Recept afdrukken
No ratings yet

Veldsla met nectarine

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • In pan met ruim water en zout aspergepunten in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • In vergiet onder koud stromend water afspoelen.
  • Laten uitlekken.
  • Worst in blokjes snijden en uitspreiden op bakplaat.
  • Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en worst in ca. 5 minuten knapperig bruin roosteren, regelmatig omscheppen.
  • Nectarines wassen en vruchtvlees in dunne partjes snijden.
  • Amandelen grof hakken.
  • In slaschaal azijn met mosterd, olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Veldsla met bietjes, aspergepunten en nectarine erdoor scheppen.
  • Blokjes worst en amandelen erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Voor een vegetarische variant van deze salade kunnen blokjes rookkaas in plaats van blokjes kipgrillworst door de veldsla gemengd worden.
Op die manier blijft de rokerige smaak behouden, die zo mooi contrasteert met het friszoete van de bietjes en de nectarines.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wildspiesje met honing mosterdsaus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Voorgerechten, Wild
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Onderkant van stoneleeks afsnijden.
  • Voor garnering 2 stoneleeks in dunne schuine ringen snijden, rest schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
  • Biefstukjes elk in 8 blokjes snijden.
  • Blokjes vlees om en om aan satépennen rijgen.
  • In steelpan 1 eetlepel olie verhitten, stoneleek ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Slagroom erbij schenken, mosterd en honing erdoor roeren.
  • Slagroommengsel aan de kook brengen en dan op laag vuur warmhouden.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Vlees met rest van olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • Vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
  • Spiesjes op borden leggen.
  • Saus ernaast schenken en garneren met ringetjes stoneleeks.

Tips / Opmerkingen

Ook heerlijk met 'exotisch wild' zoals struisvogelbiefstuk of springboksteak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vinaigrette

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiden:

  • In kommetje azijn, mosterd en honing door elkaar kloppen.
  • Olie scheutje voor scheutje erdoor heen kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische ragout

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grote stukjes Quorn halveren.
  • Tijm, zout en peper erover strooien.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden.
  • In kopje bieslook fijnknippen.
  • In magnetronschaal room en mosterd door elkaar roeren.
  • Erdoor scheppen: Quorn, bleekselderij en bieslook.
  • In magnetron, afgedekt, in ca. 4 á 5 minuten op vol vermogen (ca. 700 Watt) beetgaar en door en door heet laten worden.
  • Af en toe omscheppen.
  • Serveren met aardappelpuree (uit pakje) en slamelange.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ham kaasreepjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje olie, azijn, beide mosterdsoorten en honing tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Bleekselderijrauwkost door dressing scheppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Ham-kaasreepjes door dressing scheppen en over sla verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bruin stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade met abrikozen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In kommetje appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar roeren.
  • Rollade rondom met stroopmengsel bestrijken.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • In braadzak ui, bleekselderij en abrikozen door elkaar scheppen.
  • Rollade erop leggen.
  • Cider erbij schenken.
  • Braadzak met binder afsluiten.
  • In schaal leggen.
  • In bovenkant van zak enkele gaatjes prikken.
  • In midden van oven rollade in ca. 40 minuten gaar braden.
  • Uit oven gaatje in braadzak knippen en vocht in steelpan schenken.
  • Op hoog vuur onafgedekt ca. 5 minuten laten inkoken.
  • Intussen rollade uit braadzak nemen, op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Slagroom door ingekookt vocht roeren en ca. 3 minuten laten koken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Abrikozenmengsel op platte schaal leggen.
  • Rollade met scherp mes in plakken snijden en op abrikozen leggen.
  • Saus overdoen in sauskom en apart bij rollade serveren.
  • Serveren met broccoli en aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ham kaasreepjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje olie, azijn, beide mosterdsoorten en honing tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook erboven fijnknippen. Bleekselderijrauwkost door dressing scheppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Ham-kaasreepjes door dressing scheppen en over sla verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bruin stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade met abrikozen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In kommetje appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar roeren.
  • Rollade rondom met stroopmengsel bestrijken.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • In braadzak ui, bleekselderij en abrikozen door elkaar scheppen.
  • Rollade erop leggen.
  • Cider erbij schenken.
  • Braadzak met binder afsluiten.
  • In schaal leggen. In bovenkant van zak enkele gaatjes prikken.
  • In midden van oven rollade in 40 minuten gaar braden.
  • Uit oven gaatje in braadzak knippen en vocht in steelpan schenken.
  • Op hoog vuur onafgedekt 5 minuten laten inkoken.
  • Intussen rollade uit braadzak nemen, op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Slagroom door ingekookt vocht roeren en 3 minuten laten koken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Abrikozenmengsel op platte schaal leggen.
  • Rollade met scherp mes in plakken snijden en op abrikozen leggen.
  • Saus overdoen in sauskom en apart bij rollade serveren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met broccoli en aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peultjessalade met geitenkaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Basilicumblaadjes van takjes nemen en blaadjes in grove reepjes snijden.
  • In schaal olie, azijn, mosterd, zout en peper tot dressing roeren.
  • Basilicum erdoor roeren.
  • Bevroren peultjes erdoor scheppen en in 3 uur laten ontdooien.
  • Af en toe omscheppen.
  • Intussen korstjes van kaas snijden en kaas verkruimelen.

BEREIDEN:

  • Peultjessalade nogmaals omscheppen.
  • Geitenkaas en peperbessen erover strooien.
  • Serveren bij gegrilde entrecote en risotto.

Peperbruschetta met serranoham en mosterd appelmoes
Recept afdrukken
No ratings yet

Peperbruschetta met serranoham en mosterd appelmoes

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 8 personen
Calorieën: 350kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien, ca. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is.
  • Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca. 5 minuten laten inkoken.
  • Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Van brood 8 dikke sneden snijden.
  • In kom dressing kloppen van citroensap,3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak.
  • Veldsla door dressing scheppen.
  • Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren.
  • Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette).
  • Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.

Nutrition

Calorieën: 350kcal | koolhydraten: 25g | Eiwit: 11g | Vet: 23g