Zoete appel abrikozenbroodjes
Allerhande 2003
Equipment
Ingrediënten
- 1 appel friszoete en aromatische
- 100 g gedroogde abrikozen
- 45 g garneer amandelen
- 450 g mix voor witbrood
- 2 tl kaneel
- 50 g boter
- 250 ml appelsap
- 2 el bloem
- 6 el poedersuiker
Instructies
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
- Snijd de abrikozen ook in kleine stukjes.
- Maal de amandelen grof in de keukenmachine.
- Doe de broodmix, kaneel, appel, abrikozen en amandelen in een kom en schep door elkaar.
- Voeg de helft van de boter toe.
- Voeg scheutje voor scheutje de appelsap toe en meng met een mixer of met je handen tot een samenhangend deeg.
- Kneed de deegbal goed door en leg terug in de kom.
- Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. rusten.
- Bestuif je handen met bloem.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm bolletjes.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bak de broodjes in het midden van oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
- Neem de broodjes uit de oven.
- Smelt de rest van de boter in een steelpan en bestrijk de broodjes ermee.
- Bestrooi royaal met poedersuiker.
- Laat de broodjes afkoelen.
- Bestrooi vlak voor serveren opnieuw met poedersuiker.