Worstjes met zongedroogde tomatensaus
Snel te maken
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 potje zongedroogde tomaten 280 g
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 12 chipolataworstjes
- 1 zak gemengde sla 200 g
- 6 eetlepels yoghurtdressing
- 1 stokbrood
Bereidingswijze
- Barbecue aansteken of grill voorverwarmen.
- Sjalotten en knoflook pellen en snipperen.
- Tomaten laten uitlekken, olie opvangen en bewaren.
- Tomaten in reepjes snijden.
- In braadpan 4 eetlepels olie (van tomaten) verhitten.
- Sjalot en knoflook 2 minuten fruiten.
- Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
- Tomaatreepjes en 100 ml water toevoegen en geheel zachtjes laten koken.
- Saus met peper, zout en mespunt suiker op smaak brengen.
- Worstjes op barbecue in 8 minuten gaar en bruin grillen, regelmatig keren.
- Sla met dressing mengen.
- Worstjes met tomatensaus, sla en stokbrood serveren.