Recept afdrukken
No ratings yet

Glutenvrij brood

porties: 1 brood
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Meng het meel en de gist.
  • Meng het warme en koude water met de zonnebloemolie.
  • Giet het water van stap 3 bij het meel van stap 2.
  • Doe het in een ingevette broodvorm.
  • Duw het enigszins ‘natte’ deeg goed aan.
  • Laat het op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is (circa 30 tot 45 minuten).
  • Hierna de broodvorm in de voorverwarmde oven zetten met een beker water .
  • Na 10 minuten de warmte van de oven terugzetten op 200ºC en dan nog 45 minuten het brood afbakken.
  • Hierna het brood 10 minuten in de oven laten staan.
  • 10. Het brood uit de vorm laten afkoelen op een rooster, afgedekt met een theedoek.

Tips / Opmerkingen

Smakelijk eten!

Zoete Broodjes Met Maan En Sesamzaad
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete Broodjes Met Maan En Sesamzaad

Recept categorieën: Brood, Broodjes
porties: 4 personen
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Voor het deeg:

Om te garneren:

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de bakpoeder in een ruime kom.
  • Voeg kwark, melk, olie, suiker, zout en eiwit toe en kneed het met de handmixer met kneedhaken snel tot een glad deeg.
  • Meng het deeg niet te lang, want het moet kleverig blijven.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een rol.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze tot ca. 18 cm lange rollen.
  • Rol de uiteinden wat dunner uit, vorm ze tot halve maantjes en leg ze op de bakplaat of de bakplaat met gaatjes.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.
  • Klop de eidooier met de melk los en bestrijk de broodjes hiermee.
  • Bestrooi de helft van de broodjes met maanzaad en de andere helft met sesamzaad.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes bruin en gaar.
  • Laat de broodjes op het rooster afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Stand:

Hetelucht Plus Temperatuur: 180°C
Stoomstoot (indien mogelijk): 1 handmatig bij het inschuiven
Duur: 17-20 minuten
Inschuifhoogte: 2e van onderen
Of
in de combi-stoomoven Combinatiestand:
Hetelucht Plus Temperatuur: 180°C
Vocht: 30%
Duur: 17-20 minuten
Inschuifhoogte: 1e van onderen

Bereidingstips

In plaats van halve maantjes kunt u het deeg ook tot 12 bolletjes draaien. Snijd ze voor het bakken aan de bovenkant kruislings in, bestrooi ze met de zaadjes en bak ze volgens het recept.

Yoghurtcake met bessen
Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurtcake met bessen

Recept categorieën: Cake, Gebak
porties: 6 personen
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Voor het beslag:

Voor het glazuur:

Extra nodig:

Bereidingswijze

  • Vet de vorm zorgvuldig in met boter, bestrooi hem met de koekkruimels en zet hem in de koelkast.
  • Begin met het bereiden van het beslag.
  • Splits hiervoor de eieren.
  • Klop de eidooiers met de yoghurt, olie, vanillemerg, sinaasappel- en citroenrasp en de helft van de suiker in een kom schuimig.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en roer het erdoorheen.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout tot zachte pieken.
  • Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop het eiwit stijf.
  • Spatel het eiwit beetje bij beetje door het beslag.
  • Spatel vervolgens de bevroren bessen erdoor.
  • Verwarm de oven voor op Boven/-onderwarmte 160°C.
  • Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake op het 2e niveau van onderen gedurende 50-60 minuten.
  • Laat de cake in de vorm iets afkoelen.
  • Stort de cake vervolgens op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.
  • Bekleed voor glazuur de bakplaat met bakpapier en zet hem op het werkvlak klaar.
  • Vet een paletmes in met olie en leg het klaar.
  • Karamelliseer de suiker met 50 ml water in een sauspan tot lichtbruin.
  • Roer de amandelen erdoor en schenk het direct uit op de bakplaat.
  • Strijk de karamel eventueel wat dunner uit met het paletmes en laat het afkoelen tot de karamel hard geworden is (praline).
  • Breek de praline in stukken, doe ze in een diepvrieszak en sla het fijn met een deegroller.
  • Hak de chocolade en laat het in een kom boven een pan met kokend water smelten.
  • Roer boter, olie en praline erdoor.
  • Schenk de chocolade over de cake en laat het hard worden.

Tips / Opmerkingen

Indien u verse bessen gebruikt, kunt u ze een paar uur van tevoren in de vriezer leggen. Bevroren bessen blijven mooi zichtbaar in de cake en maken het beslag niet te vochtig.

