Entrecote met abrikozen koffiesaus
Allerhande 2003
porties: 2 personen
ingrediënten
- 2 entrecotes
- 3 tomaten
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 100 g gewelde abrikozen
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels ketoembar gemalen koriander
- 1 theelepel djinten gemalen komijn
- 1 theelepel zwarte peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2½ dl versgezette sterke koffie
Bereidingswijze
- Entrecote op kamertemperatuur laten komen.
- Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Uien pellen en in ringen snijden.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- Abrikozen in vieren knippen.
- In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
- In wok 3 eetlepels olie verhitten.
- Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
- Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken.
- Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
- Op smaak brengen met zout.
- Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
- Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken.
- Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren.
- Bestrooien met zout.
- Entrecotes op borden leggen.
- Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.
Tips / Opmerkingen
Lekker met couscous en sperziebonen.