Worteltjes met ui en salie
Equipment
Ingrediënten
- 1 bos worteltjes
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 3 takjes peterselie
- 3 sjalotjes
- 3 bosuitjes
- 6 blaadjes salie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 200 g doperwtjes diepvries, pak á 300 g, AH,
- zout peper
Instructies
VoorBereiden:
- Worteltjes wassen en halveren.
- Laurierblad, tijm en peterselie met dik garen tot boeketje binden.
- Sjalotjes pellen en snipperen.
- Bosui schoonmaken en in ringen snijden.
- Salieblaadjes in smalle reepjes snijden.
Bereiden:
- In wok of hapjespan olie verwarmen.
- Wortel, sjalot en bosui al omscheppend ca. 3 minuten bakken zonder dat ze bruin kleuren. Kruidenboeketje en helft van salie toevoegen.
- Ca. 11/2 dl warm water en suiker toevoegen.
- Wortelmengsel afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
- Laatste 10 minuten erwtjes laten meekoken.
- Eventueel kookvocht afgieten, boeketje verwijderen.
- Op smaak brengen met zout, peper en rest van salie.
- Serveren met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijmboter.