Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensvleesreepjes met satésaus

Recept categorieën: Groenten, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de boontjes 5 minuten in water met zout. 
  • Giet ze af en spoel ze met koud water. 
  • Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend bruin en gaar. 
  • Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout naar smaak.
  • Bak de ui met de knoflook al omscheppend in het bakvet. 
  • Voeg de boontjes en de champignons toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. 
  • Schep de taugé erdoor en bak 2 minuten mee.
  • Bereid intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Serveer de roerbak met de satésaus. 
  • Lekker met witte rijst.
  • Wijnadvies: Buzet rosé

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase curry van karbonades met bloemkool

Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Karbonades in stukken snijden, eventueel botje verwijderen. 
  • Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. 
  • Vlees in ca. 4 minuten bruin bakken. 
  • Ui toevoegen en 1 minuut meebakken. 
  • Saus erbij schenken en geheel tegen de kook aan brengen. 
  • Vlees in saus in 25 minuten laten garen. 
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. 
  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. 
  • Bloemkool en paprika laatste 10 minuten met vlees meeverhitten.
  • Indiase curry met zout en peper op smaak brengen en met rijst serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Groenteburgers met Pittige Peperspinazie

Recept categorieën: Groenten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Borstel de aardappels schoon en kook ze in de schil gaar gedurende 15 minuten.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de groenteburgers in 5 minuten gaar en goudbruin.
  • Verhit de overgebleven olie in een wok en roerbak de spinazie beetje bij beetje.
  • Roer de Boursin Cuisine Drie Pepers door de spinazie en verwarm het geheel nog 1 minuut.
  • Serveer de groenteburgers met peperspinazie en de gekookte aardappelen.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de kruidige groenteburgers en de pittige spinazie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene varkenscurry met kokos en Pisang Ambon

Recept categorieën: Curry's, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de schil van de limoenen met een dunschiller. 
  • Hak de schil op en doe die in een blender. 
  • Pers er het sap bij en voeg de rest van de ingrediënten toe. 
  • Draai tot een gladde, groene pasta.
  • Marineer de stukken varkensvlees zo'n half uur in 2 scheppen kerriepasta en de Pisang Ambon.
  • Giet de olie in een wok, laat even warmen en doe er dan de stukken vlees bij.
  • Bak 5 minuten door en voeg de rest van de pasta toe. 
  • Giet er al roerend de kokosmelk bij. 
  • Laat alles even opkoken, draai het vuur laag en laat nog eens 10 minuten rustig sudderen.
  • Strooi de gebroken cashewnoten en wat gesnipperde koriander en munt over de bereiding.
  • Serveer met gestoomde rijst.

Tilapiafilet Met Gegrilde Tomaten
Recept afdrukken
No ratings yet

Tilapiafilet met Gegrilde Tomaten

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Rijst, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de tomaten en halveer ze.
  • Hak de ansjovis grof.
  • Leg de bevroren tilapiafilets in het midden van een ingevette ovenschaal, zet de halve tomaten eromheen en bestrooi met zout en peper.
  • Verdeel de gehakte ansjovis en olijven over de vis.
  • Pers knoflook uit boven de olie en besprenkel de vis en tomaten met de olie.
  • Bak het geheel in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Serveer de tilapiafilet met gegrilde tomaten bovenop de rijst.

Notities

Wijnadvies:

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango-chutney 2

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Bak de ui op een laag vuur in ca. 10 minuten glazig.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.
  • Voeg mango, komkommer, rozijnen, basterdsuiker en citroensap toe aan de ui.
  • Was de munt en snijd de blaadjes in reepjes.
  • Voeg de munt toe aan het uimengsel.
  • Voeg ½ liter water toe
  • Laat de chutney op een laag vuur ca. 1 uur koken tot ca. 2 dl vocht verdampt is.
  • Roer de chutney af en toe door.
  • Kook 2 jampotjes uit met sodawater en spoel ze om met heet water.
  • Vul de potjes met de chutney en sluit ze af met het dekseltje.
  • Tip: lekker bij een Oosterse rijsttafel

Babi Pangang 2
Recept afdrukken
No ratings yet

Babi Pangang met Gebroken Sperziebonen

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: China
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Roerbak het varkensvlees al omscheppend gedurende ongeveer 3 minuten tot het gaar is.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • In het achtergebleven vet, roerbak de ui en sperziebonen gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Voeg het vlees toe en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de babi pangang saus toe en verwarm het geheel goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met rijst en atjar.

Notities

Lekker met kroepoek.

Wijnadvies:

Moselland Piesporter Michelsberg

Recept afdrukken
No ratings yet

Indonesische Babi Ketjap met Sappige Sperziebonen

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Kook de sperziebonen beetgaar in 8 minuten.
  • Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees in 5 minuten bruin en gaar.
  • Voeg de reepjes paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schep de roerbaksaus en taugé erdoor en laat het geheel goed doorwarmen.
  • Serveer de Babi Ketjap met rijst, sperziebonen en kroepoek.

Notities

Wijnadvies:

Norton Torrontés

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi Ketjap met Exotische Ananas

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Fruit, Rijst, Varkensvlees, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Bak het vlees rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de paprika's toe en roerbak nog ca. 2 minuten.
  • Laat ondertussen de ananas uitlekken.
  • Voeg de roerbaksaus en ananas toe en laat het geheel goed meeverwarmen.
  • Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes en serveer het met rijst.

Notities

Lekker met atjar en kroepoek.

Wijnadvies:

Montestell Chenin Blanc

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Voor de gemarineerde broccoli:

Voor de koriander-sojadressing:

extra nodig:

Instructies

  • Leg de roobaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en strooi er de oregano over.
  • Zet het tot gebruik koel weg.
  • Leg de broccoliroosjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze beetgaar.
  • Functie: Stomen Duur: 3 minuten
  • Laat de broccoli vervolgens afkoelen.
  • Meng in een royale kom de afgekoelde broccoli met de olijven, sjalotsnippers, Feta, kerstomaatjes, sesamzaad en kervel.
  • Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
  • Spatel het voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.
  • Voor de koriander-sojadressing mengt u de ingrediënten in een kom.
  • Breng de dressing goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Serveren:
  • Schuif de roodbaars in de stoomoven.
  • Functie: Stomen Temperatuur: 85ºC Duur: 8 minuten
  • Meng 2 eetlepels dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over 4 borden en leg er een stukje roodbaars op.
  • Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.