Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat

AllerHande 2006
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een pan 150 ml limoensap met de gembersiroop aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Knip de takjes met tomaatjes in 8 kleine trosjes.
  • Prik de tomaatjes in met de punt van een scherp mesje, leg ze naast elkaar in een schaal en strooi er zout en peper over.
  • Schenk de hete gembersiroop over de tomaatjes, maar houd 2 eetlepels siroop achter voor de marinade.
  • Laat de tomaatjes in de gembersiroop afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de aspergetips 1 minuut.
  • Schenk de vissaus erbij en roerbak de groente nog 2 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.
  • Laat de aspergetips afkoelen en bestrooi met peper naar smaak.
  • Klop in een afsluitbare kom 2 eetlepels limoensap met 2 eetlepels gembersiroop en zout en peper naar smaak tot een marinade.
  • Schep de uiringetjes, dille, garnalen en rivierkreeftjes erdoor en laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Laat de tomaatjes even uitlekken op keukenpapier.
  • Leg op acht bordjes een bergje aspergetips en schep de garnalen en de rivierkreeftjes erop.
  • Leg er een trosje tomaatjes naast.

Tips / Opmerkingen

Je houdt niet van gember?
De uitgesproken smaak van gember proef je niet in de siroop.
Maar als je wilt kun je voor dit recept eventueel ook honing gebruiken in plaats van gembersiroop.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade met krieltjes en brie

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron voorgaren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika schoonmaken en snipperen.
  • Tomaatjes wassen.
  • Brie in plakken snijden. In braadpan olie verhitten.
  • Krieltjes 5 minuten bakken.
  • Ui en paprika toevoegen en nog 3 minuten omscheppend bakken.
  • Tomaatjes toevoegen en nog 2 minuten bakken.
  • Dressing door krieltjesmengsel scheppen.
  • Salade over vier borden verdelen en brie erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met cashewnotensaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst volgens aanwijzingen op verpakking koken.
  • In keukenmachine cashewnoten fijnmalen.
  • Schil van citroen raspen.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Tofu in blokjes snijden. In pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Knoflook boven olie uitpersen.
  • Kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Cashewnoten, suiker en citroenschil erdoor roeren en geheel op zacht vuur 10 minuten laten
  • sudderen tot saus wat dikker wordt.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten en ui en roerbakmix 4-6 minuten roerbakken.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en tofu in 5 minuten aan beide kanten bakken.
  • Rijst met groenten mengen en over vier borden verdelen.
  • Met tofu en cashewnotensaus serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise nasi met mini gehaktballetjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Gehakt mengen met sambal en naar smaak zout en peper toevoegen.
  • 20 kleine balletjes van gehakt draaien.
  • Helft olie in koekenpan verhitten.
  • Hierin gehaktballetjes rondom 8 minuten bruin en gaar bakken.
  • Limoen halveren en 1 helft in partjes snijden.
  • Blaadjes basilicum loshalen en steeltjes in stukjes snijden.
  • Rest olie in wok verhitten.
  • Hierin groenten met basilicumsteeltjes 3 minuten roerbakken.
  • 150 ml water en maaltijdmix erdoor roeren en 1 minuut verwarmen.
  • Rijst erdoor scheppen en 2 minuten roerbakken.
  • Halve lime erboven uitknijpen.
  • Blaadjes basilicum erdoor roeren en ook erop strooien.
  • Thaise nasi in 4 diepe borden scheppen.
  • Gehaktballetjes ernaast en partjes lime erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kipschotel uit de wok

Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Sperziebonen schoonmaken en in 4 minuten beetgaar koken.
  • Bonen afgieten.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten bakken.
  • Sperziebonen toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en kipblokjes 5 minuten bakken.
  • Woksaus door sperziebonen roeren en 1 minuut meewarmen.
  • Koriander fijnknippen.
  • Rijst met sperziebonen en kipblokjes serveren en met koriander bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tacoschelpen met quorn

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Taco's & Nacho's
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Komkommer halveren, van zaadjes ontdoen, in kleine blokjes snijden en met yoghurt mengen.
  • Teentje knoflook erboven uitpersen en erdoor mengen.
  • Taco's volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • In koekenpan olie verhitten en ui en Quornstukjes 4 minuten bakken.
  • Maïs toevoegen en verwarmen.
  • Taco's met sla, Quornmengsel en komkommer vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde sliptong met gember bietensaus

