Spuma fredda di salmone

Zalmmousse
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 185 gram zalm uit blik
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 21/2 dl slagroom
  • 1 eetlepels peterselie
  • 10 theelepels citroensap
  • 10 gram zwarte olijven
  • 1 citroen in schijfjes
  • zwarte peper

Instructies

  • Laat de zalm uitlekken, verwijder vel en graten en maak de zalm met een vork fijn.
  • Voeg de olijfolie, het citroensap, de peterselie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
  • Sla de slagroom stijf en spatel die voorzichtig door het zalmmengsel.
  • Verdeel de zalmmousse over glazen en zet die 3 uur in de koelkast.
  • Garneer de mousse met de citroenplakken en de olijven
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Italië