Zalmtournedos met groentedressing

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ½ limoen of citroen,
  • 2 pakjes zalmtournedos á ca. 200 g, AH,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 mespunt pimentpoeder
  • 1 avocado
  • 2 trostomaten,
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 bolletjes gember
  • 4 takjes tijm zakje á 15 g,
  • 6 eetlepels olijfolie,

Instructies

  • Limoen uitpersen.
  • Zalmtournedos in platte schaal leggen en bestrooien met zout, peper en pimentpoeder.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 minuten in koelkast laten staan.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Avocadohelften in blokjes van ca. 1 cm snijden.
  • In kom doen en met rest van limoensap besprenkelen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
  • Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Tomaat, gember, rode peper en 5 eetlepels olie door avocado scheppen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
  • Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm droogdeppen metkeukenpapier en met rest van olie bestrijken.
  • Zalm op hete barbecue in ca. 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Zalm op borden leggen.
  • Groentedressing over warme zalm scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met basmatirijst en Caribische vruchtensalade.
 

Voedingswaarden

Calories: 435 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 21 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten