Zongedroogde tomaten in kruidenolie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kerstomaatjes
  • 2 dl olijfolie extra vièrge
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 4 fijngesneden sjalotjes
  • 1 theelepeltje tijmblaadjes
  • 4 eetlepels peterselie versgehakte
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zeezout

Instructies

  • Was de tomaatjes, droog ze goed af en halveer ze.
  • Leg ze nu met de snijkant naar boven op vetvrij papier op een ovenplateau.
  • Bestrooi de tomaten nu met versgemalen peper, grof zeezout, knoflookplakjes.
  • Besprenkel ze nu met de helft van de olijfolie.
  • Zet ze nu 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C totdat de tomaatjes slap beginnen te worden.
  • Verlaag dan de oventemperatuur tot 80°C en laat ze ongeveer 50 minuten in de oven drogen.
  • Laat ze afkoelen en besprenkel ze met de overige olijfolie, de tijmblaadjes, sjalotjes en versgehakte peterselie.
  • Schep ze met de olie in een afsluitbaar bakje en laat ze in de koelkast 1 nacht goed marineren.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt ook andere soorten vinken gebruiken. (runder – blindevink)
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch