Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Peperbiefstuk met geroosterde ui

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Pel de uien en snijd ze tot aan de onderkant kruiselings in.
  • Zet de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal.
  • Steek de takjes tijm erin en sprenkel de olijfolie erover.
  • Wrijf de peperkorrels met de chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel.
  • Strooi een theelepel van dit pepermengsel met wat zeezout over de uien.
  • Rooster de uien in de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.
  • Doe de rest van het pepermengsel in een diep bord en druk de biefstukken er met één kant in.
  • Verhit de boter in een koekenpan en leg de biefstukken met de peperkant erin.
  • Bak de biefstukken in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin.
  • Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn.
  • Leg de biefstukken op warme borden en strooi er wat zout over.
  • Zet de geroosterde uien ernaast.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelsalade en veldsla.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kippenbouillon stap voor stap

AllerHande 2005
Recept categorieën: Bouillon, Kip, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen.
  • Winterpeen schrappen en in plakjes snijden.
  • Peperkorrels met bolle kant van lepel kneuzen.
  • Kippenbouten in soeppan leggen.
  • Groenten en kruiden, peper en foelie erover verdelen en 1 l koud water erbij schenken.
  • Bouillon in open pan aan de kook brengen en op vlamverdeler 2 uur zachtjes laten trekken.
  • Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen.
  • Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen.
  • Zeef op andere pan leggen en bouillon erboven zeven.
  • Eventueel teveel aan vet weg deppen met keukenpapier.
  • Of bouillon koud laten worden zodat vet stolt, en gestold vet uit soep scheppen.
  • Vel van kippenbouten verwijderen.
  • Kippenvlees van bouten losmaken, in stukjes snijden en weer aan bouillon toevoegen.
  • Kippenbouillon op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
  • Bestrooien met bieslook.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rog met botersaus

Een heerlijk rog met botersaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Auteur: Bert Allers

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe voor de court-bouillon de wijn, ui, wortel, laurierblad, peperkorrels en 5 dl water in een diepe koekenpan.
  • Breng het aan de kook en laat het twintig minuten zachtjes pruttelen.
  • Zeef de courtbouillon en giet terug in de schone pan.
  • Voeg de rog toe en pocheer deze tien minuten, totdat de vis makkelijk uiteenvalt als je erin prikt.
  • Neem de vis uit de pan, laat hem uitlekken, dek af en houd warm.
  • Verhit de boter in een koekenpan en laat deze twee minuten op een matig vuur bruin worden (beurre noisette).
  • Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, kappertjes, zout en peper erdoor.
  • Giet de saus over de vis en dien onmiddellijk op.

Tips / Opmerkingen

Je kan ook de filet eerst van de graat tillen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Noord Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Saus
Land van herkomst: Afrika
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen snijden.
  • Repen rechtop in wijde glazen zetten.
  • In droge koekenpan cashewnoten en peper roosteren.
  • In keukenmachine cashewnoten en peper fijnmalen.
  • Koriander, komijn en sesamzaad erdoor mengen (= dukkah).
  • Overdoen in schaaltje.
  • Olie en houmous ook in schaaltjes scheppen.
  • Glazen met groenten en schaaltjes met dukkah, olie en houmous bij elkaar op blad zetten.

Tips / Opmerkingen

Wat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd.
Het is een mengsel van noten en specerijen.
Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje.
Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.
Bereidingstijd 15 minuten


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Elzasser zuurkool

Bereidingstijd1 Uur 40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 6
Calorieën: 975kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Zuurkool in vergiet afspoelen.
  • Vocht uit zuurkool drukken.
  • In pan boter verhitten.
  • Uien op laag vuur 2 minuten fruiten.
  • Spek in plakken snijden en op de uien leggen.
  • Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met riesling zachtjes aan de kook brengen.
  • Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen.
  • Na 50 minuten rookworst en bacon op zuurkool leggen.
  • Intussen in andere pan aardappels met zout in 20 minuten gaar koken.
  • Laatste 10 minuten Frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen.
  • Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen.
  • Aardappels afgieten en naast zuurkool scheppen.
  • Vlees over zuurkool verdelen.
  • Direct opdienen.

Nutrition

Serving: 1persoonsportie | Calorieën: 975kcal | koolhydraten: 56g | Eiwit: 41g | Vet: 56g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Court bouillon

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bouillon, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 1

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wortel wassen en in plakjes snijden.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In pan wortel, ui, bleekselderij, witte wijn, laurier, tijm, peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillon 30 minuten laten trekken.
  • Bouillon laten afkoelen en zeven.

Tips / Opmerkingen

Lekker in een voorgerecht met bijvoorbeeld rivierkreeftjes