Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars met tomaten

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de visfilets onder koud stromend water af, dep ze droog, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met 1 theelepel zout.
  • Was de tomaten, droog ze af, snijd 4 tomaten aan de bovenkant kruiselings in en bestrooi deze met wat zout.
  • Ontvel twee tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Snijd het spek en de schoongemaakte ui klein.
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Bestrijk een ovenvaste schaal met olie.
  • Leg de visfilets in de schaal en leg de tomaten tussen de vis.
  • Bak het spek in een pan uit en bak de ui in het spekvet lichtbruin, voeg de stukjes tomaat toe, roer alles goed door elkaar, voeg de witte wijn toe en schenk het mengsel over de visfilets.
  • Laat de vis op de middelste richel van de oven in 10 - 15 minuten gaar worden.
  • Pel het ei en hak het fijn.
  • Maak de sjalotjes schoon, snijd ze klein en vermeng ei en sjalotjes met de mayonaise, de yoghurt en de mosterd.
  • Voeg naar smaak nog wat zout en peper aan de saus toe.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappel Yoghurt

Recept categorieën: Nagerecht, Zuivel
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

  • Giet de yoghurt in
  • een schone theedoek en laat deze uitlekken.
  • Laat de yoghurt 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
  • Verwarm 100 g sinaasappelsap tot het kookpunt en los daar de geweekte gelatine in op.
  • Neem 300 g sinaasappelsap en schenk dit bij de warme sinaasappelsap.
  • Schep de uitgelekte yoghurt in een middelgrote kom en meng de rozijnen, cointreau, noten,
  • vanille-extract, honing en groot deel v/d geraspte sinaasappelschil erdoor.
  • Verdun de yoghurt met de afgekoelde sinaasappelsap.
  • Verdeel dit over 6 coups met tussen een laagje van 15 g verse sinaasappelsap.
  • Garneer dit gerecht met stukjes sinaasappel, rozijnen,
  • Geraspte sinaasappelschil en walnoten.

Voor de garnering:

  • geraspte sinaasappelschil, rozijnen en noten (naar keuze).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookboter en 2 sausjes

Recept categorieën: Boters, Saus, Voorgerechten

Bereidingswijze

Knoflookboter:

  • Meng alles door elkaar en doe in een potje.
  • Heerlijk met stokbrood.

Saus 1

  • Alles goed mengen, heerlijk bij gourmet

Saus 2

  • Alles goed mengen,

Tips / Opmerkingen

heerlijk als dipsaus of bij gourmet


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige pannenkoeken met parmaham

Recept categorieën: Pannenkoeken, Varkensvlees

Bereidingswijze

  • Meng de yoghurt, mayonaise en honing tot een egale saus.
  • Pers 1 teentje knoflook en voeg toe aan de saus.
  • Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Was de courgette en maak langwerpige plakken met de kaasschaaf.
  • Verwarm een grillpan op het vuur met een klein beetje olie om in te bakken.
  • Gril elke plak courgette ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan.
  • Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met peper en zout.
  • Herhaal tot alle courgetteplakken zijn gegrild.
  • Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout in een beslagkom tot de dikte van een pannenkoekenbeslag.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en vet in met olie.
  • Giet een pollepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
  • Bak iedere pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Tips / Opmerkingen

Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen bovenop een pan kokend water. Hak de verse peterselie en de amandelen fijn. Beleg de pannenkoeken met 4 plakken courgette en 2 plakken parmaham. Bestrooi dat met de peterselie en amandelen. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel kaasballetjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen met zout en tijm gaar en bereid met boter en melk een stevige puree.
  • Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de puree.
  • Breng met peper en zout op smaak.
  • Roer het eiwit met 1 el water los.
  • Plak aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm dit tot balletjes.
  • Wentel deze eerst door het eiwit en dan door de paneermeel.
  • Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, basilicum, zout en peper.
  • Verhit het frituurvet tot 175° en frituur de kaasballetjes in4 minuten goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal.

Tips / Opmerkingen

Serveer het sausje apart.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaflip met nougatine

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en nougatine hierin 30 seconden verwarmen.
  • Nougatine onmiddellijk uit pan laten glijden en op bord laten afkoelen.
  • Vanillevla en yoghurt tegelijkertijd in hoog glas schenken.
  • Frambozensiroop erop schenken.
  • Vlaflip met afgekoelde nougatine bestrooien

Tips / Opmerkingen

U kunt ook naar hartenlust experimenteren met verschillende soorten yoghurt (bijvoorbeeld
yoghurt extra mild) en vlasoorten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaflip anders

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pers 2 sinaasappels uit.
  • Schil de andere sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de velletjes uit.
  • Halveer de abrikoos, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
  • Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in mooie blokjes van circa 2 cm.
  • Schep de sinaasappel- en abrikoospartjes met de meloenblokjes door het sinaasappelsap.
  • Verdeel de gele vla over vier hoge glazen en schenk hier vervolgens de yoghurt op.
  • Verdeel nu de fruitsalade over de glazen en strooi op elk toetje een beetje poedersuiker.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmabroodje met vegaballetjes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Warme hapjes
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de frituurolie en verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Rasp de komkommers met een grove rasp (of snijd ze in plakken) en schep ze om in een kom met de yoghurt, de mayonaise, dille en knoflook.
  • Verdeel de balletjes in 3-4 porties en frituur ze per portie in 3 minuten gaar.
  • Verwarm de shoarmabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd ze daarna open.
  • Schep nu in elk broodje wat komkommersalade en 3 of 4 balletjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango lassi

Indiaas yoghurtdrankje
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Zuivel
Land van herkomst: India

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de mango en snijd in kleine stukjes.
  • Als je mangopuree of diepvriesmango gebruikt, kun je deze stap overslaan.
  • Pureer de mango en voeg de yoghurt, suiker en kardemom toe.
  • Leg de saffraan even in water en voeg dan ook de saffraandraadjes toe.
  • Blend tot een egaal geheel.

Is het nog te dik?

  • Giet er dan een klein beetje (plantaardige) yoghurt bij.
  • Schenk in 2 glazen en garneer met gedroogde rozenblaadjes en grof gehakte pistache nootjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte aardappels met bacon avocadosaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen en in water met zout 10 minuten voorkoken.
  • In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekken op keukenpapier.
  • Aardappels afgieten en in vergiet laten uitdampen.
  • Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout.
  • Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
  • Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen.
  • In afsluitbaar schaaltje vruchtvlees met sherry en citroensap met vork fijnprakken.
  • Yoghurt, knoflook en koriander door avocado mengsel roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pit in mengsel drukken (voorkomt verkleuren) en tot gebruik in koelkast zetten.
  • Foliepakketjes tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen en aardappels in 15 à 20 minuten gaar poffen.
  • Intussen avocadosaus op kamertemperatuur laten komen.
  • Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen.
  • Bacon erboven in stukken breken.