Zalmpâté in Korstdeeg met Dillesaus

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de zalmpâté:

  • Bladerdeeg diepvriesplakjes
  • 450 g roze zalm blik
  • Slagroom
  • 2 eieren
  • Zout
  • peper
  • Boter

Optioneel:

  • gerookte zalmsnippers

Voor de dillesaus:

  • Mayonaise
  • Kwark/yoghurt
  • ¼ liter droge witte wijn
  • Zwarte peper
  • Dille

Instructies

Bereiding:

  • Bladerdeegplakjes, na het ontdooien, in de ingevette bakvorm leggen en met een vork in de bodem een paar gaatjes prikken.
  • De zalm in de keukenmachine of met een vork pureren.
  • Voeg de losgeklopte eieren, slagroom, peper, zout, en eventueel gerookte zalmsnippers toe aan de zalmpuree.
  • Goed doorspatelen.
  • Doe het zalmmengsel in de bakvorm en dek het af met twee overgebleven bladerdeegplakjes, waarin een gaatje is gemaakt voor de vochtafvoer.
  • Bak het geheel in ongeveer 40 minuten in een oven op 180°C.

Bereiding dillesaus:

  • Meng mayonaise, kwark, een beetje witte wijn, en wat peper tot de gewenste sausdikte is bereikt.
  • Voeg fijngehakte dille toe aan de saus en roer goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerking: Zowel de zalmpâté als de saus kunnen van tevoren worden bereid.
Bij dit gerecht zou een droge witte wijn goed passen, bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Deze wijnen hebben vaak een frisse smaak met hints van citrus en passen goed bij de zalm en de dille in het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 1800 kcal | koolhydraten: 120 g | Protein: 90 g | Vet: 150 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zalm