Zeewolf in Ganzenvet Gegaard

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Boter:

  • 400 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 vanillestokje
  • Zout
  • Peper
  • Citroensap

Garnituur:

  • 250 g aardappelen
  • 1,5 kg spinazie
  • 3 bolletjes gember
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schep de sjalotten in een geschikte ovenschaal en voeg de laurier, tijm en knoflook toe.
  • Verwarm de rest van het ganzenvet.
  • Snijd de zeewolf in 28 porties en leg ze op de sjalotten.
  • Giet het hete ganzenvet erover, zodat de vis voor de helft in het vet ligt.
  • Bestrooi de bovenzijde met zout en peper en bedek het geheel met aluminiumfolie.
  • Bewaar tot gebruik.
  • Voor de boter: Klop de boter in de machine tot deze wit is, voeg het merg van het vanillestokje en geperste knoflook toe, breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Spuit 28 rozetten van de boter op vetvrij papier en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Voor het garnituur: Was en pluk de spinazie en bewaar deze voor gebruik.
  • Hak de gember fijn.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakken van 4 mm en vervolgens in repen van 4 mm.
  • Blancheer ze in ganzenvet en laat ze uitlekken.
  • Zet de ovenschaal met de zeewolf in een oven van 140 graden gedurende 10 minuten.
  • Verhit de spinazie in boter tot deze zacht is, voeg de gehakte gember toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de spinazie goed uitlekken.
  • Sauteer de aardappelkaantjes in ganzenvet tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken.
  • Als de zeewolf gaar is, leg deze op keukenpapier om uit te lekken en houd ze warm.

Voor het opdienen:

  • Schep in het midden van de borden de spinazie, leg hierop de zeewolf, leg op de zeewolf de vanilleboter en garneer met de aardappelkaantjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis