Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zelfgemaakte frietjes

Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht
porties: 4
Auteur: Philips

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd er lange frietjes van met een dikte van 8 mm. (Hiervoor kunt u ook een frietsnijder gebruiken. )
  • Laat de frietjes ten minste 30 minuten in water weken.
  • Laat goed uitlekken en dep met keukenpapier droog.
  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
  • Doe de frietjes in een grote schaal, besprenkel ze met de olie en schud ze.
  • Plaats de frietjes in de mand van de Airfryer Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 16 minuten.
  • Wanneer u het signaal van de timer hoort, vewijdert u de mand en schudt u de frietjes.
  • Stel de temperatuur in op 180 graden en stel de timer in op 12 minuten.
  • Verwijder na 6 minuten de mand en schud de frietjes opnieuw.
  • Bak de frietjes tot u het signaal van de timer hoort en de frietjes goudbruin zijn.
  • Doe zout op de frietjes en doe ze in een schaal.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofvlees

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schroei het vlees in een braadpan op hoog vuur rondom dicht en strooi er peper en zout over.
  • Stoof de uitjes in een kookpot glazig.
  • Doe er de azijn en de mosterd bij en voeg dan het vlees toe.
  • Blus het aanbaksel in de braadpan met een beetje water en voeg ook dit bij het vlees in de kookpot.
  • Doe het bier erbij en water tot het vlees net onder staat en voeg de laurierblaadjes toe.
  • Laat op heel laag vuur sudderen tot het vlees gaar is ,1 uur of langer, al naar gelang het vlees; het vlees moet uit elkaar vallen.
  • Bind de jus met een beetje in water opgeloste bloem en laat nog even doorkoken om de bloemsmaak weg te krijgen.

Tips / Opmerkingen

Serveer er zelfgemaakte frietjes bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasteitjes met kalfsragoût en St. Adriaans abdijbier

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: België
porties: 8 personen

Bereidingswijze

  • Snijd het kalfsvlees in blokjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en braad de blokjes vlees hierin aan.
  • Zet het vuur laag,doe er de fijngesneden stengels bleekselderij, de bouillon en de helft van het bier bij en laat dit 1½ uur stoven.
  • Voeg er een kwartier voor het einde van de stooftijd de fijngesneden champignons en de rest van het bier aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer tenslotte de allesbinder door het stoofvocht tot ragoûtdikte is ontstaan en houd
  • de ragoût warm.
  • Verwarm intussen de pasteibakjes in een op 160°C voorverwarmde oven.
  • Vul de warme pasteibakjes met de ragoût en garneer met het fijngehakte bieslook.
  • Serveer er ijsbergsla, plakjes komkommer en radijs en een milde mosterddressing bij.

Tips / Opmerkingen

Drink er een gekoeld glas St. Adriaans Abdijbier bij.
St. Adriaans Abdijbier is een bier van brouwerij BIOS, Van Steenberge in Ertvelde, België in opdracht van Taverne SAF te Geraardsbergen. 6,5% vol.alc., 15 graden Plato. Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Parelhoenboutjes met vijgen en Maredsous 8

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smeer de parelhoenboutjes in met peper en weinig zout en braad ze in een mengsel van de boter en de olie aan.
  • Zet het vuur lager, doe er de tomatenpuree, de fijngehakte ui, de knoflook, de fijngesneden vijgen, het takje tijm, de helft van het bier en de bouillon bij en laat dit geheel 1 uur zacht stoven.
  • Haal de boutjes uit de braadpan en houd ze warm.
  • Haal het takje tijm uit het stoofvocht.
  • Pureer het stoofvocht en doe het terug in de pan.
  • Roer er de rest van het bier door en verwarm het, met de boutjes erbij,nog 5 minuten.
  • Verdeel de parelhoenboutjes en de saus over 4 voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.

Tips / Opmerkingen

Serveer met aardappelpuree, in boter gestoofde groene kool en in boter gebakken plakjes appel en drink er een glas Maredsous 8 op keldertemperatuur bij.
Maredsous 8 is een bier van brouwerij Moortgat in Breendonk-Puurs. 8% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kofta kari

Currygehaktballen
Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng de gember, knoflook en het ei door het gehakt. Voeg de masala en
  • chilipoeder toe. Vermeng alles goed, maak er 16-20 balletjes van en bewaar
  • die koel.

SAUS:

  • Fruit de ui in de olie lichtbruin. Voeg de kardemom, kaneel, kruidnagels en
  • laurier toe en sauteer dit een minuut. Voeg de knoflook en gember toe en bak
  • nog een minuut.
  • Bestrooi met chili en komijn, tarmeriek en ketoembar. Roer de yoghurt of
  • tomatenpuree erdoor (als u yoghurt gebruikt, wacht dan tot de olie
  • bovenkomt (5-7
  • minuten)). Voeg het water toe, doe het deksel op de pan en breng de saus aan
  • de kook. Voeg dan zout toe.
  • Doe de gehaktballen één voor één in de braadpan; schud ze voorzichtig heen
  • en weer, niet roeren! Doe het deksel weer op de pan en laat alles zachtjes 20
  • minuten sudderen.
  • Garneer het gerecht met de fijngehakte groene pepers en korianderblad.
  • Dien op met rijst en/of roti's of eventueel warm stokbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Scones van Astrid Veltman

