Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met abrikozen koffiesaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Entrecote op kamertemperatuur laten komen.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Abrikozen in vieren knippen.
  • In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten.
  • Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
  • Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken.
  • Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken.
  • Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren.
  • Bestrooien met zout.
  • Entrecotes op borden leggen.
  • Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous en sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaartje van paprika

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Bleekselderij wassen en in lengte in dunne repen snijden.
  • Repen in blokjes van ca. 1/2 cm snijden.
  • In (steel)pan water met weinig zout bleekselderij ca. 1 'minuut koken.
  • In vergiet afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in dunne repen snijden.
  • Reepjes in blokjes van 1/2 cm snijden.
  • Geitenkaas in kleine blokjes snijden.
  • 4 Kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen. In kom azijn en 2 eetlepels olie door elkaar roeren.
  • Bleekselderij, paprika en kaas erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met peper.

Bereiden:

  • Basilicum door de salade scheppen.
  • Vormpje midden op plat bord zetten.
  • 1/4 Deel van groenten erin scheppen en gladstrijken.
  • Vormpje voorzichtig van taartje verwijderen.
  • Op zelfde manier op drie borden elk taartje maken.
  • Naast taartjes theelepel olie scheppen.
  • Olie garneren met blaadje basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met paprika

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Pasta
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui en paprika ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Intussen courgette wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Courgette, 1/2 liter water en Spaghetteria aan paprikamengsel toevoegen.
  • Al roerend aan de kook brengen en onafgedekt nog ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen, of en toe doorroeren. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en varkensfiletlapjes in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Wijn erover schenken en vlees onafgedekt nog ca. 2 minuten laten sudderen. Tagliatelle op vier borden scheppen.
  • Vlees ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazierolletjes met mozzarella

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie schoonmaken en wassen.
  • In grote pan helft van spinazie met aanhangend water aan de kook brengen en iets laten slinken.
  • Rest van spinazie toevoegen en geheel in ca. 3 minuten laten slinken.
  • In vergiet spinazie goed laten uitlekken.
  • (Niet fijnhakken!)
  • Peper en zout erdoor mengen.
  • Knoflook pellen en in lengte halveren.
  • In grote koekenpan 11/2 eetlepel olie licht verwarmen en hierin gehalveerde knoflookteentjes ca. 1 minuut meewarmen, zonder ze te laten kleuren.
  • Knoflookolie van vuur nemen en boven kopje door zeef schenken.
  • Mozzarella in 8 plakjes snijden.
  • Goed uitgelekte spinazie in 8 porties verdelen en elke portie tot rolletje vormen, iets stevig drukken.
  • In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en spinazierolletjes hierin op laag vuur kort bakken.
  • Spinazierolletjes keren en bedekken met plakjes mozzarella.
  • Mozzarella iets laten smelten.
  • Rolletjes over vier borden verdelen en op ieder rolletje wat knoflookolie sprenkelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met lamskoteletjes en pasta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie met citroendressing

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Paprika wassen, schoonmaken en halveren.
  • Paprikahelften met schil bovenop grillplaat leggen.
  • Plaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en paprika in ca. 15 minuten roosteren tot schil zwartgeblakerd is.
  • Intussen spinazie goed wassen en slechte blaadjes eruit halen.
  • Spinazie met aanhangend water (dus spinazie niet uitslaan) in grote pan doen.
  • Citroen uitpersen.
  • In schaal 2 eetlepels citroensap (rest wordt niet gebruikt), olie, zout en peper tot dressing roeren.
  • Paprika in kom leggen, afdekken en ca. 10 minuten laten staan.
  • Met puntig mesje schil van paprika trekken.
  • Paprika in reepjes snijden.
  • Reepjes halveren.

