Recept afdrukken
No ratings yet

Hazebouten met pruimen, gestoofd in Mc Chouffe

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wrijf de hazebouten met wat versgemalen peper en zout in en braad ze in de boter of zonnebloemolie zo snel mogelijk aan.
  • Zet het vuur laag, doe er de fijngehakte ui, de knoflook, de tijm, de gekneusde jeneverbessen, de kruidnagels, de ontpitte en fijngesneden pruimen en de helft van het bier bij en laat het geheel ± 1 uur zacht stoven.
  • Voeg na dit uur de Worcestershiresaus, de bosbessenjam en het restant van het bier toe en laat nog een kwartier stoven.
  • Haal de hazebouten eruit en houd ze warm.
  • Zeef de saus, doe haar terug in de braadpan en laat haar zoveel mogelijk inkoken.
  • Verdeel de hazebouten over de voorverwarmde borden en schenk de saus erover.

Tips / Opmerkingen

Serveer met aardappelpuree, rode kool met appeltjes en gestoofde peertjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Engelenhaarpasta met reuzegarnalen

Recept categorieën: Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een sauspan, voeg de bloem toe en laat die al roerend goudkleurig worden.
  • Voeg de melk en de room toe en roer tot het mengsel is ingedikt.
  • Voeg de pesto, peterselie, knoflook, Parmezaanse kaas, peper, zout,
  • worcestershire en tabasco toe en meng goed.
  • Zet het vuur laag en houd het mengsel warm.
  • Kook de pasta al dente.
  • Pocheer tegelijkertijd de paprika, snow-peas en scampi 3 minuten in een andere pan met kokend water.
  • Giet de pasta af, vermeng hem met de saus, doe de pasta op de borden en garneer ieder bord met het groenten-scampimengsel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Canadese erwtensoep

Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Magnetron koken, Soep
Land van herkomst: Canada
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de spliterwten, week ze met het zout 3-4 uur onder water en laat ze vervolgens in een zeef uitlekken.
  • Schil de winterwortel, was hem en snijd hem in dunne plakjes.
  • Pel de ui en snipper hem grof.
  • Trek de draden van de bleekselderij, was de stengels en snijd ze in stukjes.
  • Was de bladselderij, sla het uit en hak het grof, maar houd wat blaadjes achter voor de garnering.
  • Doe de uitgelekte erwten met de schoongemaakte groenten, de krabbetjes en de bouillon in een ovenvaste schaal (inhoud 2 liter) en breng het afgedekt in ± 15 minuten op vol vermogen aan de kook.
  • Schakel terug naar een kwart van het vermogen en laat de soep (afgedekt) 40-45 minuten trekken.
  • Roer de doperwten erdoor en laat de soep afgedekt 30 minuten staan.
  • Neem het vlees van het bot en pureer de soep met de gepelde tomaten, de worcestershiresaus en naar smaak zout en peper in een keukenmachine of blender.
  • Snijd de ham in kleine blokjes en doe die, samen met hetsoepvlees en de soep, terug in de omgespoelde schaal.
  • Verwarm de soep (afgedekt) nog 14-16 minuten op vol vermogen tot ze gloeiendheet is.
  • Garneer voor het serveren met enkele blaadjes selderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookboter van Astrid Veltman

Voorbereidingstijd1 minuten
Bereidingstijd13 minuten
Totale tijd11 minuten
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  • Uit de koelkast maakt u de boter smeerbaar door deze 1½ minuut op MIDDEN LAAG (30%) in de magnetron te zette.
  • Doe het teentje knoflook met het water in een kopje en verwarm dit 1 minuut op HOOG (100%).
  • Roer het water druppelsgewijs door de boter, pers de knoflook erboven uit en kruid de boter met zout, peper en enkele druppels worcestershiresaus.
  • Roer de boter tot slot met een vork goed door.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensribbetjes op zijn Texas

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd2 Uren 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 3 personen

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de gember.
  • Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Snijd de rode peper over de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  • Snijd daarna heel fijn.
  • Meng in een kom de gember, knoflook, ketchup, honing, worcestershiresaus, sojasaus, paprikapoeder, rode peper, het sap van de sinaasappels, de tijm, de azijn, de whiskey, de olijfolie en een snufje zout.
  • Meng dit alles goed door elkaar.
  • Leg de ribbetjes in een ovenschaal en giet er de marinade over.
  • Zorg er voor dat alle zijden goed bedekt zijn met de marinade.
  • Dek af met huishoudfolie en zet minimaal 3 uur koel we.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Leg de ribben op het rooster van de oven samen met de sinaasappelschillen.
  • Schuif het rooster in het midden van de oven.
  • Gooi de marinade NIET weg.
  • Schuif een bakblik onder het rooster en vul dit met 20 cl. water.
  • Laat gedurende 2,5 uur bakken in de oven.
  • Draai de ribben regelmatig en besmeer ze iedere keer met wat marinade.
  • Controleer de gaarheid.
  • Nog niet helemaal gaar, verleng dan de baktijd.
  • Haal de ribbetjes uit de oven en verdeel over de borden.
  • Geef er een salade en huisgemaakte patat bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kiwi-kipsalade

