zalmsteak

Zalmsteaks met zoutvlokken

snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige pofaardappels
  • 1 bos bospeen
  • 1 zakje verse bieslook 20 g
  • 1 bekertje zure room 125 ml
  • 4 zalmsteaks
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • zoutvlokken flakes, pak à 200 g

Instructies

  • Aardappels schoonboenen en met vork inprikken.
  • Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 watt) in 10-12 minuten (afhankelijk van grootte) bijna gaar laten worden.
  • Aardappels in keukenhand doek verpakken en 10 minuten laten nagaren.
  • Bospeen schoonmaken en in 10 minuten gaarkoken.
  • Bieslook fijnknippen en door zure room roeren.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Zalmsteaks met peper bestrooien en met olie besmeren.
  • Grillpan verhitten en zalm in 5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken.
  • Op vier borden bospeen en aardappels verdelen.
  • Aardappels open snijden en met roommengsel vullen.
  • Zalm ernaast leggen en ruim met zoutvlokken bestrooien.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm