Zalmmoot met asperges

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten à ca. 100 g
  • 1 kg witte asperges
  • 500 g groene asperges
  • 3 lente-uitjes in grove stukken1 rode peper, in ringetjes
  • 12 kwarteleitjes
  • eetlepel(s) sesamzaadjes geroosterde
  • eetlepel(s) sesamolie
  • 1 stukje gember van 3 cm, geschild en in reepjes
  • 1 theelepel honing
  • theelepel maizena
  • ketjap naar smaak
  • peper
  • zout

Instructies

  • Blancheer de witte asperges 10 minuten in kokend water.
  • Schep ze uit het water met een spatel en spoel ze af met koud water.
  • Laat het water op staan.
  • Prik met een speld in de bolle kant van de kwarteleitjes voorzichtig een gaatje.
  • Kook ze in het nog kokende water in 1½ à 2 minuten zacht tot middelgaar.
  • Laat ze in koud water afkoelen en pel ze.
  • Ondertussen in een wok de sesamolie verhitten en roerbak hierin de gemberreepjes en de peperringetjes 1 minuut.
  • Voeg de groene en witte asperges toe en roerbak ze ca. 3 minuten.
  • Doe de stukken lente-ui erbij en bak ze 2 minuten mee.
  • Maak in een kopje een papje van 4 eetlepels water, een theelepel honing en 1½ theelepel maizena en voeg dit al roerend aan de asperges toe tot het bindt.
  • Breng desgewenst op smaak met ketjap, peper en zout.
  • Verdeel de asperges over 4 borden.
  • Snijd de kwarteleitjes in lengte door midden en leg ze op de groenten.
  • Strooi de sesamzaadjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met mihoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm