Recept afdrukken
No ratings yet

Crunchy Bugles Kipstukjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Kip, Snack, Warme hapjes
Porties: 12 stuks
calorieën: 180kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de kipfilets horizontaal in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.
  • Breng de kip op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  • Meng in een kom de eieren met de melk.
  • Plaats de kipstukken aan de linkerkant.
  • Zet rechts daarvan de bloem en daarnaast het eimengsel.
  • Open de zak Bugles en verkruimel de chips door erin te knijpen.
  • Wentel de kipstukken één voor één door de bloem, daarna door het eimengsel en vervolgens in de verkruimelde Bugles.
  • Hussel de zak om de kipstukken gelijkmatig te bedekken.
  • Leg de gekruide kipstukken op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot ze knapperig en gaar zijn.

Notities

Een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op deze knapperige kipstukjes. De frisheid van de wijn helpt de smaken in balans te brengen en verfrist het gehemelte tussen de bites door.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 8g | Zout: 0.5mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Canneloni met kip en Gandaham, rauwe eendenlever

Recept categorieën: Eend, Kip, Pasta, Tussengerecht
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Pastadeeg:

Vulling:

Garnering:

Instructies

Pastadeeg:

  • Meng grano duro, eidooier, olijfolie, zout en peper samen in een kom met een vlinderhaak.
  • Voeg indien nodig water toe tot een soepel en droog deeg ontstaat.
  • Verpak in plasticfolie en laat een uur rusten.

Vulling:

  • Snipper de sjalotten en snijd de witlof in stukken van 1/2 cm.
  • Fruit de sjalotten in boter, voeg de witlof toe en bak op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  • Voeg suiker en citroensap toe, breng op smaak.
  • Laat uitlekken en afkoelen op een zeef.

Saus:

  • Breng de gevogeltefond aan de kook en reduceer tot 3 dl.
  • Breng de room met de boter aan de kook en voeg toe aan de gereduceerde gevogeltefond.
  • Voeg de in stukjes gesneden eendenlever toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Garnering:

  • Snijd de eendenlever in 16 plakken en zet koud weg.
  • Snijd 16 plakjes truffel.

Dresseren:

  • Rol het pastadeeg dun uit en snijd er 16 lappen van 10 x 12 cm uit.
  • Kook de vellen in ruim kokend water met zout gedurende 6 minuten.
  • Spoel ze koud en droog ze op keukenpapier.
  • Leg op elk vel een plak Gandaham en schep hierop een lepel witlof.
  • Rol op tot canneloni's.
  • Leg de canneloni's op een beboterde ovenplaat en bestrooi met geraspte kaas.
  • Verwarm in een oven van 180 graden tot de kaas is gesmolten.
  • Verwarm de saus.
  • Schep een lepel saus op de borden en leg hierin de canneloni's.
  • Dresseer op de canneloni's een krul eendenlever bestrooid met zeezout.
  • Garneer met plakjes truffel en kervel.
  • Geniet van dit verrukkelijke tussengerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenfilet in Groene Kool met Bierjus

Recept categorieën: Voorgerechten, Wild
Porties: 4
calorieën: 580kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de garnering:

Instructies

  • Blancheer de groene koolbladeren.
  • Snijd de hazenrugfilet in blokjes en pureer ze in de keukenmachine met tijm, zeezout en groene peperkorrels.
  • Voeg de eidooier, 3 dl room en ½ dl bier toe aan de hazenfarce.
  • Zet het mengsel in de koelkast.
  • Bak de spekblokjes uit en blus ze af met 1 flesje bier.
  • Laat het bier tot de helft inkoken en voeg de koolbladeren toe.
  • Breng op smaak met nootmuskaat en laat het geheel zachtjes koken.
  • Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en leg de koolbladeren erin.
  • Vul de vorm tot de helft met hazenfarce, dek af met koolblad, vul verder met hazenfarce en vouw de koolbladeren over de vulling.
  • Zet de cakevorm in een braadslee met kokend water en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 ºC gedurende 35 minuten.
  • Kook de wildfond in met 2 dl bier, honing en jeneverbessen.
  • Klop de boter erin klontjes door.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Keer de cakevorm om, verwijder het folie en snijd de pastei in plakken met een scherp mes.
  • Leg een plak pastei op elk bord, schenk er wat saus over en garneer met sla en pijnboompitten.

