Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met eendenborstfilet

Allerhande 2002
Recept categorieën: Eend, Fruit, Salade, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • In pan met boter eendenborstfilet rosé gebakken.
  • Slamelange mengen met vinaigrette en frambozen.
  • Salade over twee grote borden verdelen en in plakken gesneden eendenborstfilet erop leggen. Garneren met zonnebloempitten.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met 'exotisch wild' als springboksteak of struisvogelbiefstuk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterkerssalade met tagliatelle

Recept categorieën: Kalkoen, Pasta
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • VoorBereiden
  • In droge koekenpan zonnebloempitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
  • Op bord scheppen en met zout bestrooien.
  • Van kalkoenburgers 24 balletjes draaien.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.

Bereiden:

  • Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In kom olie, azijn, mierikswortel en honing tot sausje kloppen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Kalkoenballetjes in ca. 5 minuten rondom lichtbruin en gaar bakken.
  • Tagliatelle afgieten.
  • Tagliatelle, kalkoenballetjes en helft van waterkers over vier borden verdelen.
  • Tagliatelle-waterkerssalade erop scheppen.
  • Zonnebloempitten erover strooien.
  • Garneren met partjes tomaat.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse kruidenbroodjes

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Brunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pistolets volgens gebruiksaanwijzing op verpakking knapperig gaar bakken.
  • Zonnebloempitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Rucolacress erboven knippen.
  • Roomkaas losroeren met kwark en limoensap.
  • ¾ deel van bieslook-rucolacress mengsel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistolets opensnijden.
  • Helften bestrijken met kruidenroomkaas.
  • Zonnebloempitten en rest van bieslook-rucolacress mengsel erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van zoete uien met lever

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Uien op hoog vuur in ca. 6 minuten lichtbruin bakken.
  • Intussen in droge koekenpan zonnebloempitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
  • In kom azijn, sojasaus, honing en rest van olie tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lever in breedte in 4 gelijke repen snijden.
  • Leverreepjes oprollen.
  • Veldsla over vier borden verdelen.
  • Uienringen in cirkel op sla leggen.
  • Leverrolletjes over uienringen verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over salade sprenkelen.
  • Bestrooien met zonnebloempitten en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveren met wit of bruin stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade

Bereidingstijd14 min
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 230kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie wassen.
  • Rode peper wassen, schoonmaken en in ragfijne reepjes snijden.
  • In droge koekenpan zonnebloempitten roosteren.
  • Azijn en mosterd gladroeren en bestrooien met poedersuiker.
  • Al roerend olie toevoegen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Spinazieblaadjes en peperreepjes mengen met vinaigrette en over de bordjes verdelen.
  • Zonnebloempitten en pecannoten erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Voor een lichte maaltijdsalade kan de spinaziesalade verrijkt worden met eiermimosa.
Hak hiervoor het wit van 3 hardgekookte eieren fijn en wrijf de dooiers door een zeef.
Bestrooi hiermee de salade.

Nutrition

Calorieën: 230kcal | koolhydraten: 4g | Eiwit: 4g | Vet: 24g

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdmosterdsoep met kaastoast

Recept categorieën: Brood, Hoofdgerechten, Kaas, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In ketel 1 liter water aan de kook brengen.
  • Prei schoonmaken.
  • Witte en lichtgroene deel van prei in dunne ringen snijden en in zeef doen.
  • Kokend water over prei schenken.
  • Ciabatta's halveren en dik besmeren met roomkaas.
  • Zonnebloempitten en kaas erover verdelen.
  • Ciabatta's in oven in ca. 8 minuten licht goudbruin bakken.
  • Mosterdsoep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Prei toevoegen en in ca. 5 minuten zachtjes beetgaar laten worden in soep.
  • Tuinkers boven soep van bedje knippen.
  • Soep serveren met ciabatta's.

Granola
Recept afdrukken
No ratings yet

Granola

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd14 min
Recept categorieën: Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
porties: 10 porties
Auteur: Joris Westerbeek

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles door elkaar scheppen.
  • Over twee bakplaten verdelen en in twee keer bakken.
  • 14 minuten op 180 graden in de oven

Recept afdrukken
No ratings yet

Pesto ricottataart

Totale tijd5 min
Recept categorieën: Amuse, Hartige taart, Kaas
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 14 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • In droge koekenpan zonnebloempitten goudbruin roosteren.
  • In keukenmachine zonnebloempitten en melbatoast fijnmalen.
  • Boter smelten en op 1 eetlepel na door toastkruim mengen.
  • Taartvorm invetten met rest van boter.
  • Toastkruim gelijkmatig over bodem van vorm verdelen en goed aandrukken.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Met mixer ricotta, olie, bloem en zout kloppen.
  • Eieren één voor één toevoegen en erdoor mengen.
  • Ricottamengsel op taartbodem scheppen en gladstrijken.
  • Ricottataart in midden van oven in ca. 40 minuten licht goudbruin en gaar bakken.
  • Taart ca. 30 minuten in geopende oven laten afkoelen.
  • Op taartrooster verder laten afkoelen.

