Recept afdrukken
No ratings yet

Donut uit de oven

Allerhande 2004
Recept categorieën: Gebak
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Broodmix in kom overdoen.
  • Van boter 25 g laten smelten.
  • Gesmolten boter, ei en vanillesuiker en eventueel citroenrasp door melk roeren.
  • Melkmengsel bij broodmix schenken en geheel met mixer of met de hand tot een soepel deeg kneden (deeg mag niet meer plakken, evt. enkele eetlepels extra broodmix toevoegen).
  • Deeg in 12 porties verdelen.
  • Elke portie tot balletje vormen en in donutvorm drukken (donutvorm zorgt ervoor dat er een gat in het midden ontstaat).
  • Deeg in ca. 30 minuten laten rijzen, tot omvang is verdubbeld.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Donuts in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.
  • Intussen rest van boter laten smelten en in grote schaal overdoen.
  • Donuts uit oven nemen en (warm) door gesmolten boter wentelen, tot donut rondom met boter bedekt is.
  • Fijne suiker in zak doen, donuts toevoegen en zak sluiten.
  • Zak schudden, zodat elke donut rondom een laagje suiker heeft.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos-cheesecake

Recept categorieën: Cake
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Meng de theebiscuits met de roomboter en druk dit op de bodem en tegen de rand (3 cm hoog) van een springvorm van 20 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de MonChou in een grote kom met de mixer op hoge snelheid tot een zachte crème.
  • Voeg, met de mixer op lage snelheid, één voor één de suiker, de bloem, het kokosextract, het zout, de eieren, de kokoscrème en de zure room toe.
  • Klop 2 minuten door en ga af en toe met een spatel door de kom.
  • Doe het mengsel op de theebiscuits-bodem in de springvorm en bak de taart 1 uur en 20 minuten in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en zet hem daarna zeker 6 uur in de koelkast tot hij ijskoud en stevig is.
  • Maak flinterdunne kokoskrulletjes.
  • Maak de cheesecake, als deze stevig is, met een spatel voorzichtig van de rand van de springvorm los en versier hem met de kokoskrulletjes.
  • Voor een leuk kleurcontrast kunt u, voordat u de kokoskrulletjes erop legt,
  • een dun laagje mangoschijfjes op de cake leggen.

Gestoomde groentendeegpakjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde groentendeegpakjes

Recept categorieën: Hapjes, Warme hapjes
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

VOOR HET DEEG:

VOOR DE VULLING:

Instructies

  • Meng voor het deeg de gist met 2 eetlepels warm water, 1 theelepel suiker en 1 theelepel bloem in een kleine kom tot alles goed gemengd is.
  • Dek de kom af en laat ca. 15 minuten op een warme plek staan tot het mengsel schuimig is.
  • Zeef de rest van de bloem met het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom.
  • Schep er de overgebleven suiker, het gistmengsel en de rest van het warme water door.
  • Meng het mengsel goed met een houten lepel tot u een zacht deeg hebt.
  • Doe het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het deeg 3 tot 5 minuten tot het glad en elastisch is. Doe het deeg in een grote met olie ingevette kom, dek die af en laat op een warme plek staan tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Doe voor de vulling de gedroogde paddestoelen in een kom en giet er zo veel kokend water over dat ze onder staan. Laat 10 tot 15 minuten weken tot ze zacht zijn.
  • Giet ze af en knijp er zo veel mogelijk water uit.
  • Gooi de taaie steeltjes weg en snijd de hoedjes in dunne plakken.
  • Verhit de sesamolie in een wok op een matig vuur.
  • Doe er de prei, knoflook en gember in en roerbak ca. 2 minuten tot de prei half gaar is.
  • Schep er de tofu, het limoensap, de wortel, cashewnoten, chilisaus, munt, bonenpasta en tomatenpuree door en roerbak ca. 1 minuut tot alles doorgewarmd is.
  • Neem de wok van het vuur, schep goed om en laat volledig afkoelen.
  • Stomp de lucht uit het deeg en doe het op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Kneed ca. 5 minuten tot het deeg glad is.
  • Verdeel het deeg in 16 stukjes.
  • Rol of druk elk stuk tot een cirkel van 6 cm doorsnee.
  • Dek de deegcirkels af met een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.
  • Neem één cirkel tegelijk, leg die op een werkvlak en schep 2 theelepels vulling in het midden.
  • Trek de randjes samen en draai ze voorzichtig dicht.
  • Zet weg, dek af met een vochtige theedoek en maak de rest van de deegpakjes op dezelfde manier.
  • Knip 16 vierkantjes bakpapier uit en leg een vel onder elk deegpakje.
  • Vul de wok voor de helft met water (de stoommand mag het water niet raken) en breng aan de kook.
  • Schik de deegpakjes naast elkaar in de stoommand (misschien moet u ze in porties stomen), leg er het deksel op, zet de mand boven het kokende water en laat ze in 10 minuten gaar stomen.
  • Giet zo nodig extra water in de wok.
  • Neem de stoommand van de wok en neem er de deegpakjes voorzichtig uit.
  • Serveer warm en geef er de sojasaus en chili-olie bij om de pakjes in te dopen.
  • sojasaus en chili-olie om erbij te serveren