Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante saus

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de ui schoon, was hem en snipper hem fijn.
  • Verhit de vetstof en fruit hierin de ui.
  • Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem toe.
  • Roer er de bouillon onder en laat doorkoken.
  • Snijd de augurk in stukjes.
  • Voeg de gesneden augurk, de pickles en de kruiden toe en roer goed.
  • Was en hak de peterselie en strooi hem over de saus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Visbakkie

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de bakplaat uit de oven en vet 'm in met de olie.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Was de tomaatjes.
  • Snij grote stukken kibbeling doormidden.
  • Leg de kibbeling op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de kibbeling in ongeveer 8 minuten warm.
  • Maak ondertussen het augurksausje.
  • Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt.
  • Snij de augurk in piepkleine stukjes.
  • Meng de augurk door het mayonaisemengsel.
  • Knip de peterselie met een schaar boven het kommetje in kleine stukjes.
  • Roer het sausje goed door.
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Doe wat kibbeling en tomaat in elk bakje.
  • Schep er wat saus bovenop.

Tips / Opmerkingen

Patat erbij serveren.
Als je de tomaatjes bij de kibbeling op de bakplaat legt, worden ze lekker warm en een beetje zacht.
Dat is ook erg lekker!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviesalade met spekjes

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook het ei in ± 10 minuten hard, spoel het onder koud stromend water af en pel het.
  • Snipper de prei fijn en was hem.
  • Roer in een slaschaal de slasaus, mosterd, zout, peper en 1/2 eetlepel water tot een dressing.
  • Roer de prei erdoor.
  • Bak in een droge koekenpan het spek al omscheppend in ± 5 minuten krokant en laat het op keukenpapier uitlekken.
  • Snijd de augurk in plakjes.
  • Was de tomaat en snijd hem in plakjes.
  • Maak de andijvie schoon, snijd hem in dunne reepjes en was die.
  • Laat de groente in een zeef uitlekken.
  • Snijd het ei in 6 partjes.
  • Schep de andijvie door de dressing en strooi er het spek en de augurk over.
  • Garneer met de tomaat en het ei.
  • Serveer deze salade bij gegrilld of gestoofd rundvlees en gekookte krielaardappeltjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Radicchiosalade met spekjes

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak in een steelpan de spekreepjes in ± 5 minuten zachtjes knapperig bruin.
  • Maak de krop radicchio schoon en snijd hem in dunne reepjes.
  • Snijd de augurk in plakjes.
  • Roer in een slaschaal de azijn en de olie tot een sausje en schep de radicchio en de augurk erdoor.
  • Schep de spekreepjes met het vet erover.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde zalmfilet met peterseliedressing

Recept categorieën: Vis, Zalm
porties: 4
Auteur: C1000

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak ze fijn.
  • Roer ze met de augurk, het augurkennat, 1 eetlepel van de olie en peper en zout door elkaar.
  • Kook intussen de aardappelen in water met zout gaar.
  • Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Grill de vis onder de hete grill in ± 7 minuten bruin en net gaar.
  • Verwarm de doperwten met de maïs en een beetje zout naar smaak.
  • Verdeel de afgegoten doperwten over een schaal, leg de vis erop en lepel de dressing erover.
  • Serveer met de aardappelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Asperges met frisse knoflooksaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd of breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) ervan af.
  • Kook de asperges afhankelijk van de dikte in 15-20 minuten gaar.
  • Klop intussen de yogonaise en de zure room door elkaar.
  • Pers de knoflook erboven uit en voeg de augurk, de peterselie en zout naar smaak toe.
  • Rol de ham op.
  • Giet de asperges af en leg de ham erbij.
  • Serveer met de saus.
  • Lekker met gekookte krieltje


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Haringsalade van Nederlands Zuivelbureau

Recept categorieën: Salade, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

Bereidingswijze

  • Snijd de kaas, de gepelde eieren, de haringen en de augurk in kleine stukjes.
  • Vermeng de mayonaise met peterselie en bieslook en schep de ingrediënten door deze saus.
  • Garneer de haringsalade met mayonaise en augurk-waaiers.
  • Zo'n Hollandse haringsalade, waarvoor ingelegde haring wordt gebruikt, is geschikt om bij allerlei gelegenheden te worden gegeven.
  • Als hapje bij de lunch bijvoorbeeld of als voorgerecht, met warm geroosterd brood, maar ook bij een koud buffet of bij de bon-el.
  • Serveer in het laatste geval de haringsalade in barquetjes, dat zijn bakjes van bladerdeeg.
  • Ook kunt u tomaten met deze salade vullen.

Tips / Opmerkingen

Gelukkig is de haring weer teruggekomen als vaste bewoner van de Noordzee.
Door overbevissing dreigde deze vissoort te verdwijnen uit wat eens 'de haringvijver van Europa' werd genoemd, maar dankzij strenge vangstbepalingen kunnen we van deze veelzijdige vis blijven genieten, gezouten of gerookt, gebakken of- zoals in het hierboven gegeven recept - in het zuur.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pistoletjes met kruidige likkepot

Recept categorieën: Broodjes, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de pistoletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
  • Roer de likkepot met de ketchup en de bieslook door elkaar.
  • Bestrijk de opengesneden broodjes met de likkepot.
  • Verdeel de augurk en de zilveruitjes erover.
  • Sluit de broodjes en serveer direct.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kippenlevertjes met pruneaux

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Kip
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de pruneaux.
  • Snijd de augurk in plakjes.
  • Dep de kippenlevertjes met keukenpapier droog en snijd de witte stukjes weg.
  • Smelt de boter in een hapjespan en bak de levertjes zachtjes bruin.
  • Schep de pruneaux, de augurk, de zilveruitjes, de mosterd en de port erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Warm het gerecht nog ± 5 minuten zachtjes door.
  • Lekker met knolselderijgratin.