Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Calorieën: 530kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen.
  • Krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.
  • Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen.
  • Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven.
  • Na 5 minuten omdraaien en nog ca. 5 minuten grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven).
  • Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen.
  • Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing.
  • Salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.

Nutrition

Calorieën: 530kcal | koolhydraten: 51g | Eiwit: 24g | Vet: 26g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm sandwichrepen

AllerHande april 2000
Recept categorieën: Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sla wassen, nerf eruit scheuren en sla droogdeppen.
  • Bosui schoonmaken en fijn snijden.
  • Citroenschil onder koud stromend water schoonboenen en raspen.
  • Roomkaas en bosui met citroenrasp gladroeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Helft van sneetjes brood dun met roomkaas besmeren.
  • Blaadjes sla en plakjes zalm erover verdelen.
  • Andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas besmeren en op met zalm belegde sandwiches leggen.
  • Korsten van sandwiches snijden.
  • Sandwiches elk in 3 repen snijden.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde zalm

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder het vel van de vis.
  • Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
  • gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
  • Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
  • Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
  • Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
  • Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
  • Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
  • Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
  • plakjes.
  • Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmschoteltje

Recept categorieën: Hapjes, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: N. A. A. Houwing-Hyde

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Neem een blikje zalm, maak dit heel fijn en doe dit bij een sausje van boter en bloem.
  • Stort het geheel in soufflé-potjes en laat ongeveer 20 minuten in de oven goed warm worden.
  • Eén blikje zalm is genoeg voor 4 soufflé-potjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amuse champignons

Recept categorieën: Amuse, Varkensvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

De vulling:

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
  • Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

  • Vul de champignons met de hammassa.
  • Zet de champignons in een ovenschaal.
  • Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog.
  • Bestrooi de champignons met de geraspte kaas.
  • Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien.
  • Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amuse-eitjes

Afrikaans kip gerecht
Recept categorieën: Amuse, Ei, Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Afrika
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

De vulling:

Bereidingswijze

  • Maak de zalm schoon (ontdoe van vel en graatjes) en meng de zalm met wat whiskeycocktailsaus.
  • Breng op smaak met peper, zout en wat dille.
  • Tik met een mes voorzichtig het kapje van de eieren.
  • Verwijder voorzichtig de dooier.
  • Vul de eieren met het zalm-mengsel en garneer af met een takje dille en een klein stukje gerookte zalm.
  • Mocht je zalm-mengsel te dun zijn, meng dan 1 van de hardgekookte dooiers erdoor.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige zalmburgers

Recept categorieën: Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de zalm uit blik.
  • Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en vellen.
  • Klop de eieren los.
  • Smelt de boter.
  • Stamp de aardappels fijn.
  • Prak de zalm, de dille, het zout, de versgemalen peper, de helft van de losgeklopte eieren en de gesmolten boter door de aardappels.
  • Maak met vochtige handen ballen ter grootte van pingpongballen van dit mengsel en druk ze plat.
  • Wentel deze dikke koekjes eerst door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel.
  • Bak ze in hete zonnebloemolie snel aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
  • Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

• Maak in plaats van borrelhapjes 4 grotere viskoekjes. Serveer dit voorgerecht met een frisse, groene sla.
• In plaats van zalm uit blik kan voor dit gerecht ook tonijn uit blik worden gebruikt.
• Voeg aan de fijngemaakte aardappels behalve tonijn en de in het recept genoemde ingrediënten ook nog een eetlepel fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gravad lax 2

Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes, Vis, Zalm
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd in de lengte twee filets van de zalm (laat het vel eraan), zo dicht mogelijk tegen de graat.
  • Roer de zout, suiker, peper en dille door elkaar.
  • Leg een filet op een groot bord met het vel naar beneden en verdeel het kruidenmengsel
  • erover.
  • Leg de tweede filet erop met het vel naar boven.
  • Leg hier een bord op en verzwaar het met een gewicht, zoals een blik of een fles melk.
  • Draai het geheel twee keer per dag om. Na drie dagen is het klaar.

Tips / Opmerkingen

De gravad lax kan nog een paar dagen in de koelkast worden bewaard of ingevroren worden

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispizza met zalm en mosselen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Zalm, mosselen en ansjovis laten uitlekken.
  • Op elke pizza kwart zalm, kwart uien, kwart ansjovis en kwart mosselen leggen.
  • Pizza's op 2 bakplaten volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Intussen wortels schillen en fijn raspen.
  • Bieslook fijn knippen en met dressing door wortels scheppen.
  • Pizza's met wortelrauwkost serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gravad lax 2

Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes, Vis, Zalm
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd in de lengte twee filets van de zalm (laat het vel eraan), zo dicht mogelijk tegen de graat.
  • Roer de zout, suiker, peper en dille door elkaar.
  • Leg een filet op een groot bord met het vel naar beneden en verdeel het kruidenmengsel erover.
  • Leg de tweede filet erop met het vel naar boven.
  • Leg hier een bord op en verzwaar het met een gewicht, zoals een blik of een fles melk.
  • Draai het geheel twee keer per dag om. Na drie dagen is het klaar.

Tips / Opmerkingen

De gravad lax kan nog een paar dagen in de koelkast worden bewaard of ingevroren worden.