Zeekraalsalade met bospeen
AllerHande 1996
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 doosje zeekraal 100 g,
- 150 g bospeen
- ½ gele paprika
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel dragonmosterd,
- 1 theelepel vloeibare honing
- versgemalen zwarte peper
- 1 takje basilicum
Instructies
- Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Onder koud water afspoelen en pellen.
- Eieren in partjes snijden. 1 Liter water aan de kook brengen.
- Zeekraal in vergiet doen.
- Kokend water erover schenken.
- Zeekraal laten afkoelen en goed laten uitlekken.
- Wortels schoonmaken,wassen en (met dunschiller)in lengte in dunne plakken schaven.
- Paprika wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden.
- In slaschaal azijn, olie, mosterd, honing en peper tot sausje roeren.
- Wortel, paprika en zeekraal erdoor scheppen.
- Partjes ei erop leggen.
- Basilicum in reepjes snijden en erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij gebakken of gestoofde vis of bij gebakken kipfilet.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g