Zalmmoot met asperges
Ingrediënten
- 4 zalmmoten à ca. 100 g
- 1 kg witte asperges
- 500 g groene asperges
- 3 lente-uitjes in grove stukken1 rode peper, in ringetjes
- 12 kwarteleitjes
- 1½ eetlepel(s) sesamzaadjes geroosterde
- 1½ eetlepel(s) sesamolie
- 1 stukje gember van 3 cm, geschild en in reepjes
- 1 theelepel honing
- 1½ theelepel maizena
- ketjap naar smaak
- peper
- zout
Instructies
- Blancheer de witte asperges 10 minuten in kokend water.
- Schep ze uit het water met een spatel en spoel ze af met koud water.
- Laat het water op staan.
- Prik met een speld in de bolle kant van de kwarteleitjes voorzichtig een gaatje.
- Kook ze in het nog kokende water in 1½ à 2 minuten zacht tot middelgaar.
- Laat ze in koud water afkoelen en pel ze.
- Ondertussen in een wok de sesamolie verhitten en roerbak hierin de gemberreepjes en de peperringetjes 1 minuut.
- Voeg de groene en witte asperges toe en roerbak ze ca. 3 minuten.
- Doe de stukken lente-ui erbij en bak ze 2 minuten mee.
- Maak in een kopje een papje van 4 eetlepels water, een theelepel honing en 1½ theelepel maizena en voeg dit al roerend aan de asperges toe tot het bindt.
- Breng desgewenst op smaak met ketjap, peper en zout.
- Verdeel de asperges over 4 borden.
- Snijd de kwarteleitjes in lengte door midden en leg ze op de groenten.
- Strooi de sesamzaadjes erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met mihoen.