Yoghurt

Zelfgemaakte Geitenyoghurt

Zelfgemaakte geitenyoghurt is heerlijk als ontbijt met wat vers fruit en honing, of als gezonde snack tussendoor.
Porties: 4
inclusief rusttijd 5 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 ml geitenmelk
  • 2 eetlepels volle geitenyoghurt

Instructies

  • Meng de yoghurt goed door de geitenmelk in een 2½ liter stoomovenpan.
  • Schuif de pan in de stoomoven.
  • Stel de stoomoven in op de kookfunctie met de volgende instellingen:
  • Stand: Koken universeel
  • Temperatuur: 40 °C / Tijd: ca. 5 uur
  • *Opmerking: Je kunt ook zelf yoghurt maken in een yoghurtmachine als alternatief.
  • Laat de yoghurt iets afkoelen en bewaar deze in goed schoongemaakte potten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaar 2 eetlepels yoghurt voor de volgende keer, zodat je de nieuwe batch kunt aanmaken op basis van deze zelfgemaakte yoghurt. Je kunt dit proces ongeveer 6 keer herhalen voordat je volledig nieuwe yoghurt moet maken.
Notities / Tips / Wijnadvies:
Je kunt ook zelf yoghurt maken in een yoghurtmachine als alternatief.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch