Glutenvrij brood
porties: 1 brood
ingrediënten
- 250 gram wit meel glutenvrij
- 250 gram bruin meel glutenvrij
- 775 gram granen meel glutenvrij
- 2 zakjes droge gist 2 x 7 g
- 200 ml water
- 650 ml water
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Meng het meel en de gist.
- Meng het warme en koude water met de zonnebloemolie.
- Giet het water van stap 3 bij het meel van stap 2.
- Doe het in een ingevette broodvorm.
- Duw het enigszins ‘natte’ deeg goed aan.
- Laat het op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is (circa 30 tot 45 minuten).
- Hierna de broodvorm in de voorverwarmde oven zetten met een beker water .
- Na 10 minuten de warmte van de oven terugzetten op 200ºC en dan nog 45 minuten het brood afbakken.
- Hierna het brood 10 minuten in de oven laten staan.
- 10. Het brood uit de vorm laten afkoelen op een rooster, afgedekt met een theedoek.
Tips / Opmerkingen
Smakelijk eten!