Vijgen wortelmuffins
AllerHande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 1½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 50 g wortel geraspt
- 6 gedroogde vijgen fijngesneden
- 2 eieren
- 6 eetlepels honing
- 250 ml wortelsap of sinaasappelsap
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 g verse roomkaas naturel
- 100 g poedersuiker
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout.
- Wortelrasp en vijgen erdoor mengen.
- In andere kom eieren loskloppen.
- Honing, wortelsap en olie erdoor roeren.
- In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel
- spatelen (paar klontjes is niet erg).
- Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen.
- Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
- In vorm 5 minuten laten afkoelen.
- Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
- Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat.
- Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).