Zoete puntpaprika’s met pandanrijs

snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g pandanrijst pak à 400 g
  • 4 zoete puntpaprika’s
  • 2 zoete uien net à 750 g
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groene paprika’s
  • 4 eetlepels olie
  • 2 bakjes roze garnalen à 125 g
  • 1 theelepel koriander

Instructies

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Rijst volgens beschrijving op verpakking gaarkoken.
  • Puntpaprika’s in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen.
  • Uien en knoflook pellen en fijnsnijden.
  • Groene paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
  • In kleine koekenpan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten.
  • Garnalen en groene paprika toevoegen en kort meebakken.
  • Rijst met garnalen, groenten en koriander mengen.
  • Paprika’s met rijstmengsel vullen en met rest olijfolie besprenkelen.
  • Paprika’s en restant vulling in ingevette ovenschaal leggen en 15 minuten bakken.
  • Gevulde paprika’s over vier borden verdelen en restant vulling ernaast leggen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vis / Zeevruchten