Zeekraalsalade met bospeen

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 doosje zeekraal 100 g,
  • 150 g bospeen
  • ½ gele paprika
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel dragonmosterd,
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 takje basilicum

Instructies

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud water afspoelen en pellen.
  • Eieren in partjes snijden. 1 Liter water aan de kook brengen.
  • Zeekraal in vergiet doen.
  • Kokend water erover schenken.
  • Zeekraal laten afkoelen en goed laten uitlekken.
  • Wortels schoonmaken,wassen en (met dunschiller)in lengte in dunne plakken schaven.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden.
  • In slaschaal azijn, olie, mosterd, honing en peper tot sausje roeren.
  • Wortel, paprika en zeekraal erdoor scheppen.
  • Partjes ei erop leggen.
  • Basilicum in reepjes snijden en erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren bij gebakken of gestoofde vis of bij gebakken kipfilet.
 

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Extra aanwijzing Snel te maken