Zalmfilet

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verse zalmfilet van ongeveer 1 kg
  • 100 g bruine suiker
  • 250 g zeezout
  • 50 g citroenpeper
  • Zeste van 2 citroenen
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum en/of dille
  • Water
  • Jenever
  • Tijm
  • Rozemarijn

Instructies

  • Maak een droog pekel mengsel door suiker, zout, citroenpeper, citroenzeste en basilicum te
  • mengen.
  • Bedek de bodem van een afsluitbare bewaardoos met de helft van dit mengsel en leg de zalm erop.
  • Strooi de rest van het mengsel over de zalm en sluit de doos goed af.
  • Plaats de doos 2 uur in de koelkast.
  • Haal de zalm uit, spoel hem af en dep hem droog.
  • Laat de zalm goed drogen in de koelkast.
  • Maak de rookoven aan met een mengsel van water en jenever in de waterschaal.
  • Voeg enkele takjes tijm en rozemarijn toe aan het smeulende schaafsel.
  • Rook de zalmfilet gedurende 2 uur op ongeveer 40°C en vervolgens nog een kwartier op 50°C.
  • Serveer de zalm met een salade en een sinaasappelsausje.
  • De zalm is ook lekker koud!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm