Worteltjes met ui en salie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bos worteltjes
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 3 takjes peterselie
  • 3 sjalotjes
  • 3 bosuitjes
  • 6 blaadjes salie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 200 g doperwtjes diepvries, pak á 300 g, AH,
  • zout peper

Instructies

VoorBereiden:

  • Worteltjes wassen en halveren.
  • Laurierblad, tijm en peterselie met dik garen tot boeketje binden.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Bosui schoonmaken en in ringen snijden.
  • Salieblaadjes in smalle reepjes snijden.

Bereiden:

  • In wok of hapjespan olie verwarmen.
  • Wortel, sjalot en bosui al omscheppend ca. 3 minuten bakken zonder dat ze bruin kleuren. Kruidenboeketje en helft van salie toevoegen.
  • Ca. 11/2 dl warm water en suiker toevoegen.
  • Wortelmengsel afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
  • Laatste 10 minuten erwtjes laten meekoken.
  • Eventueel kookvocht afgieten, boeketje verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van salie.
  • Serveren met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijmboter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten