Recept afdrukken
No ratings yet

Worstjes met zongedroogde tomatensaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Barbecue aansteken of grill voorverwarmen.
  • Sjalotten en knoflook pellen en snipperen.
  • Tomaten laten uitlekken, olie opvangen en bewaren.
  • Tomaten in reepjes snijden.
  • In braadpan 4 eetlepels olie (van tomaten) verhitten.
  • Sjalot en knoflook 2 minuten fruiten.
  • Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Tomaatreepjes en 100 ml water toevoegen en geheel zachtjes laten koken.
  • Saus met peper, zout en mespunt suiker op smaak brengen.
  • Worstjes op barbecue in 8 minuten gaar en bruin grillen, regelmatig keren.
  • Sla met dressing mengen.
  • Worstjes met tomatensaus, sla en stokbrood serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispizza met zalm en mosselen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Zalm, mosselen en ansjovis laten uitlekken.
  • Op elke pizza kwart zalm, kwart uien, kwart ansjovis en kwart mosselen leggen.
  • Pizza's op 2 bakplaten volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Intussen wortels schillen en fijn raspen.
  • Bieslook fijn knippen en met dressing door wortels scheppen.
  • Pizza's met wortelrauwkost serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Haringovenschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Haringen schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Ui ca. 3 minuten fruiten.
  • In ovenschaal laagje aardappel, laagje haring met ui en laagje kappertjes leggen.
  • 2 dl warm water toevoegen.
  • Rest van boter smelten.
  • Gesmolten boter over schotel schenken en bestrooien met paneermeel.
  • Schotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen sla schoonmaken, wassen en in stukken scheuren.
  • Sla vermengen met dressing en bij ovenschotel serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemengde zomersalade

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de tomaatjes schoon en halveer ze.
  • Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
  • Klop de mosterd door de dressing.
  • Doe de slamix in een kom en verdeel er de komkommer en de tomaatjes over.
  • Schenk het sausje over de salade en garneer met de bieslook.
  • Schep de salade aan tafel goed door elkaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken aardappels met feta en olijven

Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 675kcal
Auteur: Spookey

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 3 el. olie verhitten en aardappelschijfjes in ca 10 min. bruinbakken.
  • In andere koekenpan de rest van olie verhitten en burgers volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Olijven laten uitlekken en kaas verkruimelen.
  • Tomaten schoonmaken en in partjes snijden.
  • Sla en tomaat mengen met dressing.
  • Olijven en feta bij aardappels in pan deon en even meeverwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Gebakken aardappels severen met salade en burgers.

Nutrition

Calorieën: 675kcal | koolhydraten: 49g | Eiwit: 23g | Vet: 43g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispizza met zalm en mosselen

Recept categorieën: Pizza, Vis, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Zalm, mosselen en ansjovis laten uitlekken.
  • Op elke pizza kwart zalm, kwart uien, kwart ansjovis en kwart mosselen leggen.
  • Pizza's op 2 bakplaten volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Intussen wortels schillen en fijn raspen.
  • Bieslook fijn knippen en met dressing door wortels scheppen.
  • Pizza's met wortelrauwkost serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Worstjes met zongedroogde tomatensaus

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Barbecue aansteken of grill voorverwarmen.
  • Sjalotten en knoflook pellen en snipperen.
  • Tomaten laten uitlekken, olie opvangen en bewaren.
  • Tomaten in reepjes snijden.
  • In braadpan 4 eetlepels olie (van tomateverhitten.
  • Sjalot en knoflook 2 minuten fruiten.
  • Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Tomaatreepjes en 100 ml water toevoegen en geheel zachtjes laten koken.
  • Saus met peper, zout en mespunt suiker op smaak brengen.
  • Worstjes op barbecue in 8 minuten gaar en bruin grillen, regelmatig keren.
  • Sla met dressing mengen.
  • Worstjes met tomatensaus, sla en stokbrood serveren.

Tips / Opmerkingen

 
Wijnadvies: rio white Concha y Toro

Recept afdrukken
No ratings yet

Visspies met cocktailsaus

Recept categorieën: Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Satéstokjes in water weken.
  • Oven op 225 °C voorverwarmen.
  • Vis in stukken snijden.
  • Vis met tomaatjes aan satéstokjes rijgen.
  • Spiesen met zout bestrooien en met olie bestrijken.
  • Aardappelpartjes volgens gebruiksaanwijzing in oven bereiden.
  • Appel wassen, in partjes snijden en klokhuis verwijderen.
  • Appel in stukjes snijden en met sla en dressing mengen.
  • Spiesen in grote koekenpan of grillpan in 5 minuten gaarbakken.
  • Spiesen met cocktailsaus, aardappelpartjes en salade serveren.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Moncaro Verdicchio dei Castteli di Jesi Classico