Bereiden:

  • Op halfhoog vuur spinazie afgedekt in ca. 5 minuten laten slinken.
  • Bestrooien met zout en spinazie nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • Spinazie in vergiet laten uitlekken en met (houten)lepel meeste vocht eruit drukken.
  • Spinazie en paprikareepjes door dressing scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveren met varkensfiletlapjes en pasta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met knoflook en olie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknijpen.
  • In (steel)pan olie verhitten.
  • Knoflookplakjes in ca. 2 minuten glazig fruiten.
  • Chilipepertjes toevoegen en ca. 3 minuten meefruiten.
  • Citroensap erdoor roeren.
  • Van vuur af iets laten afkoelen en peterselie erdoor scheppen.
  • Spaghetti afgieten.
  • Olie-knoflookmengsel door spaghetti scheppen.
  • Op smaak -brengen met zout en peper.
  • Spaghetti over vier borden verdelen.
  • (Eventueel nog wat olijfolie naar smaak erover sprenkelen).
  • Serveren met (versgeraspte) Parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Runderlappen met wijn uit de oven

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met peper.
  • In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen.
  • Schaal afdekken en in midden van oven schuiven.
  • Vlees in ca. 45 minuten bruin braden. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. Provençaalse kruiden wassen en in kommetje fijnknippen.
  • Knoflook, kruiden en zout door vlees scheppen.
  • Langs rand van schaal wijn erbij schenken.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Vlees afgedekt in nog ca. 1½ uur in oven gaar stoven.
  • Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen (ca. 2 maanden houdbaar na invriezen).
  • Rest serveren met rode kool en gekookte aardappels

Recept afdrukken
No ratings yet

Röstitaart met paprika en chorizo

Aller Hande 1996
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en kleinsnijden.
  • Chorizo in reepjes snijden.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In (braad)pan olie verhitten en ui, paprika en chorizo ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Rösti toevoegen en ca. 10 minuten meebakken, af en toe omscheppen.
  • Intussen eieren loskloppen met zout en peper.
  • Vorm invetten.
  • Ei door röstimengsel scheppen.
  • Röstimengsel overdoen in vorm en in midden van oven in ca. 10 minuten gaar en bruin bakken.
  • Serveren met sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstschotel met wortel en garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Groenten, Rijst, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Uien pellen en fijnsnipperen.
  • Pepers wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en kleinsnijden.
  • Gehakt, ei, gemberpoeder, ketjap, 1/4 deel van ui en helft van peper in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Selderij erboven fijnknippen.
  • Goed door elkaar mengen.
  • Van gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoot rollen.
  • Wortels schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.

Bereiden:

  • In braadpan 50 g boter verhitten.
  • Rest van ui en peper ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Bouillontablet en trassie erboven verkruimelen.
  • 6 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Rijst en zwarte peper toevoegen.
  • Wortelblokjes erop leggen.
  • Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken.
  • Wortel voorzichtig door de rijst scheppen.
  • In nog ca. 8 minuten zachtjes gaar koken.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Gehaktballetjes en garnalen door rijst scheppen en ca. 2 minuten meewarmen. Serveren met atjar tjampoer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzensoep met groene groenten

Recept categorieën: Groenten, Soep
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de linzen in een zeef onder koud stromend water en kook ze in het water met de in blokjes gesneden wortel, het zout, de tijm, de (met het lemmet van een groot mes) geplette teentjes knoflook, de takjes peterselie en de laurierblaadjes beetgaar.
  • (Tot zo ver kan de soep van tevoren worden bereid).
  • Verhit de olijfolie in een wok of wijde braadpan en bak de gepelde, fijngehakte uien met het komijnpoeder 5-7 minuten.
  • Was en droog intussen de gekozen groente en snijd deze klein.
  • Verwijder de laurierblaadjes, de takjes tijm, de geplette knoflook en de peterselie en voeg de versgesneden groente aan de soep toe.
  • Kook de groente beetgaar.
  • Voeg van het vuur af het citroensap (proef na½ eetlepel en voeg zo nodig meer toe) en de peper toe.

Tips / Opmerkingen

Serveer de hete soep met in het midden een eetlepel volle yoghurt erop en een snee grof boerenbrood.

Info:

Maaltijdsoepen zijn ideaal voor drukke dagen. Ze kunnen de dag van tevoren worden bereid en vlak voor de maaltijd opnieuw worden verwarmd.
Voeg de verse groenten pas toe als de soep opnieuw wordt verwarmd. Dan blijft de kleur van de groente beter behouden en krijgt de soep een fris uiterlijk.
Kies voor de linzen de 'gewone' bruine of oranje exemplaren, of de AOC-(gegarandeerde herkomst) kwaliteit groene linze uit Le Puy-en-Velay. Hier wordt de groene linze al sinds de Gallo-Romeinse tijd geteeld. De vulkanische grond geeft de linze zijn karakteristieke smaak.
Linzen zijn rijk aan plantaardige eiwitten, ijzer en magnesium.