Zoete appel abrikozenbroodjes

Allerhande 2003
Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 appel friszoete en aromatische
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 45 g garneer amandelen
  • 450 g mix voor witbrood
  • 2 tl kaneel
  • 50 g boter
  • 250 ml appelsap
  • 2 el bloem
  • 6 el poedersuiker

Instructies

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
  • Snijd de abrikozen ook in kleine stukjes.
  • Maal de amandelen grof in de keukenmachine.
  • Doe de broodmix, kaneel, appel, abrikozen en amandelen in een kom en schep door elkaar.
  • Voeg de helft van de boter toe.
  • Voeg scheutje voor scheutje de appelsap toe en meng met een mixer of met je handen tot een samenhangend deeg.
  • Kneed de deegbal goed door en leg terug in de kom.
  • Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. rusten.
  • Bestuif je handen met bloem.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm bolletjes.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bak de broodjes in het midden van oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de broodjes uit de oven.
  • Smelt de rest van de boter in een steelpan en bestrijk de broodjes ermee.
  • Bestrooi royaal met poedersuiker.
  • Laat de broodjes afkoelen.
  • Bestrooi vlak voor serveren opnieuw met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Ontbijt
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch