Courgetteschotel uit de oven
Allerhande 2005
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 courgette
- 3 rode uien gepeld
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 12 zwarte olijven
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- Courgette en ui in dunne plakjes snijden.
- In ingevette ovenschaal courgette en ui om en om en dakpansgewijs in rijen rangschikken.
- Takjes tijm en rozemarijn in kleinere stukken knippen en tussen groenten steken.
- Knoflook en olijven erover verdelen.
- Olie en citroensap over groenten sprenkelen.
- Gerecht met zout en peper bestrooien en schaal met aluminiumfolie afdekken.
- In midden van oven groenten 30 minuten bakken.
- Folie verwijderen en groenten in nog 15-20 minuten bruin laten kleuren.
Tips / Opmerkingen
Dit in olijfolie gegaarde courgettegerecht wordt in Frankrijk 'tian' genoemd. Leg tussen de
courgette en ui eventueel ook plakken tomaat en repen rode paprika.
courgette en ui eventueel ook plakken tomaat en repen rode paprika.