Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 grote kruimige pofaardappels
- 1 bos bospeen
- 1 zakje verse bieslook 20 g
- 1 bekertje zure room 125 ml
- 4 zalmsteaks
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- zoutvlokken flakes, pak à 200 g
Instructies
- Aardappels schoonboenen en met vork inprikken.
- Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 watt) in 10-12 minuten (afhankelijk van grootte) bijna gaar laten worden.
- Aardappels in keukenhand doek verpakken en 10 minuten laten nagaren.
- Bospeen schoonmaken en in 10 minuten gaarkoken.
- Bieslook fijnknippen en door zure room roeren.
- Met zout en peper op smaak brengen.
- Zalmsteaks met peper bestrooien en met olie besmeren.
- Grillpan verhitten en zalm in 5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken.
- Op vier borden bospeen en aardappels verdelen.
- Aardappels open snijden en met roommengsel vullen.
- Zalm ernaast leggen en ruim met zoutvlokken bestrooien.