Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen

Naselli alla messinese
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water.
  • Giet ze af en snijd ze in plakken.
  • Verdeel de vis in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en fruit de ui 5 minuten.
  • Voeg de geperste knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en fruit ze 1minuut.
  • Voeg de stukken vis toe en bak ze 2 minuten.
  • Doe er de ontpitte tomaten en de wijn bij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de olijven, de kappertjes en de aardappelen toe.
  • Sluit de pan, zet hem in de oven en laat het gerecht op 275°C 30 minuten bakken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous salade van Cucina Christina

een heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Pasta, Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen en 2 uur in de koeling zetten
  • Pak een platte schaal en leg er de rucola op.
  • Leg de goed gemengde couscous erop
  • Pak een glas witte wijn voor jezelf en ga lekker eten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta insalata van cucina Maria

Recept categorieën: Pasta, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de pasta aan de kook, al dente (beetgaar)
  • Maak een sausje van de olijfolie, knoflook en azijn
  • Pasta afgieten en het oliemengsel erdoor heen doen
  • Laat een beetje afkoelen en roer dan alle ingrediënten erdoor.
  • Op smaak brengen met een beetje zout en peper!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met kaas pepersaus

Recept categorieën: Groenten, Kaas
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, pel ze en snijd ze in plakken.
  • Leg de plakken aardappel op een schaal en houd ze warm.
  • Pureer de kaas met de slagroom, de stukken groene peper, de kurkuma en wat zout in een foodprocessor of andere keukenmachine.
  • Verhit de olie in een pan.
  • Voeg de kaaspuree toe en roer van het geheel bij matige hitte een gladde, romige saus.
  • Schenk de warme saus over de warm gehouden plakken aardappel en garneer het gerecht met de ringen ui en de olijven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met kaas peper walnootsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Noten
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, pel ze en snijd ze in flinke blokken.
  • Leg de blokken aardappel op een schaal en houd ze warm.
  • Verhit 2 el van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes
  • knoflook 3 minuten.
  • Pureer het gefruite uimengsel met de stukken rode peper, de blokjes kaas, de gemalen walnoten, de melk en de rest van de olie in een foodprocessor of andere keukenmachine.
  • Schenk de saus over de warm gehouden blokken aardappel en garneer het gerecht met de
  • gehalveerde eieren en wat zwarte olijven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rucola salade

via internet gevonden, zonder naam
Recept categorieën: Salade


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade niçoise met geroosterde tonijn

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haricots verts en aardappelplakjes in 5 minuten beetgaar koken.
  • Groenten en aardappelen in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Eieren pellen en in partjes snijden.
  • Artisjokharten afgieten en halveren.
  • Ansjovisfilets droogdeppen met keukenpapier en in stukjes snijden.
  • In kom citroensap met olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten voorzichtig omscheppen met het grootste deel van de dressing.
  • Salade over vier borden verdelen en garneren met partjes ei en olijven.
  • Grillpan verhitten.
  • Tonijnsteaks met rest van dressing bestrijken.
  • Royaal peper erboven malen.
  • Tonijnsteaks in ca. 5 minuten van buiten rosé grillen, halverwege keren.
  • Tonijnsteaks op salade leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige citroen spaghetti

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Boen intussen de citroenschil schoon, rasp die zeer fijn en pers daarna de vrucht uit.
  • Meng de citroenrasp en het sap met de crème fraîche en de kaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer 1 eetlepel kookvocht door de citroensaus en giet de spaghetti af.
  • Roer de citroensaus met de olijven door de uitgelekte pasta en verwarm alles nog even in de pan.
  • Verdeel de pasta over vier borden, bestrooi de borden ruim met bieslook en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Plat brood met rozemarijn, olijven en ui

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Broodjes
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen.
  • Terwijl machine draait 300 ml lauw water via vulschacht geleidelijk toevoegen.
  • Rozemarijn en mespunt zout toevoegen en machine laten draaien tot deeg samenhangend is.
  • Deeg uit keukenmachine nemen en met de hand doorkneden tot deeg soepel is en niet plakt.
  • Kom met olie invetten.
  • Deeg in kom leggen en met plasticfolie afdekken.
  • Deeg 45 minuten laten rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
  • Deeg met de hand even stevig doorkneden.
  • Op ingevet bakblik van deeg ovaal brood van 1-2 cm hoog vormen.
  • Ui en olijven in deeg drukken.
  • Bovenkant van brood met olie bestrijken.
  • Zeezout erover strooien.
  • Brood onder plasticfolie nog 30 minuten laten narijzen.
  • Oven intussen voorverwarmen op 250 °C.
  • Brood in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Brunch, Hartige taart, Lunch, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deeg laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom helft van geitenkaas met slagroom losroeren.
  • Eieren, zout en peper erdoor kloppen.
  • Courgettes wassen, uiteinden eraf snijden en met kaasschaaf lange plakken van courgette snijden.
  • Brede plakken in lengte halveren.
  • In schaal courgettelinten voorzichtig omscheppen met olie.
  • Op ingevette bakplaat van deegplakjes deegbodem vormen met opstaand randje; naden goed aandrukken.
  • Slagroom Mengsel over deegbodem uitstrijken en courgettelinten losjes erop leggen.
  • Rest van geitenkaas erover strooien.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en met olijven over deegbodem verdelen.
  • Grof peper erboven malen en bestrooien met zout.
  • Plaattaart in 25-30 minuten in oven goudbruin en gaar bakken.
  • Taart uit oven nemen en warm of op kamertemperatuur serveren.