Bereiden

  • Riccottataart rondom garnaren met basilicumblaadjes en bestrijken met pesto.
  • Pesto-ricottataart in 14 puntjes snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdmosterdsoep met kaastoast

Allerhande januari 2000
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In ketel 1 l water aan de kook brengen.
  • Prei schoonmaken.
  • Witte en lichtgroene deel van prei in dunne ringen snijden en in zeef doen.
  • Kokend water over prei schenken.
  • Ciabatta's halveren en dik besmeren met roomkaas.
  • Zonnebloempitten en kaas erover verdelen.
  • Ciabatta's in oven in ca. 8 minuten licht goudbruin bakken.
  • Mosterdsoep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Prei toevoegen en in ca. 5 minuten zachtjes beetgaar laten worden in soep.
  • Rucolacress boven soep van bedje knippen.

Tips / Opmerkingen

Soep serveren met ciabatta's.

SuperNotenReep
Recept afdrukken
No ratings yet

Super Noten Reep / Goji-Noten-Honing Bites.

Nog een variatie op de gezonde Goji-Noten-Honing Bites. Deze heeft eigenlijk zelfs mijn voorkeur. Sowieso ben ik altijd bezig om mijn recepten te 'finetunen' en diverse variaties erop los te laten. Zo heb ik het ook een keer geprobeerd met Inca bessen. Dat was geen goed plan, de bessen verbrandden direct in de oven en de repen waren stomweg niet eetbaar meer door de verbrande smaak. Weer een lesje geleerd dus. Bovenstaande variant is echter een groot succes. Uiteraard kun je nog steeds varieren met het soort noot wat je erin verwerkt, kijk alleen uit met zachte elementen zoals gedroogde bessen of rozijnen omdat die dus kunnen verbranden. En nog een reden waarom ik deze lekkerder vind; er zit rauwe cacao in. YUM! Zo opzichzelf vind ik het niet erg lekker, veel te bitter.Maar door de mix van noten, honing en doordat het even in de oven staat is dit er heerlijk in. Nog een tip; koop een goede kwaliteit honing. Ik heb een bloemen creme honing van De Tuinen gebruikt. Deze is heel erg lekker.
Recept categorieën: Noten, Superfood, Tussendoortje

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ik wissel vaak met de ingrediënten. tegenwoordig heb ik de zakken Mixed Nuts ontdekt bij de Lidl, dit is een zak ongezouten gemixte noten.
  • Hiervan gebruik ik 2 zakken (ipv bovenstaand notenlijstje) en voeg daar aan toe wat ik in huis heb.
  • Erg populair op het moment bij mij: Bijenpollen - deze staan echt met stip op Nr. 1. Heerlijk! En je reep krijgt meer een 'koek' bite.
  • Chiazaad
  • Hennepzaad
  • Gebroken Lijnzaad
  • Rauwe Cacaopoeder (icm de cacao nibs, wel iets minder nibs toevoegen dan)
  • Doe de honing in een klein steelpannetje en verwarm deze langzaam tot compleet vloeibaar.
  • Maal alle noten fijn in de keukenmachine of blender, doe deze in een ruime kom.
  • Doe hier ook het Hennepzaad, de Cacaonibs en de Zonnebloempitten bij.
  • Maal ook de rijstwafels fijn tot ze bijna als meel zijn, er mogen ook wel wat grovere stukjes inzitten.
  • Doe deze ook in de kom.
  • Op dit moment kun je heel even het vuur een tikje hoger zetten onder de honing tot het kookt en gaat schuimen.
  • Vuur direct uitzetten en de honing bij de droge ingrediënten voegen.
  • Goed doorroeren zodat het 1 grote massa wordt en alles bedekt is met honing.
  • In een bakblik bekleed met bakpapier stort je de massa uit en drukt dit met je handen (in een plastic zakje tegen het kleven) goed in alle hoeken en tot een dikke platte koek.
  • Leg een lang stuk huishoudfolie eroverheen en begin met het platdrukken van de koek.
  • Hoe harder je het platdrukt hoe compacter de repen worden.
  • Onderstaande foto is van een ander notenmengsel maar het idee is natuurlijk hetzelfde.
  • In de voorverwarmde oven van 160 graden bak je het geheel in ongeveer 30 tot 45 minuten goudbruin.
  • Stort vervolgens voorzichtig de plak koek uit op een houten plank of bakplaat en bak nog heel even de onderkant tot ook daar de honing niet meer plakt.
  • Kwartiertje ongeveer.
  • Laat het goed afkoelen want dat snijdt een stuk makkelijker en met een scherp mes snijd je nu de repen.
  • Uit bovenstaande bakvorm haal ik zo'n 30 repen.
  • Even de cijfers op een rijtje. Onthoud wel dat het in dit geval gaat om de gezonde voedingswaarden en vezels die in de repen zit en niet zozeer om het aantal calorieën.