Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Haringsalade van Allerhande

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelschijfjes in bodempje water in ca. 2 minuten gaarkoken.
  • Aardappels afspoelen onder koud water en laten afkoelen.
  • Intussen ui pellen en snipperen.
  • Augurken in stukjes snijden.
  • Haringen in reepjes snijden.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Aardappelschijfjes in stukjes snijden.
  • In grote kom aardappel, bietjes, augurk, appel, ui en yogonaise mengen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat haringnat.
  • Voor serveren salade tenminste 1 uur in koelkast laten staan.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Haringsalade met krieltjes

Snel te maken
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Salade, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 220 °C voorverwarmen en stokbrood in 6-8 minuten afbakken.
  • Krieltjes in magnetron volgens aanwijzing op de verpakking bereiden.
  • Laten afkoelen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Tomaten wassen en in plakjes snijden.
  • Haring in stukjes snijden.
  • Peterselie fijnhakken.
  • Krieltjes met haring, ui en crème fraîche mengen en over vier borden verdelen.
  • Met peterselie garneren.
  • Tomaten om salade leggen.

Tips / Opmerkingen

Salade met stokbrood serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Haringsalade Helgoland

Recept categorieën: Salade, Vis
Land van herkomst: Duitsland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ontdoe de haringen en de bokking van huid en graatjes en snijd ze in stukjes.
  • Verdeel de tomaten in achten en snijd de eieren in plakjes.
  • Meng alles door elkaar in een schaal.
  • Maak een dressing van de olie, azijn, paprika en tabasco en giet dit over de salade.
  • Zet de schaal 30 minuten in de koelkast.
  • Maak de kropsla schoon, pluk hem in kleine stukjes en meng deze kort voor het opdienen door de salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommer-aardappelsalade met zeebanket

Boodschappen 6-2001
Recept categorieën: Salade, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in de schil gaar.
  • Laat ze iets afkoelen en pel ze.
  • Snijd de aardappels in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes.
  • Kook de eieren 8 minuten.
  • Pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Haal de tonijn uit blik en laat uitlekken.
  • Maak de tonijn los met een vork.
  • Schep de aardappel- en komkommerblokjes door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep in het midden van elk bord deze aardappelsalade.
  • Strooi er kappertjes op.
  • Leg de verschillende soorten vis om de salade heen: de halve haring en de tonijn die wordt bestrooid met bieslook.
  • Leg op de halve eieren een ansjovisfilet.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Haringsalade van Nederlands Zuivelbureau

Recept categorieën: Salade, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

Bereidingswijze

  • Snijd de kaas, de gepelde eieren, de haringen en de augurk in kleine stukjes.
  • Vermeng de mayonaise met peterselie en bieslook en schep de ingrediënten door deze saus.
  • Garneer de haringsalade met mayonaise en augurk-waaiers.
  • Zo'n Hollandse haringsalade, waarvoor ingelegde haring wordt gebruikt, is geschikt om bij allerlei gelegenheden te worden gegeven.
  • Als hapje bij de lunch bijvoorbeeld of als voorgerecht, met warm geroosterd brood, maar ook bij een koud buffet of bij de bon-el.
  • Serveer in het laatste geval de haringsalade in barquetjes, dat zijn bakjes van bladerdeeg.
  • Ook kunt u tomaten met deze salade vullen.

Tips / Opmerkingen

Gelukkig is de haring weer teruggekomen als vaste bewoner van de Noordzee.
Door overbevissing dreigde deze vissoort te verdwijnen uit wat eens 'de haringvijver van Europa' werd genoemd, maar dankzij strenge vangstbepalingen kunnen we van deze veelzijdige vis blijven genieten, gezouten of gerookt, gebakken of- zoals in het hierboven gegeven recept - in het zuur.