Zeewolffilet gegratineerd met cashewnoten

Portugees varkensvlees met schelpen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram zeewolffilet
  • 50 gram sultanarozijn
  • 50 gram cashewnoot
  • 50 gram boter
  • 50 gram broodkruim wit
  • Peper
  • Zout
  • 2 stuks appels zure
  • 1 stuk sjalot
  • 30 gram bloem
  • 4 el. olijfolie
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 3 dl. visbouillon
  • 150 gram prinsessenboon

Instructies

  • Zet de oven op de gril stand
  • Snijd de rozijnen met de cashewnoten in kleine stukjes en vermeng met de boter en het broodkruim en breng op smaak met peper en zout
  • Dep de zeewolf filets droog peper en zout de vis en beleg met de notenboter
  • Leg de zeewolf in een ovenschaal en gaar in ca 12 minuten de vis gaar
  • Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes
  • Pel de sjalotten en snipper deze
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes voeg de kerrie poeder en de bloem toe
  • Giet de visbouillon bij het kerrie mengsel en breng al roerend aan de kook
  • Laat even doorkoken en voeg de appel en de prinsessenboontjes toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Was en spoel intussen de venusschelpen goed onder de koude kraan en verwijder de exemplaren die niet dicht zijn.
  • Voeg ze toe aan het vlees en leg het deksel op de pan.et het vuur hoog, zodat de schelpen snel open gaan.
  • Garneer met schijfjes citroen.
  • Bestrooi naar smaak met fijngehakte koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een gemengde salade bij en frites of gebakken aardappelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland