Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met courgette-zalmsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Courgettes schoonmaken en in dikke plakken snijden.
  • Plakken in reepjes snijden. In braadpan olie verhitten.
  • Courgette 2 minuten bakken.
  • Mix voor roomsaus, 200 ml water en melk door courgette roeren, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Zalmsnippers door saus roeren en 1 minuut meewarmen.
  • Tagliatelle serveren met courgette-zalmsaus.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtomaten

snel te maken
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Helft van rucola over vier borden verdelen.
  • Onderste plakje van tomaat erop leggen.
  • Plakje besmeren met sandwichspread, plakje tomaat erop leggen, beleggen met zalmsnippers
  • en blaadje rucola, plakje tomaat erop leggen, zo blijven herhalen tot tomaat weer is opgebouwd met laagjes sandwichspread en zalm ertussen.
  • Eindigen met lepeltje sandwichspread.
  • Brood lichtbruin roosteren.
  • Brood diagonaal doorsnijden.

Tips / Opmerkingen

Tomaten serveren met geroosterd brood.

Tuinbonen zalm omelet
Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinbonen zalm omelet

Snel te maken / AllerHande januari 2004
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom eieren loskloppen.
  • Zalmsnippers, bosuitjes en tuinbonen erdoor roeren.
  • Mengsel met zout en peper op smaak brengen.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter smelten.
  • Eimengsel erin schenken en omelet, met deksel op pan, op laag vuur in ca. 15 minuten laten stollen.
  • Intussen krieltjes met weinig water en zout in 8 minuten gaarkoken.
  • Krieltjes afgieten en in pan omschudden met dille, rest van boter en zout naar smaak.
  • Omelet in 4 parten snijden en met krieltjes serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte aardappelen met zalm en verse dille

Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelen schoonboenen en met vork op enkele plaatsen inprikken.
  • In magnetron op vol vermogen (700 watt) in ca. 12 minuten bijna gaar laten worden.
  • Aardappelen in handdoek verpakken en ca. 10 minuten laten nagaren.
  • Groente volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Helft van dille fijnhakken.
  • Zalmsalade met 2/3 zalmsnippers en fijngehakte dille mengen.
  • Aardappelen aan 1 kant insnijden en iets opendrukken.
  • Aardappelen over vier borden verdelen en zalmmengsel erin scheppen.
  • Met rest van zalmsnippers en enkele takjes dille garneren.
  • Gevulde aardappelen met groente serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met salade van sla en komkommer

Recept afdrukken
No ratings yet

Pannenkoeken met zalm preivulling

snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pannenkoeken, Vis, Zalm
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • Paprika schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Knoflook schoonmaken en snipperen.
  • In braadpan margarine verhitten en knoflook met prei met paprika 6 minuten zachtjes bakken.
  • Vocht zoveel mogelijk laten verdampen.
  • Zalm en finesse voor verrijken erdoor roeren en enkele minuten mee verwarmen.
  • Vis-groentemengsel met zout en peper op smaak brengen.
  • Pannenkoeken volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • Pannenkoeken met deel van zalm-preimengsel beleggen en dubbelvouwen.
  • Rest van zalm-preimengsel ernaast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsalade met wortel en zalm

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vruchtvlees van 1 rode paprika in kleine blokjes.
  • Klop een dressing van 6 eetlepels Maleise roerbakolie, 2 eetlepels fijngehakte bakgember, 2 eetlepels sinaasappelsap, peper en zout.
  • Kook 250 gr in schuine stukjes gesneden boswortelen 5 minuten in water met zout.
  • Schep de dressing erdoor en laat afkoelen.
  • Schep er vlak voor het serveren de paprika, 200 gr zalmsnippers en 75 gr alfalfa door.
  • Garneer met 3 eetlepels grofgeknipte bieslook.