Recept afdrukken
No ratings yet

Notenrijst met kruidige paksoi

Recept categorieën: Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. 
  • Noten grof hakken. 
  • Abrikozen in stukjes snijden. 
  • Knoflook pellen en in stukjes hakken. 
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. 
  • Paksoi schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. 
  • In wok olie verhitten. Knoflook en paprika ca. 2 minuten bakken. 
  • Paksoi toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken. 
  • Roomkaas toevoegen en laten smelten. 
  • Noten en abrikozen door rijst scheppen. 
  • Rijst serveren met kruidige paksoi.
  • Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés

Recept afdrukken
No ratings yet

Mie-wokschotel met paksoi

Recept categorieën: Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mie koken volgens gebruiksaanwijzing, afgieten en laten uitlekken. 
  • Paksoi schoonmaken en in repen snijden. 
  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. 
  • Ui pellen en in halve ringen snijden. 
  • In wok olie verhitten. 
  • Ui en tofu 2 minuten roerbakken. 
  • Paprika en paksoi door tofu scheppen en 3 minuten meebakken. 
  • Ketjap 1 minuut meewarmen. 
  • Mie door groentemengsel scheppen en 1 minuut roerbakken. 
  • Mie over vier borden verdelen en bestrooien met seroendeng. 
  • Lekker met Thaise chilisaus.
  • Wijnadvies: Concilio Pinot GrigioTrentino

Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse biefstuk met wokgroente

Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • In kom knoflook uitpersen en sesamolie, sojasaus en suiker erdoor roeren. 
  • Biefstukken in ondiepe schaal leggen, marinade erover verdelen en 10 minuten laten intrekken. 
  • Grillpan verhitten. 
  • Vlees uit marinade nemen en in 2 minuten per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen. 
  • In wok zonnebloemolie verhitten. 
  • Wokgroenten 5 minuten roerbakken en meeverpakte teriyakisaus erdoor scheppen. 
  • Biefstuk, rijst en wokgroenten over vier borden verdelen.
  • Wijnadvies: Gallo Sierra Valley Merlot

Recept afdrukken
No ratings yet

Javaanse saté

Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de saté

Voor de Javaanse satésaus

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook uit en fruit deze in de zonnebloemolie
  • Breng het geheel aan de kook en laat tien minuten trekken op laag vuur.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
  • Bak de saté in een koekenpan om en om bruin en leg op een bordje zodra deze gaar is.
  • Doe er de Javaanse satésaus over en strooi de gebakken uitjes eroverheen.
  • Leg de casave naast de saté op het bordje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade oliebollen met cranberry's

Voorbereidingstijd1 u
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
porties: 24
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Verwarm de melk tot lauwwarm, roer de gist erdoor en laat even staan. Meng de bloem met de suiker en cacao en voeg het ei toe. Giet vervolgens langzaam de melk erdoor en klop tot een glad beslag. Voeg de cranberry’s toe en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  • Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180ºC.
  • Schep met 2 ingevette lepels (of een ijslepel) ballen van het beslag en laat deze in de olie zakken. Bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar en goudbruin.
  • Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

Basisrecept oliebollen
Recept afdrukken
No ratings yet

Basisrecept oliebollen

Voorbereidingstijd20 min
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
porties: 20
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng 100 ml van de lauwwarme melk met de gist en suiker en laat even staan.
  • Meng de bloem met een snufje zout in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Voeg al kloppend met een mixer met deeghaken het gistmengsel, de rest van de melk, het ei en eventueel citroenrasp toe en klop tot een glad beslag.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het beslag op een warme plaats circa 1 uur rijzen of tot het volume verdubbeld is.
  • Verhit de olie tot 180°C. Doop steeds 2 eetlepels of een ijsboltang in de olie. Schep er beslag mee uit de kom en laat in de pan met olie glijden. Bak maximaal 4-6 oliebollen tegelijk in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een schuimspaan om.

Tips / Opmerkingen

Bereidingstip

Voeg aan het oliebollenbeslag de geraspte schil van 1 schoongeboende sinaasappel (in plaats van citroenrasp), 200 gram blanke rozijnen en 1 appel, in stukjes gesneden, toe.
Vervang de helft van de melk door bier en voeg 75 gram gehakte gekonfijte kersen (bigarreaux), 100 gram krenten en 1 theelepel kaneelpoeder toe.
Voeg 100 gram gedroogde abrikozen (geweld in sinaasappelsap), in stukjes, en 2 eetlepels gehakte gemberbolletjes of -snippers (op siroop) toe.
Schep 100 gram gedroogde cranberry’s of 50 gram gehakte sukade en 50 gram gehakte gekonfijte sinaasappelsnippers en 1 eetlepel koekkruiden door het beslag.

Recept afdrukken
No ratings yet

Skyr met gebakken appels en kerstgranola

Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd50 min
Recept categorieën: Fruit, Ontbijt
Land van herkomst: Scandinavië
porties: 4
Auteur: Lidl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de muesli samen met de honing, kaneel en olie in een kom en schep om.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de muesli erover. Rooster de meusli in circa 25 minuten knapperig. Schep tussendoor 2 keer om. Laat de bakplaat op een rooster afkoelen en schep na 10 minuten de noten en cranberry’s erdoor.
  • Was de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de stukken in de lengte in partjes. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak de appelpartjes met de suiker in circa 5 minuten beetgaar.
  • Verdeel de skyr over 4 kommen en voeg de amandelspread in een mooie swirl toe. Verdeel de appelparten erover en schep in elke kom 3 eetlepels granola.

Tips / Opmerkingen

Extra fris en feestelijk met wat fijngesneden verse munt. Bewaartip: U kunt de rest van de granola maximaal twee weken in een afgesloten pot bewaren.