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel, wortel en peultjes schoonmaken en groenten in luciferdunne reepjes snijden.
  • Uien pellen, 1 ui halveren en 3 in dunne ringen snijden.
  • Halve ui in dunne reepjes snijden (andere helft wordt niet gebruikt).
  • Van sliptong met fileermes voorzichtig filets lossnijden (of scholfilets in de lengte halveren).
  • Vis inwrijven met zout en knoflook.
  • Biet in stukjes snijden. In keukenmachine biet met azijn tot gladde saus pureren.
  • Gember schillen en zeer fijn hakken of raspen.
  • Suiker in steelpan met dikke bodem op laag vuur verwarmen, tot suiker gesmolten is.
  • Gember toevoegen en saus iets laten kleuren.
  • Bietenpuree erdoor roeren en saus 10 minuten zachtjes laten koken, tot suiker opnieuw is opgelost.
  • Eventueel verdunnen met scheutje azijn of water.
  • Saus boven andere pan door fijne zeef wrijven.
  • Maïzena oplossen in enkele lepels water en door saus roeren.
  • Nog even doorwarmen tot saus lichtgebonden is, op smaak brengen met zout.
  • Oven voorverwarmen op 125 °C.
  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • Bloem op bord strooien, uiringen erdoor wentelen.
  • Overtollige bloem afschudden (bloem bewaren!).
  • Uiringen in porties in 2 minuten frituren.
  • Bakplaat bekleden met keukenpapier, gefrituurde uiringen erop leggen.
  • In oven uiringen ca. 10 minuten laten drogen, zodat ze krokant blijven.
  • Intussen in vetvrije kom eiwitten met handmixer stijfkloppen.
  • In andere kom bakmeel met bier tot glad beslag kloppen dat als lint van lepel loopt.
  • Eiwit door beslag spatelen.
  • Visfilets door bloem wentelen en door beslag halen.
  • Filets met 4 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin frituren. In oven warmhouden.
  • In wok olie verhitten en uireepjes glazig fruiten.
  • Venkel, wortel en peultjes toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Taugé toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Groentemix in midden van vier warme borden scheppen.
  • Visfilets erop leggen en bieten-gembersaus eromheen scheppen.
  • Garneren met uiringen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalen en sushirijst in slablad

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hapjes, Rijst, Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sushirijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Van sla 12 blaadjes losmaken en wassen.
  • In kommetje rode peper door olie roeren.
  • Op elk slablad schepje rijst leggen.
  • Garnalen erover verdelen en klein beetje peperolie erover druppelen.
  • Slabladen dichtvouwen en direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Flensje met sinaasappel amandelboter

Allerhande 2004
Recept categorieën: Dessert, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Amandelen fijnhakken en in droge koekenpan kort roosteren.
  • In kom 2 eieren met olie, melk en mespunt zout loskloppen.
  • Bloem boven eimengsel zeven en erdoor roeren.
  • In kommetje 2 eetlepels boter met honing en dooier loskloppen.
  • Sinaasappel schoonboenen, boven kommetje helft van schil raspen.
  • Rasp met amandelen door botermengsel roeren.
  • Sinaasappel dik schillen en partjes met scherp mesje tussen vliesjes uit snijden.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag klontje boter smelten en van beslag 4 flensjes bakken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Flensjes zo in schaaltjes leggen dat ze ruim over rand hangen.
  • In elk schaaltje ½ eetlepels sinaasappel-amandelboter scheppen en schaaltjes nog 10 minuten in midden van oven zetten.
  • Sinaasappelpartjes over flensjes verdelen en bol ijs erin scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Basisrecept Thaise rode curry

Allerhande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Gemberwortel schillen, sjalot en knoflook pellen.
  • Korianderstelen, gemberwortel, sjalot en knoflook grofsnijden.
  • Buitenste stugge blad van citroengras verwijderen en zachte binnenste in ringetjes snijden.
  • Naar keuze scherpe zaadjes uit pepers verwijderen en pepers fijnsnijden.
  • Gesneden ingrediënten in hakmachine scheppen en fijnhakken, door machine tweemaal in te drukken.
  • Mengsel met spatel van wand schrapen, in machine verdelen en machine nog tweemaal
  • indrukken.
  • Trassie, komijn en laos toevoegen en machine nog 5 seconden indrukken.
  • Machine openen, met spatel mengsel van wand schrapen en opnieuw in machine verdelen.
  • Mengsel nog 5 seconden malen.
  • Deze handeling herhalen tot kruidenpastà gladde structuur heeft.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag olie op matig vuur verwarmen.
  • Kruidenpastà (= curry) toevoegen en 5 minuten zachtjes bakken, tot geur vrijkomt.
  • Curry laten afkoelen en pastà in 4 porties (elk voor 4 personen) verdeeld invriezen.

Tips / Opmerkingen

In de koelkast is de zelfgemaakte Thaise curry hooguit één week te bewaren, maar bevroren blijft het enkele maanden houdbaar.
Vries het mengsel liefst in wegwerpzakjes in, aroma's en kleurstoffen trekken misschien in het kunststof van diepvriesdoos.