Notities

  • Geniet van dit culinaire voorgerecht met een unieke combinatie van smaken en texturen!
  • Een stevige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot past goed bij de rijke smaken van de hazenfilet en de bierjus. De fruitige tonen en zachte tannines van deze wijnen vullen de gerecht perfect aan.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 38g | Vet: 41g | Zout: 2.5mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Griet met Groene Aspergeragout

Recept categorieën: Amuse, Groenten, Vis
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Snijd de grietfilet in 16 porties van elk 60 gram.
  • Besprenkel de grietfilet met verse citroensap, olijfolie, zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Zet in de koeling tot gebruik.
  • Bereid de aspergeragout voor: Schil de groene asperges en snijd de kopjes af op 3 cm lengte, en de rest van de asperges in stukken van 1 cm.
  • Kook de asperges gaar in kokend water met zout.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de fijngesnipperde sjalot aan.
  • Voeg de bloem toe en bak het geheel 1 minuut op laag vuur om een roux te vormen.
  • Voeg geleidelijk 1/2 liter aspergevocht toe aan de roux terwijl je continu roert met een garde, en kook hiermee een saus.
  • Voeg de stukken asperge toe aan de saus, samen met een scheutje room.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Grill de grietfilet in een zeer hete grillpan tot ze net gaar zijn.
  • Maak de aspergepunten warm en warm de aspergeragout op.
  • Serveer de aspergeragout op bordjes, leg de gegrilde griet er bovenop en garneer met de aspergepunten en een takje verse kervel.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke amuse van gegrilde griet met groene aspergeragout!

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige Tempura van Seizoensgroenten met Pittige Thaise Dip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Vleesvervangers
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Dressing voorbereiden:
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en laat het een dag in de koelkast trekken.
  • Voeg vlak voor het serveren de gehakte korianderblaadjes toe.
  • Groenten voorbereiden:
  • Maak de groenten schoon en snijd ze in hapklare porties.
  • Houd paddestoelen en kruiden in hun geheel.
  • Tempurabeslag maken:
  • Meng de bloem en voeg geleidelijk het bruisende water toe tot een dik beslag ontstaat.
  • Het beslag moet dik zijn maar nog wat klonters bloem bevatten voor een luchtige textuur.
  • Frituren:
  • Verhit de olie tot 190-200°C.
  • Dompel de groenten en kruiden in het tempurabeslag en frituur ze tot ze knapperig zijn (ongeveer 2 minuten).
  • Laat ze goed uitlekken en bestrooi met zeezout.
  • Serveren:
  • Serveer de knapperige tempura van seizoensgroenten met de pittige Thaise dip aan de zijkant als saus.

Notities

Een verfrissende witte wijn zoals een Riesling of een lichte rosé zou goed samengaan met de pittige Thaise dip en de diverse smaken van de gefrituurde groenten.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 2mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Paprika's met Kerstomaatjes, Kruiden en Ansjovis

Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de paprika's in tweeën en verwijder de zaadjes.
  • Leg de paprikahelften met de snijkant naar boven op een met boter ingevette bakplaat en bestrooi ze met peper en zout.
  • Ontvel de kerstomaatjes door ze kort in kokend water te leggen en leg ze daarna in de paprikahelften.
  • Voeg de verse marjolein, plakjes knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg eventueel een paar ansjovisfilets over de paprika's en besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Dek de paprika's af met aluminiumfolie en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder vervolgens het aluminiumfolie en bak ze nog eens 30 minuten tot de paprika's en tomaten mooi geroosterd zijn.
  • Druppel eventueel wat kruidenazijn over de geroosterde paprika's voor extra smaak.
  • Geniet van deze heerlijke geroosterde paprika's als smaakvol bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Courgettes met Knoflook en Parmezaan

