksoi en tofu

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Woknoedels volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Paksoi schoonmaken en in repen snijden.
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • In wok olie verhitten en tofu 3 minuten roerbakken.
  • Paksoi en paprika toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • Chilisaus en kokosmelk erbij schenken, aan de kook brengen en op hoog vuur 3 minuten
  • verhitten.
  • Woknoedels erdoor scheppen en even doorwarmen.
  • Noedels met zout en peper op smaak brengen en met noten bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehakt met havermout en marmite

Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, de havermout en de paneermeel.
  • Doe de wokolie in de pan.
  • Braad het gehakt rondom goed bruin, een mooi korstje er aan.
  • Haal het gehakt uit de pan en leg op de bord.
  • Snipper de ui en doe die in de pan.
  • Snijd de bosui en doe die er ook bij.
  • Snijd de tomaten er bij en laat een paar minuutjes licht bakken.
  • Doe de marmite er bij en roer even door.
  • Nu het gehakt er op leggen en het geheel een half uurtje laten sudderen op de lage stand van het gas.
  • Dan heb je een mooi sausje.
  • Wel regelmatig het gehakt keren.
  • Lekker met rode kool en aardappels of rijst.

Notities

Serveertip:
Je kunt dit ook heel goed op een broodje eten, vooral een warm pistoletje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Drumsticks met oosterse mie

AllerHande mei 2004
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Mie
Land van herkomst: Azië
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en drumsticks 5 minuten aanbraden.
  • Knoflook 1 minuut meebakken.
  • Citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels water erdoor scheppen.
  • Kip afgedekt in 20 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Regelmatig keren, eventueel extra water toevoegen.
  • Mienestjes volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en prei 4 minuten roerbakken.
  • Mie en selderij erdoor mengen en al omscheppend nog 4 minuten verwarmen.
  • Op smaak brengen met sojasaus.
  • Mie over vier borden verdelen.
  • Drumsticks ernaast leggen en stoofvocht erover scheppen