Recept afdrukken
No ratings yet

Vijgen wortelmuffins

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hartige taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout.
  • Wortelrasp en vijgen erdoor mengen.
  • In andere kom eieren loskloppen.
  • Honing, wortelsap en olie erdoor roeren.
  • In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel
  • spatelen (paar klontjes is niet erg).
  • Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen.
  • Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • In vorm 5 minuten laten afkoelen.
  • Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
  • Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat.
  • Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).

Recept afdrukken
No ratings yet

Versierde kruidnootjes

Dit recept is voor ca. 100 kruidnootjes. van AllerHande 2006
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kardemom en sinaasappelschil.
  • Meng de boter erdoor en kneed alles met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het deeg tot kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar.
  • Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen.
  • Bewaar ze tot gebruik in een afgesloten koektrommel.
  • Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron (als niet alles gesmolten is, laat het even staan, het smelt vanzelf).
  • Serveer de kruidnootjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratie snoep en dip ze hierin met de bolle kant.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappeltaart van AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Boen 2 sinaasappels schoon en rasp de schil zeer fijn.
  • Doe 350 g zachte boter, 400 g basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer 8-10 minuten tot het mengsel licht en romig is.
  • Klop een voor een de eieren erdoor en daarna de zure room.
  • Voeg ook het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelrasp toe.
  • Nog enkele minuten goed mixen.
  • Spatel als laatste het bakmeel door het mengsel.
  • Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de taartbodems op een rooster in het midden van de oven in 45-55 minuten lichtbruin en gaar.
  • Meng intussen met een mixer 250 g zachte boter met 150 g basterdsuiker en de rest van de
  • geraspte sinaasappelschil tot een crème en laat deze in de koelkast opstijven.
  • Snijd de resterende 2 sinaasappels in zeer dunne plakjes.
  • Breng 200 g basterdsuiker met 250 ml water in een koekenpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Draai het vuur laag en kook hierin de sinaasappelschijfjes 20 minuten, tot de sinaasappel doorzichtig is en de schil zacht.
  • Let op: niet laten doorkoken tot karamelsiroop!
  • Laat de taartbodems op een rooster afkoelen en verwijder pas daarna de springvorm.
  • Snijd de taartbodems aan de bovenkant recht.
  • Leg een taartbodem op een taartschaal en besmeer deze met crème.
  • Leg de tweede taartbodem erop en druk het geheel iets aan.
  • Smeer de rest van de crème over de bovenkant en garneer de taart met de uitgelekte
  • sinaasappelschijfjes.

Tips / Opmerkingen

Deze taart bestaat eigenlijk uit twee taarten.
Daardoor wordt hij heel hoog, dat oogt feestelijk.
Je kunt van de helft van het beslag ook 1 taartbodem bakken.
Halveer deze met een lang gekarteld mes en werk de taart dan af met de helft van de crème.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pannenkoekjes met cranberrycompote

AllerHande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de suiker, kaneel en 50 ml water in een steelpan aan de kook.
  • Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe.
  • Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot ze openbarsten.
  • Laat de cranberry compote afkoelen.
  • Roer een glad beslag van het bakmeel, het ei, de vanillesuiker en de melk.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoeken tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten.
  • Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoeken.
  • Leg de pannenkoeken op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Schep de cranberrycompote erop of serveer die er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Je kunt de pannenkoeken de avond van tevoren al maken. De ochtend zelf kun je ze dan
afgedekt in de magnetron 1-2 minuten verwarmen op half vermogen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pannenkoekjes met aardbeien en rabarber

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Rabarber in stukken van 5 cm snijden en in ovenschaal mengen met suiker.
  • Schaal in midden van oven plaatsen en rabarber in ca. 45 minuten gaar laten worden.
  • Rabarber laten afkoelen en aardbeien erdoor scheppen.
  • In kom melk met ei loskloppen.
  • Bakmeel erboven zeven en erdoor kloppen.
  • Rozijnen, appel en mespunt zout door dikke beslag roeren.
  • In ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel boter verhitten en op enige afstand van
  • elkaar 2-3 keer lepel beslag scheppen.
  • Pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar bakken.
  • Pannenkoekjes warm houden en van rest van beslag op dezelfde wijze pannenkoekjes bakken.
  • Pannenkoekjes over vier borden verdelen en rabarber-aardbeicompote ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met crème fraîche en bol vanilleijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Muesli kaneel muffins

AllerHande 2006
Recept categorieën: Brunch, Cupcakes / Muffins, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Roer in een grote kom zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en winterwortel door elkaar.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
  • Smelt de boter en roer deze met de losgeklopte eieren door het melk mengsel.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mangotaart met lemon curd

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom.
  • Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven.
  • Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg.
  • Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog.
  • Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.
  • Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen.
  • Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers.
  • Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker.
  • Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maanzaad Scones

AllerHande 2006
Recept categorieën: Broodjes, Gebak
Land van herkomst: Engeland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 ºC.
  • In kom bakmeel met suiker en mespunt zout mengen.
  • Met vingertoppen boter door meel wrijven, zodat kruimelige massa ontstaat.
  • Karnemelk en helft van ei erbij schenken (andere helft wordt niet gebruikt).
  • Maanzaad toevoegen en geheel tot soepel deeg kneden.
  • Als deeg iets te vochtig is, beetje extra bakmeel toevoegen.
  • Op met bloem bestoven werkvlak deeg met de hand uitdrukken tot lap van ca. 2 cm dik.
  • Met uitsteekvorm 6 cirkels uit deeg steken.
  • Deegrondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, bestrijken met beetje karnemelk en in midden van oven in 15-20 minuten gaar en lichtbruin bakken

Tips / Opmerkingen

Scones lauw of koud serveren met jam en mascarpone.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maanzaad Muffins

AllerHande 2004 AllerHande 2006
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Citroen schoonboenen.
  • Helft van schil fijnraspen en halve vrucht uitpersen (àndere helft wordt niet gebruikt).
  • In schaal bakmeel mengen met bakpoeder,basterdsuiker,citroenrasp,maanzaad en mespunt zout.
  • In andere kom eieren loskloppen.
  • Citroensap, karnemelk en olie erdoor roeren.
  • In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en luchtig met vork of pollepel door bloemmengsel spatelen (paar klontjes is niet erg).
  • Beslag in holtes van ingevette muffinvorm scheppen.
  • Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • In vorm 5 minuten laten afkoelen.
  • Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Muffin Beslag In tegenstelling tot bijvoorbeeld cakebeslag, wordt muffinbeslag minder luchtig
van lang roeren.
Het beslag hoeft ook niet helemaal glad te zijn: de natte bestanddelen moeten snel door de droge ingrediënten gespateld worden voor het beste resultaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Klassieke appeltaart van Allerhande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  • Schep het bakmeel met de citroenrasp door de suiker.
  • Kneed de boter door het bakmeelmengsel tot een soepel deeg ontstaat.
  • Wikkel het in huishoudfolie, laat het tot gebruik in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren).
  • Schep de rozijnen om met de custard, kaneel, suiker en stukjes appel.
  • Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de
  • springvorm.
  • Leg de stukjes brood op de bodem en verdeel hier het appelrozijnenmengsel over.
  • Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart.
  • Meng de abrikozenjam met twee eetlepels heet water en besmeer de taart hiermee.
  • Bak de appeltaart in 60 minuten gaar.