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en voeg de courgetteplakjes toe.
  • Strooi de gehakte knoflook en citroenschil over de courgettes en voeg het citroensap toe.
  • Draai voorzichtig de plakjes courgette om zonder ze te pletten.
  • Beweeg de pan heen en weer om te voorkomen dat ze aan de bodem kleven.
  • Na enkele minuten strooi je de helft van de Parmezaanse kaas over de courgettes en schud je de pan opnieuw om de kaas gelijkmatig te verdelen.
  • Voeg versgemalen zwarte peper en een snufje zout toe.
  • Bak de courgettes niet langer dan 5 minuten.
  • Ze moeten nog een beetje stevig zijn en licht goudbruin kleuren.
  • Strooi de resterende kaas erover, laat deze kort smelten en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Pruimensaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Ontpit de abrikozen en de pruimen en snijd ze in vieren.
  • Rooster de paprika's, verwijder het vel, snijd ze in de lengte in vieren en zet ze apart.
  • Doe de abrikozen, pruimen, 7 dl azijn en het water in een grote roestvrijstalen pan en laat de
  • vruchten in ± 25 minuten op laag vuur zacht worden.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Doe de rest van de azijn en de suiker in een andere, nog grotere roestvrijstalen pan en breng het aan de kook.
  • Voeg het vruchtenmengsel, gember, zout, mosterdzaad, ui, pepers, knoflook, kaneelstokje en paprika's toe en laat het geheel afgedekt ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het kaneelstokje.
  • Pureer de massa enkele seconden in een foodprocessor en doe deze weer terug in de pan.
  • Laat de saus al roerend ± 15 minuten zachtjes koken tot ze begint in te dikken (de saus zal dikker worden bij het afkoelen).
  • Schep de saus in gesteriliseerde (jam)potten en zet ze ± 10 minuten in een pan met kokend water.

Notities

De saus is na 2-4 weken klaar voor gebruik.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Zalmfilet met Droge Pekel

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Meng suiker, zout, citroenpeper, citroenzeste en basilicum om een droog pekel mengsel te
  • creëren.
  • Plaats de helft van dit mengsel op de bodem van een luchtdichte container en leg de zalm er
  • bovenop.
  • Strooi het overgebleven mengsel over de zalm en sluit de container goed af.
  • Laat dit 2 uur in de koelkast rusten.
  • Spoel de zalm na 2 uur af en dep deze droog.
  • Laat de zalm vervolgens grondig drogen in de koelkast.
  • Bereid de rookoven voor en voeg een mengsel van water en jenever toe aan de waterbak.
  • Voeg ook takjes tijm en rozemarijn toe aan het smeulende schaafsel.
  • Rook de zalmfilet gedurende 2 uur op ongeveer 40°C en vervolgens nog een kwartier op 50°C.
  • Serveer de gerookte zalm met een frisse salade en een sinaasappelsausje.
  • Deze zalm smaakt ook koud heerlijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Maak een droog pekel mengsel door suiker, zout, citroenpeper, citroenzeste en basilicum te
  • mengen.
  • Bedek de bodem van een afsluitbare bewaardoos met de helft van dit mengsel en leg de zalm erop.
  • Strooi de rest van het mengsel over de zalm en sluit de doos goed af.
  • Plaats de doos 2 uur in de koelkast.
  • Haal de zalm uit, spoel hem af en dep hem droog.
  • Laat de zalm goed drogen in de koelkast.
  • Maak de rookoven aan met een mengsel van water en jenever in de waterschaal.
  • Voeg enkele takjes tijm en rozemarijn toe aan het smeulende schaafsel.
  • Rook de zalmfilet gedurende 2 uur op ongeveer 40°C en vervolgens nog een kwartier op 50°C.
  • Serveer de zalm met een salade en een sinaasappelsausje.
  • De zalm is ook lekker koud!