Tips / Opmerkingen

Variaties:
- Vervang de worteltjes door 200 gr in reepjes gesneden rauw andijvie. Lekker met een meergranenbol.
- Vervang de worteltjes door 250 gr vieren gesneden aardbeien en 4 in reepjes gesneden bosuitjes. Lekker met een warme tortilla. Lekker met een gepofte aardappel.

Aardappel visschotel
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel visschotel

Recept categorieën: Groenten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en snipperen.
  • Sugar snaps schoonmaken en wassen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Aardappelen ca. 5 minuten onder regelmatig omscheppen op hoog vuur bakken.
  • Uien toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Sugar snaps toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Vis toevoegen en geheel goed warm laten worden.
  • Basilicum grof hakken.
  • Schotel op smaak brengen met zout en peper.
  • Bestrooien met basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met gegrilde paprika, prei en zalm

Recept categorieën: Pasta, Zalm
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur in de hete olie.
  • Voeg de prei toe en 2 eetlepels van de olie uit de pot met de gegrilde paprika en laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes bakken.
  • Kook intussen de pasta in ruim water met zout beetgaar.
  • Laat de paprika’s uitlekken.
  • Roer de room en de wijn door het preimengsel en breng het aan de kook.
  • Laat de saus iets inkoken.
  • Schep de paprika’s en de zalm erdoor en verdeel het mengsel over de afgegoten pasta.

Tips / Opmerkingen

Recept afdrukken
No ratings yet

Blini's 2

Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Rusland
porties: 4 personen

ingrediënten

voor de vulling:

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk tot lauwwarm.
  • Zeef het witbroodmix, vermeng dat met de helft van de melk en klop 10 minuten met een pollepel met een gat erin.
  • Dek het deeg af met folie en laat het op een warme plaats 2-3 uur rijzen.
  • Zeef de gewone bloem bij het deeg.
  • Splits de eieren, werk de dooiers met de rest van de melk door het gerezen deeg en besla het.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Laat het beslag afgedekt nog een half uur rijzen en bak hiervan in een kleine koekepan of gourmetpannetje in boter dikke pannekoekjes aan beide kanten.
  • Klop voor de vulling de kwark glad met de zure room en meng er een flinke lepel dille, de kleiner gesneden zalmsnippers en een paar lepels zalmeitjes door.
  • Blini's zijn ook lekker met in room gemarineerde haring en bietensalade, of met in room gestoofde champignons met peterselie.

Pastasaus met zalm
Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasaus met zalm

Tijdens het doen van de boodschappen bedacht recept
Totale tijd2 u 30 min
Recept categorieën: Saus, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
porties: 6
Auteur: Els Jonker

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de bosui.
  • Voeg 2 geraspte teentjes knoflook toe
  • Ontdoe de prei van de 2 buitenste bladen
  • Halveer de prei en snij in dunne stukjes
  • En was deze in een vergiet
  • Snij de champignons in partjes
  • Zet een wok op hoog vuur
  • Doe het klontje boter in de pan
  • Voeg de 2 eetlepels olijfolie toe
  • Fruit de bosui met de geraspte knoflook even
  • Voeg de prei toe
  • Voeg wat gedroogde Italiaanse kruiden toe
  • En doe er 2 theelepels groene pesto bij
  • Doe dan 300 gram van de zalmsnippers erbij
  • Met 250 milliliter wijn
  • Laat de alcohol uit de wijn in 10 minuten op half hoog vuur verdampen
  • Doe de helft van de 250 gram ricotta erbij
  • Voeg nog 300 gram zalmsnippers toe
  • Doe de rest van de ricotta erbij
  • Voeg de partjes champignons toe
  • En nog 250 milliliter wijn
  • Pluk de monzarella er in stukjes door
  • Doe er nog 2 theelepels groene pesto bij
  • En gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak
  • Zet de wok op de laagste stand op het stoofpitje terwijl je je pasta gaat koken

Tips / Opmerkingen

Je kunt het met iedere gewenste pasta eten en aan tafel lekker nog wat Parmezaanse geraspte kaas erover doen op je bord