Recept categorieën: Broodjes
Land van herkomst: Schotland
porties: 10

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem met de soda, het wijnsteenzuur en het zout in een kom.
  • Strooi de suiker erover en wrijf dan met de vingers de boter erin tot een kruimelig deeg ontstaat.
  • Voeg er het losgeklopte ei en zoveel melk bij dat u er een stevig deeg van kunt kneden.
  • Rol dit op een met bloem bestoven plank tot een lap van ± 1 cm dik uit en snijd hier rondjes uit.
  • Leg die op een met bloem bestoven bakblik en bestrijk ze met wat melk of losgeklopt ei.
  • Bak ze in een goed hete oven (225°C) in ruim 10 minuten bruin.
  • De scones worden warm geserveerd met wat boter erop.
  • Erg lekker is ook een lepel frambozenjam erop.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidkoek op basis van karnemelk

Recept categorieën: Koek

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mix eerst de droge bestanddelen en voeg dan de karnemelk toe.
  • Mix door tot een glad beslag is verkregen en doe dit in een cakeblik van 30 cm.
  • Dek af met aluminiumfolie.
  • Zet het cakeblik in een op 200°C voorverwarmde oven en bak de cak ± 1 uur en 3 kwartier.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot met waspeen, lenteui en gekookt ei

Een deel van dit recept kwan ik tegen maar dan toch hewl anders op een receptensite. Natuurlijk gaf ik er mijn eigen eigenwijze draai aan en het resultaat waa heerlijk
Totale tijd1 Uur 45 minuten
Recept categorieën: Stamppot
Land van herkomst: Nederland
porties: 6
Auteur: Els Jonker

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard
  • Schil de aardappelen
  • Deel ze in 4en
  • Maak de waspeen in stukjes van 1 centimeter
  • Doe ze bij de aardappelen in
  • Was de aardappelen en de waapeen
  • Zet ze in water (niet helemaal eronder)
  • Voeg zout naar smaak toe
  • De eetlepel suiker
  • En de 25 gram vloeibare margarine
  • Kook het geheel gaar
  • Snij ondertussen de bosjes lenteui in ringen
  • Fruit de ringetjes in een scheutje olijfolie
  • Haal de schil van de eieren
  • Maak ze alvast in stukjes (het makkelijkst met een eiersnijder)
  • Zodra de aardappelen met de waspeen gaar zijn afgieten in een vergiet
  • Dan terug in de pan
  • Doe de lgefruite ui en de stukjes ei erbij
  • Nu goed fijn stampen met stamper
  • Op de borden kan iedereen er naar smaak vers gemalen zwarte peper over doen naar smaak

Tips / Opmerkingen

Je kunt het heerlijk eten als vegetarische maaltijd maar je kunt er ook een stukje vlees naar keuze bij doen. Deze stamppot kan eigenlijk met iedere vleessoort gecombineerd worden of met vis


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse andijvie a la crème

Andijvie is een supergezonde groente, die je op veel verschillende manieren kunt bereiden Ook deze variant is echt heerlijk
Totale tijd1 Uur 45 minuten
Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: Els Jonker

Bereidingswijze

  • Kook de andijvie met het zout in het water net niet te gaar
  • Giet het af in een vergiet
  • Laat het afkoelen
  • Verwarm in de pan wat vloeibare margarine
  • Doe de andijvie erbij
  • Dan ook gelijk de kookroom
  • Breng het weer aan de kook
  • Voeg het snufje nootmuskaat toe
  • En bind het geheel tenslotte met paneermeel

Tips / Opmerkingen

Een makkelijke manier om deze gezonde groente te bereiden die je bij verschillende soorten vlees maar ook vis kunt eten


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Eenvoudig en snel klare kerrie kip

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
porties: 2

ingrediënten

  • ½ kip in stukken gesneden (3 tot 4 cm groot)
  • 3 tomaten fijngesneden
  • 1 aardappels in "kubusjes" van 2 cm gesneden (vierendeel de aardappel en snijdt dan stukjes van 2 tot 2,5 cm)
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 15 ml melk
  • 6 fijngestampte cashew-noten indien niet voorhanden, vervang door 12 pindanootjes

(B) Stamp fijn met de stamper, of mix in de keukenrobot

(C) Stamp fijn in de stamper of mix in de keukenrobot :

Bereidingswijze

  • Dit is een heel tijds-efficient recept :
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de uien goudbruin.
  • Voeg de tomaten toe en bak verder voor enkele minuten.
  • Voeg kruidenmengsel A toe en bak enkele minuten verder.
  • Voeg mengsel B toe en bak 2 minuten verder
  • Voeg mengsel C toe en bak goed.
  • Voeg de stukken kip toe en bak. Roer zo nu en dan goed om en bak enkele minuten verder tot de olie zich scheidt van het mengsel.
  • Voeg de melk en de aardappelen toe, sluit af met een deksel en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is (30 tot 45 minuten)
  • Voeg fijngemalen pindanoten toe en serveer warm.