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Kip, Salade
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de boter in en koekenpan en bak de opengesneden kipfilets hierin aan beide zijden 5 minuten.
  • Bestrooi met zout en peper en laat afkoelen.
  • Spoel de groene peperkorrels in een zeef onder de koude kraan af, dep ze droog en hak ze fijn.
  • Roer de mayonaise los met de zure room, enkele druppels Worcestershiresaus, de groene peper en een snufje zout.
  • Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
  • Snijd ook de afgekoelde kipfilet in plakjes en leg de kiwi en het kippenvlees afwisselend op een schaal.
  • Schenk de saus hierover en bestrooi met fijngeknipte bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte kipsalade

Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noten, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de dressing:

Voor de salade:

Bereidingswijze

  • Kook de rijst halfgaar, giet deze af en laat de korrels op een zeef enigszins uitdrogen.
  • Schil het stukje zoete aardappel, kook het gaar en wrijf het door een fijnmazige bolzeef.
  • Kook de azijn met de blaadjes citroenmelisse in een geëmailleerd of roestvrijstalen pannetje tot de helft in.
  • Giet dit in een blender, laat deze draaien en giet de olie er langzaam bij.
  • Meng de gepureerde zoete aardappel erdoor en maak op smaak af met zout, peper en worcestershiresaus.
  • Verhit de olie in een koekenpan tot er een blauwe walm af komt.
  • Voeg de rijst toe, leg een deksel op de pan en laat de rijst onder voortdurend schudden als popcorn poffen.
  • Hak de noten fijn en rooster ze.
  • Schik de sla op de borden, drapeer de kipreepjes erop, giet de dressing erover en strooi de noten en de gepofte rijst erop.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tanegenia

Spaanse andijviesalade
Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder de zeer harde en beschadigde bladeren van de andijvie.
  • Druk met 1 hand de bladeren van de andijviestronk goed tegen elkaar aan en snijd dan de andijvie in smalle repen.
  • Dep die repen dan nog eens goed droog.
  • Klop door de olie 3 eetlepels citroensap, met naar smaak weinig peper en zout of Worcestershiresaus.
  • Doe dit sausje in een kom, schep de andijvie erdoor en leg een bord op de kom.
  • Was, droog, boor en schil de appels.
  • Snijd die in dunne plakken en verdeel die overlangs en overdwars in kleine blokjes.
  • Besprenkel deze met de rest van het citroensap.
  • Snipper de augurken fijn en roer die met de ui door de blokjes appel.
  • Roer de room, de mosterd en 1/2 theelepel suiker door elkaar en schep dit sausje door het appel mengsel.
  • Snijd de eieren in plakken.
  • Schep even voor het serveren het appel mengsel door de andijvie.
  • Proef de salade en voeg naar smaak de rest van de suiker, peper en zout of Worcestershiresaus toe.
  • Snijd de stukken tomaat zeer fijn.
  • Breng de salade over op de serveerschaal en garneer de salade met de gehakte noten, de stukjes tomaat en de plakjes ei.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met rauwe ham

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de spinazie grondig, neem de blaadjes van de steeltjes en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • Snijd de rettich in dunne plakjes en halveer de tomaatjes.
  • Roer het appelsap en de Yogonaise met enkele druppels Worcestershiresaus tot een sausje en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de plakjes rauwe ham knapperig.
  • Verdeel de spinazie, de rettich en de tomaat over 2 bordjes, sprenkel er het sausje over en leg er de plakjes rauwe ham op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomersalade 3

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Bak de plakjes bacon zeer knapperig in een pan met dikke bodem zonder olie of boter en verkruimel ze dan.
  • Snijd de tomaten in dunne plakken en de ui in dunne ringen.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Leg de tomaten, uiringen, verkruimelde bacon en geroosterde pijnboompitten op een platte schaal.
  • Vermeng voor de dressing de olie, azijn, knoflook, peterselie, een druppel
  • Worcestershiresaus, een snufje zout en een schep suiker met een flinke eetlepel mosterd en schenk de dressing in de schaal.

Tips / Opmerkingen

Geef er zelfgemaakte pestosaus en spaghetti bij.