Yam pla duk foo

Gegrilde vissalade
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 meerval middel grote gegrilde / veggie: flink stuk tofu of zeewier
  • 1 ltr sojaolie
  • 1 groene mango geschild en in julienne gesneden
  • 3-5 sjalotten in ringen
  • 1 to maat in schijven
  • 6 slablaadjes
  • 2 eetlepel(s) pinda’s

voor de saus:

  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • eetlepel(s) vissaus / veggie: sojasaus
  • ½ eetlepel(s) kokos
  • 4 tenen knoflook gepeld, geplet en fijngehakt
  • 2 thai chocolates kleine /chilipepers (als vervanger rawigeplet)
  • palmsuiker

Instructies

  • Haal het vel en de graten van de vis (bewaar kop en staart voor de garnering). Hak het visvlees in fijne stukjes.
  • Doe het visvlees in de zeer hete olie en bak het 30 seconden zodat het zich tot een "pannenkoek" vormt.
  • Vouw twee zijkanten naar het midden zodat het de vorm van een vissenlijf heeft. Draai het voorzichtig om en laat uitlekken.

Garnering:

  • Leg de slablaadjes en de schijven tomaat op een serveerschaal. Leg het "vislijf" in het midden van de serveerschaal.
  • Maak de vis weer compleet met de kop en de staart.
  • Strooi de sjalotten, mango en pinda's langs beide zijden van het vislijf.
  • Giet de saus over de vis en de mango en de sjalotten.
  • Om het te eten; neem van alles wat op een lepel en eet en geniet. Men kan het warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst Thailand