Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Peperbiefstuk met geroosterde ui
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 rode uien
- 4 takjes tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels zwarte peperkorrels
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel zeezout
- 4 biefstukken
- 25 g boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Pel de uien en snijd ze tot aan de onderkant kruiselings in.
- Zet de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal.
- Steek de takjes tijm erin en sprenkel de olijfolie erover.
- Wrijf de peperkorrels met de chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel.
- Strooi een theelepel van dit pepermengsel met wat zeezout over de uien.
- Rooster de uien in de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.
- Doe de rest van het pepermengsel in een diep bord en druk de biefstukken er met één kant in.
- Verhit de boter in een koekenpan en leg de biefstukken met de peperkant erin.
- Bak de biefstukken in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin.
- Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn.
- Leg de biefstukken op warme borden en strooi er wat zout over.
- Zet de geroosterde uien ernaast.
Tips / Opmerkingen
Lekker met aardappelsalade en veldsla.