Spekballetjes met appelstroopdip
porties: 12 personen
Equipment
ingrediënten
- 350 g Zweedse gehaktballetjes ca 12 stuks
- 12 plakjes ontbijtspek
- 1 citroen schoongeboend
- 1 appel bijv. Rubens
- 2 el appelstroop
- 2 el verse koriander fijngehakt
- chilipeper gemalen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Wikkel om elk gehaktballetje een plakje spek.
- Leg de balletjes in de braadslede.
- Braad de balletjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
- Rasp de gele schil dun van de citroen.
- Pers de vrucht uit.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes, druppel er wat citroensap over.
- Schep de appelstroop in een schaaltje en meng er de stukjes appel, geraspte citroenschil, koriander en naar smaak zout en chilipeper door.
- Leg de balletjes elk in een serveerlepel en schep er een klein beetje appeldip naast.